Radio Swing w OII -> problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin_o23
    Classic
    • 2011
    • 4

W końcu zlokalizowałem przeciek, woda dostaje mi się przez uszczelkę progową w prawych tylnych drzwiach. Macie pomysł jak pozbyć się nieszczelności?
    Pozostałe miejsca gdzie woda mogłaby lecieć wyeliminowałem.

Przy okazji czy istnieje regulacja drzwi na zawiasach (nie na ryglu) umożliwiająca mocniejsze dociśnięcie dołem drzwi do uszczelki.

Bardzo proszę o pomoc.
  • ivor-pl
    Classic
    • 2010
    • 8

Hej
    Wczoraj po południu podczas jazdy autkiem chciałem wyłączyć radyjko delikatnie pykając lewą gałeczkę w ww radyjku i nic... inne guziki też przestały reagować... zjechałem na bok... zgasiłem auto i wyjąłem kluczyk ze stacyjki... a tu radyjko się nie wyłącza... przytrzymałem gałkę kilka sekund i się wyłączyło... spróbowałem włączyć ...nic z tego... nie reaguje na wciskanie.... trzeba przytrzymać kilka sekund żeby się włączyło... i dalej coraz dziwniej się zachowuje - objawy :
    - niby gra i dźwięk jest ok,
    - podświetlenie daje na maxa,
    - radio nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki,
    - przyciski nie reagują na przyciśnięcie tylko na przytrzymanie parę sekund - tyczy się to wszystkich przycisków radyjka,
    - dzisiaj okazało się, że wskazanie temp. na wyświetlaczu głównym różni się od tego na radiu...
    - do tego przy cofaniu nie pokazuje mi się ten samochodzik z kreskami, jak się zbliżam do przeszkody - przy cofaniu nie ścisza się radyjko...

Co zrobić - jest możliwość jakiegoś resetu tego radia? Odpiąć akumulator - tylko co z kodem, bo tak szukałem i w papierach nie widzę... niby pisze w instrukcji, że kod jest zapamiętany we wskaźnikach czy jakoś tak...

Czy tylko ASO zostaje? Dziwna sprawa - jakieś pomysły / wskazówki?

Autko Octavia 1.9 TD II z 12/2009
    mój pierwszy raz ze skodą ;-)

Komentarz

• maba8
      Ambiente
      • 2009
      • 168

odpięcie aku powinno pomóc, a radio jest tak zakodowane że bez problemu
      połączy się z autem i nie trzeba kodu.Kod jest potrzebny jak byś chciał podłączyć
      radio do innego auta z którym wcześniej nie współpracowało.

A najlepiej odłączyć aku na minimum 20-25 min. lub dłużej
      P O Z D R A W I A M O2 FL MPI srebrny Mint

Komentarz

• ivor-pl
        Classic
        • 2010
        • 8

Hej
        Spróbuję za jakieś niedługo i zobaczymy...
        przeszukałem wcześniej forum i takich jaj nikt nie miał... doczytałem, że po odpięciu aku trzeba najpierw włączyć zapłon - dopiero potem radyjko...

tak sobie myślę - jak to radyjko ma wtyczki z tyłu - może są dwie i jedna od komunikacji z kompem wypadła???
        może reset zasilania pomoże... powinno wystarczyć parę minut że kondensatorki się rozładowały...

[ Dodano: Nie 21 Lut, 10 20:57 ]
        Hej - reset zasilania pomógł - odłączyłem aku na 5 minut i gra radyjko jak trzeba... tylko godzina się przestawiła

Dzięki - pomagas poszedł

PS. Do czego to doszło... komputery się wieszają i robi się hard reset... telefony się wieszają i wyjmuje się baterie... teraz samochody się wieszają i trzeba odłączyć baterię... :roll:

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ivor-pl
          że po odpięciu aku trzeba najpierw włączyć zapłon - dopiero potem radyjko...
          Zanim cokolwiek zrobisz po podpięciu akumulatora - odpal najpierw silnik. Nawet w instrukcji jest o tym mowa. Będziesz musiał też pewnie ponownie "zaprogramować" elektryczne szyby.

[ Dodano: Wto 23 Lut, 10 17:23 ]
          elefony się wieszają i wyjmuje się baterie... teraz samochody się wieszają i trzeba odłączyć baterię... :roll:
          Ciesz się, że możesz wyjąć baterię, bo są telefony, odtwarzacze mp3 itp, że musisz poczekać żeby się rozładowały...
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• ivor-pl
            Classic
            • 2010
            • 8

Hej
            Po podłączeniu radio samo się włączyło... i działa ok - tylko jak jak pisałem zegarek trzeba było nastawić...

co to znaczy "zaprogramować" szyby? - działają normalnie....

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

...

co to znaczy "zaprogramować" szyby? - działają normalnie....
              Może nie działać automatyczne zamykanie/otwieranie szyb ( klikasz raz a szyba sama jedzie do końca ). Jeśli tak jest to trzeba otworzyć szybę na maksa i potem zamknać na maksa "ręcznie" ( trzymając przycisk ); automatyka powinna ruszyć.
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• ivor-pl
                Classic
                • 2010
                • 8

Hej - hmmm... u mnie działa OK...
                ale dzięki za info, jak się tak kiedyś stanie to będę wiedział o co biega.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez maba8
                  połączy się z autem i nie trzeba kodu.Kod jest potrzebny jak byś chciał podłączyć
                  odgrzeję TEMAT - Koledzy czy jak w salnie wyciągną mi radio Swinga to będę mogł je włożyć do mojego auta spowrotem bez problemu tz czy Radio będzie potrzebowało kod PIN przy powtórnym montażu? Z tekstu wynika, że gdybym chciał zamontować te radyjko do innego auta będę musiał mieć PIN? Czy dobrze zrozumiałem...u mnie po wyciągnięciu i włożeniu radia Swing Pin nie będzie potrzebny...a w przypadku próby montażu w innym aucie ..będzie? I jeszcze jedno czy przy zakupie nowej Octavki majaącej Swinga znajdę gdzieś numer PIN czy powinien być on dołączony? I czy do Radia Swing powinien zostać dodany przez ASO przy odbiorze karton opakowanie wraz z gawrancjami i PINEM? :?: :niewiem Dziekuję za wszelkie informacje w tym temacie.
                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                    Zamieszczone przez maba8
                    odgrzeję TEMAT - Koledzy czy jak w salnie wyciągną mi radio Swinga to będę mogł je włożyć do mojego auta spowrotem bez problemu tz czy Radio będzie potrzebowało kod PIN przy powtórnym montażu? Z tekstu wynika, że gdybym chciał zamontować te radyjko do innego auta będę musiał mieć PIN? Czy dobrze zrozumiałem...u mnie po wyciągnięciu i włożeniu radia Swing Pin nie będzie potrzebny...a w przypadku próby montażu w innym aucie ..będzie? I jeszcze jedno czy przy zakupie nowej Octavki majaącej Swinga znajdę gdzieś numer PIN czy powinien być on dołączony? I czy do Radia Swing powinien zostać dodany przez ASO przy odbiorze karton opakowanie wraz z gawrancjami i PINEM? :?: :niewiem Dziekuję za wszelkie informacje w tym temacie.
                    przy wkładaniu do tego samego samochodu żaden pin nie powinien być potrzebny.
                    jeżeli radio dokładasz w salonie to powinieneś dostać pudełko ze wszystkimi papierami do tego, jeżeli zamawiałeś już z radiem z fabryki to powinieneś dostać razem z instrukcją do samochodu i książką serwisową również instrukcję do radia z wklejonym pinem.
                    jesli będziesz przekładał między samochodami pin będzie potrzebny o ile radio nie jest odblokowane.
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
                      RS
                      • 2009
                      • 6626
                      • Volkswagen
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez szkoda
                      jeżeli radio dokładasz w salonie to powinieneś dostać pudełko ze wszystkimi papierami do tego
                      auto było ściągane z innego salony i miało już Swinga czy w takim przypadku będzie
                      pudełko ze wszystkimi papierami do tego
                      cz też
                      z radiem z fabryki to powinieneś dostać razem z instrukcją do samochodu i książką serwisową również instrukcję do radia z wklejonym pinem.
                      DZIĘKUJĘ "szkoda"
                      Nie omieszkam się pochwalić po odbiorze...fotki też się znajdą :szeroki_usmiech

Komentarz

• arekban
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 208

z radiem z fabryki to powinieneś dostać razem z instrukcją do samochodu i książką serwisową również instrukcję do radia z wklejonym pinem.
                        DZIĘKUJĘ "szkoda"
                        Nie omieszkam się pochwalić po odbiorze...fotki też się znajdą :szeroki_usmiech
                        Jak mogę uzyskać PIN do Swing-a ? Mam go zamontowanego fabrycznie ale nie dostałem nigdzie w papierach PIN-u.
                        Rozumiem że będzie on konieczny przy przekładce do innego auta.

Czy ktoś może mi go odzyskać po VIN, czy też może dusić sprzedawcę ?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                          RS
                          • 2009
                          • 6626
                          • Volkswagen
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez arekban
                          Mam go zamontowanego fabrycznie ale nie dostałem nigdzie w papierach PIN-u.
                          już to przerabiałem...jeśli będziesz miał wpięte radio w swoim aucie to w serwisie odczytają PIN (Twoje auto rozpoznaje te radio automatycznie i nie prosi o PIN) przy przełożeniu do innego auta PIN będzie konieczny.

Komentarz

• arekban
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 208

Zamieszczone przez arekban
                            Mam go zamontowanego fabrycznie ale nie dostałem nigdzie w papierach PIN-u.
                            już to przerabiałem...jeśli będziesz miał wpięte radio w swoim aucie to w serwisie odczytają PIN (Twoje auto rozpoznaje te radio automatycznie i nie prosi o PIN) przy przełożeniu do innego auta PIN będzie konieczny.
                            Dzieki... dostelem własnie PIN od ulubionego sprzedawcy od którego odbierałem auto

Komentarz

• tomasz_j73
                              Classic
                              • 2009
                              • 28

Re: Radio Swing w OII -> problem

Hej
                              Wczoraj po południu podczas jazdy autkiem chciałem wyłączyć radyjko delikatnie pykając lewą gałeczkę w ww radyjku i nic... inne guziki też przestały reagować... zjechałem na bok... zgasiłem auto i wyjąłem kluczyk ze stacyjki... a tu radyjko się nie wyłącza... przytrzymałem gałkę kilka sekund i się wyłączyło... spróbowałem włączyć ...nic z tego... nie reaguje na wciskanie.... trzeba przytrzymać kilka sekund żeby się włączyło... i dalej coraz dziwniej się zachowuje - objawy :
                              - niby gra i dźwięk jest ok,
                              - podświetlenie daje na maxa,
                              - radio nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki,
                              - przyciski nie reagują na przyciśnięcie tylko na przytrzymanie parę sekund - tyczy się to wszystkich przycisków radyjka,
                              - dzisiaj okazało się, że wskazanie temp. na wyświetlaczu głównym różni się od tego na radiu...
                              - do tego przy cofaniu nie pokazuje mi się ten samochodzik z kreskami, jak się zbliżam do przeszkody - przy cofaniu nie ścisza się radyjko...

Co zrobić - jest możliwość jakiegoś resetu tego radia? Odpiąć akumulator - tylko co z kodem, bo tak szukałem i w papierach nie widzę... niby pisze w instrukcji, że kod jest zapamiętany we wskaźnikach czy jakoś tak...

Czy tylko ASO zostaje? Dziwna sprawa - jakieś pomysły / wskazówki?

Autko Octavia 1.9 TD II z 12/2009

hej,
                              dokładnie dzisiaj z radyjkiem zrobiło mi się to samo.....mam nadzieję, że odpięcie aku również mi pomoże
                              pozdrawiam
                              Tomek

Komentarz

• t_omko
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 163
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Miałem podobnie..... i wystarczyło przy włączonym radiu przytrzymać przycisk on/off przez 15 sekund.
                                Radio się zresetowało i po ponownym odpaleniu wszystko gra jak powinno - stacje radiowe na swoim miejscu, czas nie przestawiony
                                Moja OII FL Combi

Komentarz

• fuego_2007
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 230
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Pozwole odświeżyć temat. Mam podobny problem ze swingiem. W moim przypadku po uruchomieniu silnika przy właczonym radiu, radio się wyłacza , po chwili włącza i tak kilka razy pod rząd. Po pewnym czasie sytauacja stabilizuje się. Rano jak auto jest "zimne" wszytko jest ok, problem pojawia się po południu jak jest goraco. Sprawdzałem w serwisie, elektryk wyciągał radio sprawdzając połaczenia, błedów- zero. Wyczytałem na innych forach że może być to zimny lut. Ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Komentarz

• _Maciek_
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 6

Podpowie ktoś w którym bicie i bajcie zakodować tylne głośniki w Swingu?
                                    Dorzuciłem głośniki i błąd wyskakuje.

Niestety w VCDS nie mam podpowiedzi co do kodowania.

Komentarz

Pracuję...