yauokim, a jak ty chesz ją zabezpieczyć dodatkowo?
przyspawać do deski?
to jak ci mają ją ukraść to wyrwą z połową deski
jeżeli chodzi o kradież RNSa nie słyszałem żeby komus ukradziono samą navi(przynajmniej w Polsce)
jednocześnie zapewne większa część RNSów dostępnych na allegro pewne pochodzi z jakiegoś niepwenego źródła- zwłaszcza że nie słyszłem o posiadaniu przez sprzedających kart kodowych
AC-tylko jeśli masz fabrycznego RNSa.W innym przypadku musisz go dodatkowo doubezpieczyć.Oczywiście chętnie go ubezpieczą ale potrafią np zażądać świadectwa zakupu
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
To teraz pytanie jak sprawdzić czy RNS jest kradziona ? oczywiście poza komisariatem.
Kiedyś w necie smigneła mi strona na której można było sprawdzić co nie co ale nie umie jej znaleźć
Co innego, z daleka nowe Bolero wyglada jak RNS, wiec trzeba wiedziec jaki niuans stylistyczny je dzieli zeby rozroznic.
Druga sprawa przeciez ich nie kradnie sie w 5 sekund, bo trzeba szybko ramke pozbawic zycia, a jak jest przykrecone do deski, to nie tak latwo jest o co podwazyc zeby wyrwac.
A co do ubezpieczenia, to niby nie ma problemu z zaznaczeniem ze takie cos jest na stanie auta, tak jak antena CB na stale zamocowana czy wlasnie CB
piotrek_gdy - a moze wiesz, gdzie w 3city montuja takie cos za rozsadna cene z gwarancja ? BTW: przygotowuje sie do zakupu O2 i fabryczne rozwiazania nie satysfakcjonuja mnie.
To teraz pytanie jak sprawdzić czy RNS jest kradziona
idziesz do ASO i podajesz nr urządzenia
Chyba że RNS 510 pochodzi z partii kilkuset sztuk które skradziono z fabryki w Czechach. Miejsca w których można "wyczyścić" nawigacje rosną jak grzyby po deszczu i nie ma 100% gwarancji że nawi jest legalna.
Lm4323, to samo robi Martin
jeśli chodzi o ta ostatnią część pozostaje problem napelek-bedziesz widział że nr urzadzenia który wyświetla nie pasuje do tego z nalepki
albo zobaczysz "gołego" RNSa i możesz się domyślać jego "przeszłości"
mozna było dostać RNSa z lutowanym eepromem i to dawało podobny efekt
tylko później możesz zaliczyć pad urzadzenia przy próbie upgradu
polecam lekturę wątku o RNSach-tam dowiesz sie o wiele więcej niż ode mnie :lol:
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
gdzie w 3city montuja takie cos za rozsadna cene z gwarancja
,
niestety muszę ciebie zmartwić,u nas nikt w takie rzeczy się "nie bawi",3city to pustynia pod tym względem,niemówiąc o prawidłowym zainstalowaniu i zakodowaniu,wiem coś o tym :wink:
może do FL zamontują poprawnie,bo tu jest wszystko P&P,to sam bym sobie założył :szeroki_usmiech ,ale u mnie odpowiedż była krótka-"w tym rocznikowym modelu nie ma takiej możliwości by wszystko działało poprawnie" :shock: ,a jednak się dało i wszystko hula :roll: (to było w 2008,może teraz już się nauczyli poprawnie montować RNS vel.columbusa),
ale inna sprawa to kupno dobrego i sprawdzonego sprzętu i w odpowiedniej cenie,
dalej twierdzę,że jesteśmy "saharą" w tym temacie
ale u mnie odpowiedż była krótka-"w tym rocznikowym modelu nie ma takiej możliwości by wszystko działało poprawnie
Jacku to jest odpowiedz po moich problemach z montażem- przecież nawet ASo nie potrafiło prawidlowo zakodować sprzetu
dopiero teraz Martin wie co i jak
ale mieli jeszcze jakis czas temu problem z softem kodowanie etc, sam zreszta wiesz bo przyjechalem z navi od ciebie do nich
ja bede ta navi dalej puszczal, bo chce wziac od martina ze sterowaniem glosowym, najnowszym softem i bt premium. moze ktos bedzie reflektowal na columbusa?
sterowanie głosowe jest już w sofcie, przy dokładaniu BT tylko odpowiednio przepinować mikrofon i jest pełne sterowanie głosem,
nikt w 3city tego nie zrobi,pozostaje obrać kierunek Fridek-Mistek,1 dniowa wycieczka i po temacie :szeroki_usmiech
Komentarz