Wpisywanie kodu do radia STREAM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Allen
    Classic
    • 2010
    • 24

to może być rzeczywiście wszystko, mi wywalało czasem przy notlaufie, objawów, żadnych nie masz?
    tak czy inaczej trzeba diagnozować, nie jestem pewien czy ASO w tym przypadku to jest dobry pomysł :roll:
    Fabiaclub.pl
  • voltar
    L&K
    • 2009
    • 1107
    • Octavia II (1Z3)
    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Pytanie zapewne banalne, ale jak sie wpisuje kod w radiu Stream ?
    Tam nie ma klawiatury alfanumerycznej wiec przewija sie znaki jakims klawiszem ?
    Czy mozna wpisac kod juz po zamontowaniu Streama w aucie ? I czy po tej czynnosci kod jest automatycznie pamietany przez komputer ? Czy tez trzeba cos programowac dodatkowo VAGiem ? Pytam bo w sobote moj Stream zostanie zamontowany w aucie kolego ale kod bede mial dopiero za kilka dni.Chyba nie jest to problem ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Kod wpisujesz o ile pamiętam, przy pomocy klawiszy do zaprogramowania stacji ( te trzy poprawej i trzy po lewej stronie LCD ). Pierwsza cyfra górny lewy, druga cyfra środkowy lewy, trzecia cyfra dolny lewy i czwarta górny prawy. Jak podłączysz radio to wyświetla SAFE i trzeba tymi klawiszami ustawić kod, jak go ustawisz to radio samo ruszy. Po takim wpisaniu kodu radio będzie pamiętać "vin" samochodu, więc nawet jak je potem wyjmiesz i włożysz ponownie to o kod już nie zapyta.
      Co do późniejszego wpisania kodu to chyba faktycznie nie problem, ale na wszelki wypadek, żeby się coś nie pokręciło, to po sprawdzeniu, że radio wyświetla SAFE wyciągnij bezpiecznik radia w skrzynce po lewej stronie deski i włóż go dopiero bezpośrednio przed wbiciem kodu.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• voltar
        L&K
        • 2009
        • 1107
        • Octavia II (1Z3)
        • BZB 1.8 TSI 160 KM

Dzieki za info.
        Dealer mi powiedzial ze do odczytu kodu ( przez serwis ) potrzebuja mojego nr VIN oraz nr seryjnego radia. Czyli w bazie Skody sa to numery powiazane.
        Rozumiem ze po wlozeniu radia do auta kolegi nr PIN przypisze sie do nowego numeru nadwozia ?

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Zamieszczone przez voltar
          Dzieki za info.
          Dealer mi powiedzial ze do odczytu kodu ( przez serwis ) potrzebuja mojego nr VIN oraz nr seryjnego radia. Czyli w bazie Skody sa to numery powiazane.
          Rozumiem ze po wlozeniu radia do auta kolegi nr PIN przypisze sie do nowego numeru nadwozia ?
          Jeśli miałeś radio na wyposażeniu od nowości to możliwe, że SAP sprawdza, czy dane radia i auta się zgadzają ( tzn. czy to konkretne radio wyjechało faktycznie w twoim aucie ). Sam VIN nie ma chyba nic do kodu radia, bo bez względu na to do ilu aut wsadzisz radio to kod jest cały czas ten sam. Po wbiciu kodu i "dogadaniu" się z siecią pokładową, radio po prostu zapisuje w swojej wewnętrznej pamięci VIN "bieżącego" auta i pamięta go aż do czasu podłączenia i podania poprawnego kodu w innym aucie.
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• voltar
            L&K
            • 2009
            • 1107
            • Octavia II (1Z3)
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

OK , wielkie dzieki.

Komentarz

• efish
              Ambiente
              • 2010
              • 136

voltar, jak chcesz dam Ci namiary na kolegę który za pomocą nr. VIN i nr, seryjnego radia podaje kody. Sprawdziłem na własnej skórze :szeroki_usmiech
              pozdrawiam
              EFISH

Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)

Komentarz

• turbo
                Classic
                • 2007
                • 14

prosze o info o koledze od numerow seryjnych mam problem ze radyjkiem

Komentarz

• voltar
                  L&K
                  • 2009
                  • 1107
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

efish : Ale ja nie mam z tym problemu. Sam znam takiego goscia ... to moj dealer

Komentarz

Pracuję...