Pytanie o oryginalne radio w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RedWing74
    Classic
    • 2010
    • 2

Ja zamówiłem Superba 2 Combi jednak wiele opcji się powtarza. Z tych co wymieniłeś na pewno nie brałbym MDI, bo 500 PLN za gniazdo to trochę śmieszna sprawa. No chyba, że jesteś maniakiem iPhona. Pozatym koledzy dobrze radzą z radiem Bolero. Wygląda zdecydowanie lepiej, ma możliwość wbicia kart SD/MMC co generalnie anuluje ci potrzebę MDI oraz nikt o tym nie wspomniał ma zintegrowaną zmieniarkę na 6 płyt CD. Przy założeniu, że wszystko na 6 płyt wrzucisz w mp3 + SD/MMC to naprawdę nie widzę potrzeby żebyś płacił za MDI. Lepiej tą kasę tak jak dobrze ktoś wspomniał wydać na SunSet czyli przyciemniane szybki.
    Z tego co skumałem chcesz kierownicę trójramienną z łopatkami do DSG kosztem super opcji sterowania radiem i telefonem z kiery na maxidocie. Dla mnie to bez sensu ponieważ na 1.4 TSI i tak nie poszalejesz więc odczucia z zabawy łopatkami będą moim zdaniem marne, dodatkowo wszystkie osoby które znam i nie są fanami ostrej jazdy o łopatkach mniej więcej mówiły tak "wiesz fajne na pół godziny ... albo bawiłem się tym ze dwa razy". Generalnie każdy żałował, że brał te łopatki bo po okresie kiedy zajawka z nowej bryki mija nikt tego nie używa. Dodatkowo weź pod uwagę, że te łopatki nie chodzą razem z kierownicą tylko są na stałe przymocowane, więc na prostej będzie się fajnie klikało natomiast przy zakrętach i mocniejszych łukach bezużyteczny gadżet. Wybierając kierownicę trójramienną tracisz moim zdaniem świetną funkcjonalność w tym samochodzie. Mianowicie sterowanie GSM z kierownicy czteroramiennej. Działa to super łaczysz się przez Bluetooth z telefonem i wszytsko masz na maxidocie. Książkę telefoniczną i inne bajery bez zabawy telefonem (zajebiście praktyczne i bezpieczne na drodze). Możesz nawet sobie przez telefon na Bolero Bluetoothem puścić muzykę z telefonu.
    Co do samego rabatu proponuję uderz z zapytaniem do każdego dealera w wątku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24541 i zamiast 3-5 tysi powinieneś spokojnie powyżej dychy dostać tylko dopisz, że jesteś z forum. Ja przykładowo mam zamówiony wózek u Pana Daniela Za tą różnicę w rabacie jako super sprawę polecam zamiast silnika 1.4 TSI weź 1.8 TSI (jeden z najlepszych benzynowych silników na rynku). Spalanie trochę wyższe, ale wrażenia szczególnie z DSG nieporównywalnie lepsze (gwarantowany banan na gębie ). Generalnie zamiast silnika 1.4 wstaw sobie 1.8 i wyślij zapytanie albo wyślij dwa. Wspomniałeś, że uzyskałeś cenę 94 tysie. Jak wycenisz u chłopaków z linka powyżej to nie zdziwię się jak dostaniesz ofertę taką samą tylko z silnikiem 1.8 tańszą niż te 94 :diabelski_usmiech Tylko pamiętaj o dopisku, że z forum OCP jesteś ... i targuj się do bólu a będziesz bardzo happy
    Red
  • gobo
    Classic
    • 2009
    • 34

Jak w temacie póki co jest oryginalne ksetowe była przymiarka nowego i po niej powrót do orginału i zonk. Ale do rzeczy było tak, że włączałem zapłon radio grało wyciągałem kluczyk radi gasło, a teraz mimo wyciągnięcia kluczyka radio gra trzeba wyłączać gałką czy można to zmienić w radiu czy Vag-iem i gdzie bo kabelek zanbyłem)
    THX za odp.[/center]

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

A nie namieszałeś w kabelkach podłączając to nowe radio, lub też ten kto ci to podłączał?
      VAG nic nie da, jeśli już sprawdzenie fizycznie kabelków sterowania po stacyjce.
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Voit
        Elegance
        • 2010
        • 816

...Ja o podobną funkcjonalność musiałem poprosić podczas montażu radia.
        Zmostkowane zasilanie (+) w kostce, zdaję się...

Nie jest to złe rozwiązanie.

Komentarz

• sebu
          L&K
          • 2008
          • 1304
          • Octavia II (1Z3)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

poczytaj tu
          Niedawno zakupiłem radio Pioneer deh 4000ub do Scenica. Sprawa jest taka: Jak włącze radio i potem odpale silnik to radio prawidłowo na chwile ...
          Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
          jak pomogłem to daj punkcik
          sprzęgło od G 60

Komentarz

• madafaka
            Drive
            • 2009
            • 70

Ja miałem podobny problem, z tym że po podpięciu kostki ISO radio owszem grało tylko po przekręceniu kluczyka jednak po jego wyjęciu resetowały się wszystkie funkcje. W kostce od radia mam taką jakby przejściówkę dla podpięcia kabli i właśnie zmiana w tej przejściówce pozwoliła, że ustawienia się nie resetuję. Minusem jest to, że muszę pamiętać o wyłączeniu radia ręcznie.

Komentarz

• adamusiek
              L&K
              • 2009
              • 1123

madafaka, o ile dobrze pamiętam to wystarczy w takim przypadku zamienić miejscami czerwony i żółty :wink:

Komentarz

• Robgold
                Classic
                • 2007
                • 19

W Skodzie (jak i w calej grupie VAG) w kostkach ISO1 pozamieniane sa przewody +12V power z +12V memory. Montujac inne nie fabryczne radio, trzeba bylo je pozamieniac.
                Teraz tak jak kolega Adamusiek napisal, wystarczy je podmienic i wszystko powinno wrocic do stanu poprzedniego

Komentarz

• Transporter
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 142

gobo, Ja miałem oryginał MS303 i w ustawieniach radia dało się ustawić funkcję czy ma grać po wyjęciu kluczyka czy nie ...
                  www.calorocznykierowca.blog.pl

Komentarz

Pracuję...