Mickul,
audio octavia combi 2010r
Zwiń
X
-
audio octavia combi 2010r
witam!mam pytanie apropo audio w octavii combi 2 (po liftingu 2010r)
oryginalne radio i głosniki w przednich drzwiach myśle że są całkiem wporządku..jednak chciałem zamontować dodatkowe 2 głośniki w tylnich drzwiach.Są już oryginalnie zrobione miejsca..chciałem tylko zasięgnąć informacji jakie najlepiej zamontowac?tzn jakie dokładnie rozmiary jaka firma i ilu drożne?czy nie będzie wielkich kombinacji w podpięciu ich do radia?
z góry dziękuje za informacje!pozdrawiam
-
-
konrad_233, glosniki masz zanitowane z tego co pamietam to po pierwsze musisz kupic dystanse z MDF 165 CM, na tyl tylko woofery (1 drozne). Osobiscie odradzam takie rozwiazanie, lepiej zainwestowac kase w zrobienie przodziku ...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Ja niestety w car audio nie jestem oblatany, ale moge napisać jedno... Słuchaj rad ziutsane, bo wie o czym pisze :wink: Gdyby nie jego pomoc to wydałbym pieniądze na jakieś badziewie i tylko bym żałował... :wink:Pozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konrad_233dzięki za rade!ale tak sobie myśle żeby w tylnich drzwiach zamontowaqć głośniczki jakieś fajne i podkręcić je kosztem przednich..co bym nie ogóchł przy dłuższej jeździe..co do typu?jak zamontuje same woofery to sopranu będzie zero..no chyba że dorzuce syki?
konrad_233 : Domyslam sie ze jestes kierowca i jezdzisz z przodu a nie z tylu.
Jezeli nie jestem w bledzie to nie ma sensu nic zakladac z tylu. Zacznij od przodu ... i niby czemu mialbys ogluchnac od dobrej jakosci glosnikow z przodu ? Predzej ogluchniesz jak zrobisz odwrotnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konrad_233ok tylko że ja nie potrzebuje robić "super hi - fi car audio"..pytam tylko czy oryginalne radio w octavi 3 jest wystarczające pod głosniki w przednich i tylnich drzwiach..?i ewentualnie jakie głośniczki?jeszcze raz dzięki za odpowiedzi..
konrad_233 : Wczesniej pisales ze lepsze glosniki chcesz dac tylko z tylu wiec sie moze zdecyduj co zamierzasz bo trudno w takiej sytuacji cos poradzic ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konrad_233i zastanawiam się jakie mam założyć do tylnich drzwi żeby w miare to wszystko współgrało..?
Zamieszczone przez konrad_233i co najważniejsze jakie rozmiary?
A tak na powaznie konrad_233to i ja napisze że źle kombinujesz,zrób porządny przód i jakaś małą skrzynkę do bagażnika.,bedziesz bardziej zadowolony niz z tyłu.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
trochę nie kumam was, jak w OII są miejsca na głosniki w tylnich drzwiach to czemu nie może wstawić czegoś ala fabryka? przód dobrze nagłośniony to podstawa - wiadomo ale z tyłu też ludzie chcą cokolwiek słyszeć - sam przód nigdy tego nie zapewni..np jak widzicie sprawę gwizdów? z tyłu dużo dają dla pasażerów siedziących na tylnej kanapie. nie wiem jak gra w OII tył , ale np w passacie czy w superbie bardzo ładnie gra fabryczny tył drzwiowy. przecież OII to nie OI, gdzie w drzwiach nie ma miejsca na głośniki. nie wiem co tam jest ale pewnie 165 cm dól i jakiś gwizdek na górę. więc tragedii nie będzie, a dźwięk z tyłu napewno się polepszy
[ Dodano: Czw 18 Mar, 10 18:25 ]
a jak chce polepszyć sound, to wiadomo droższe głośniczki na przód np dlsy czy coś, troszkę gorsze na tył ale też w miarę dobre, wzmak zewnętrzny dobry, wytłumienie pożadne i zagra moim zdaniem bez suba się obejdzie...ale kolega nie pisze o takich przeróbkach
Komentarz
-
-
konrad_233, jak rozumiem zmierzasz do poprawy tego co masz - jeśli chcesz poprawić, to tak jak radzą koledzy zajmij się tym co na przodzie gra - efekt będzie lepszy i dla Ciebie i dla pasażerów z tyłu; dołożenie głośników z tyłu daje frajdę jak chcesz oglądać filmy w 5.1 :wink:
a jeśli się uprzesz i wsadzisz na tył głośniki to radyjko pociągnie i pasażerowie na tylnej kanapie poczują, że im coś w drzwiach mruczy choć na furgot nogawek bym nie liczył :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
ok spróbuje jak rADZICIE!MAM JUŻ NIEDUŻĄ SKRZYNKE DO BAGAŻNIKA..NATOMIAST POJAWIŁ SIE PROBLEM..OTÓŻ NIE MOGE SOBIE PORADZIĆ Z DOJŚCIEM DO RADIA TZN JAK DOJŚĆ DO KABLI?TRZEBA ROZBIERAĆ COCPIT CZY MOŻNA JAKOŚ RADYJKO WYSUNĄĆ?PRZYPOMNE ŻE JEST TO OCT.II PO LIFCIE 10R. RADYJKO MA DUŻY WYŚWIETLACZ A DO OKOŁA SREBRNA PLASTIKOWA LISTWA TAKA JAK NAD SCHOWKIEM..
Komentarz
-
Komentarz