audio octavia combi 2010r

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dkera
    Classic
    • 2011
    • 8

Mickul,
    Życie jest za piękne aby je marnowac.....
  • konrad_233
    Classic
    • 2010
    • 5

witam!mam pytanie apropo audio w octavii combi 2 (po liftingu 2010r)
    oryginalne radio i głosniki w przednich drzwiach myśle że są całkiem wporządku..jednak chciałem zamontować dodatkowe 2 głośniki w tylnich drzwiach.Są już oryginalnie zrobione miejsca..chciałem tylko zasięgnąć informacji jakie najlepiej zamontowac?tzn jakie dokładnie rozmiary jaka firma i ilu drożne?czy nie będzie wielkich kombinacji w podpięciu ich do radia?
    z góry dziękuje za informacje!pozdrawiam

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

konrad_233, jak masz O2 to nie możesz mieć 1.9 TDI AHF
      wybaczcie za :
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

konrad_233, glosniki masz zanitowane z tego co pamietam to po pierwsze musisz kupic dystanse z MDF 165 CM, na tyl tylko woofery (1 drozne). Osobiscie odradzam takie rozwiazanie, lepiej zainwestowac kase w zrobienie przodziku ...
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Busku
          Rider
          • 2009
          • 655

Ja niestety w car audio nie jestem oblatany, ale moge napisać jedno... Słuchaj rad ziutsane, bo wie o czym pisze :wink: Gdyby nie jego pomoc to wydałbym pieniądze na jakieś badziewie i tylko bym żałował... :wink:
          Pozdrawiam
          Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
          Mercedes W210 290 Turbodiesel
          Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• konrad_233
            Classic
            • 2010
            • 5

dzięki za rade!ale tak sobie myśle żeby w tylnich drzwiach zamontowaqć głośniczki jakieś fajne i podkręcić je kosztem przednich..co bym nie ogóchł przy dłuższej jeździe..co do typu?jak zamontuje same woofery to sopranu będzie zero..no chyba że dorzuce syki?

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

konrad_233, źle kombinujesz i tyle :diabelski_usmiech
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• voltar
                L&K
                • 2009
                • 1107
                • Octavia II (1Z3)
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez konrad_233
                dzięki za rade!ale tak sobie myśle żeby w tylnich drzwiach zamontowaqć głośniczki jakieś fajne i podkręcić je kosztem przednich..co bym nie ogóchł przy dłuższej jeździe..co do typu?jak zamontuje same woofery to sopranu będzie zero..no chyba że dorzuce syki?

konrad_233 : Domyslam sie ze jestes kierowca i jezdzisz z przodu a nie z tylu.
                Jezeli nie jestem w bledzie to nie ma sensu nic zakladac z tylu. Zacznij od przodu ... i niby czemu mialbys ogluchnac od dobrej jakosci glosnikow z przodu ? Predzej ogluchniesz jak zrobisz odwrotnie.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• konrad_233
                  Classic
                  • 2010
                  • 5

ok tylko że ja nie potrzebuje robić "super hi - fi car audio"..pytam tylko czy oryginalne radio w octavi 3 jest wystarczające pod głosniki w przednich i tylnich drzwiach..?i ewentualnie jakie głośniczki?jeszcze raz dzięki za odpowiedzi..

Komentarz

• voltar
                    L&K
                    • 2009
                    • 1107
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

ok tylko że ja nie potrzebuje robić "super hi - fi car audio"..pytam tylko czy oryginalne radio w octavi 3 jest wystarczające pod głosniki w przednich i tylnich drzwiach..?i ewentualnie jakie głośniczki?jeszcze raz dzięki za odpowiedzi..

konrad_233 : Wczesniej pisales ze lepsze glosniki chcesz dac tylko z tylu wiec sie moze zdecyduj co zamierzasz bo trudno w takiej sytuacji cos poradzic ...

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• konrad_233
                      Classic
                      • 2010
                      • 5

owszem w tylnich poniewaz w przednich drzwiach już są..oryginalne założone przez skode..i zastanawiam się jakie mam założyć do tylnich drzwi żeby w miare to wszystko współgrało..?i co najważniejsze jakie rozmiary?

Komentarz

• Arek
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 3143

i zastanawiam się jakie mam założyć do tylnich drzwi żeby w miare to wszystko współgrało..?
                        to też załóż oryginalne i to wtedy Ci na pewno współgra :diabelski_usmiech
                        i co najważniejsze jakie rozmiary?
                        jak kupisz oryginalne to w ASO Ci powiedzą jaki rozmiar :diabelski_usmiech

A tak na powaznie konrad_233to i ja napisze że źle kombinujesz,zrób porządny przód i jakaś małą skrzynkę do bagażnika.,bedziesz bardziej zadowolony niz z tyłu.
                        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

trochę nie kumam was, jak w OII są miejsca na głosniki w tylnich drzwiach to czemu nie może wstawić czegoś ala fabryka? przód dobrze nagłośniony to podstawa - wiadomo ale z tyłu też ludzie chcą cokolwiek słyszeć - sam przód nigdy tego nie zapewni..np jak widzicie sprawę gwizdów? z tyłu dużo dają dla pasażerów siedziących na tylnej kanapie. nie wiem jak gra w OII tył , ale np w passacie czy w superbie bardzo ładnie gra fabryczny tył drzwiowy. przecież OII to nie OI, gdzie w drzwiach nie ma miejsca na głośniki. nie wiem co tam jest ale pewnie 165 cm dól i jakiś gwizdek na górę. więc tragedii nie będzie, a dźwięk z tyłu napewno się polepszy

[ Dodano: Czw 18 Mar, 10 18:25 ]
                          a jak chce polepszyć sound, to wiadomo droższe głośniczki na przód np dlsy czy coś, troszkę gorsze na tył ale też w miarę dobre, wzmak zewnętrzny dobry, wytłumienie pożadne i zagra moim zdaniem bez suba się obejdzie...ale kolega nie pisze o takich przeróbkach

Komentarz

• tatakuby
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 137

konrad_233, jak rozumiem zmierzasz do poprawy tego co masz - jeśli chcesz poprawić, to tak jak radzą koledzy zajmij się tym co na przodzie gra - efekt będzie lepszy i dla Ciebie i dla pasażerów z tyłu; dołożenie głośników z tyłu daje frajdę jak chcesz oglądać filmy w 5.1 :wink:
                            a jeśli się uprzesz i wsadzisz na tył głośniki to radyjko pociągnie i pasażerowie na tylnej kanapie poczują, że im coś w drzwiach mruczy choć na furgot nogawek bym nie liczył :szeroki_usmiech

Komentarz

• ziutsane
                              RS
                              • 2007
                              • 2376

sew1981, zacznijmy od tego, ze dobrze naglosniony przod na pewno da fajnych doznan pasazerom z tylu po drugie tak jak piszesz bez suba sie moze obejsc jak porzadnie zrobisz przod
                              Radio: C90r+XDP210EQ
                              Kable:Opt,Skyline,50 mm
                              Wzm:XES M1+FP 1.800
                              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• konrad_233
                                Classic
                                • 2010
                                • 5

ok spróbuje jak rADZICIE!MAM JUŻ NIEDUŻĄ SKRZYNKE DO BAGAŻNIKA..NATOMIAST POJAWIŁ SIE PROBLEM..OTÓŻ NIE MOGE SOBIE PORADZIĆ Z DOJŚCIEM DO RADIA TZN JAK DOJŚĆ DO KABLI?TRZEBA ROZBIERAĆ COCPIT CZY MOŻNA JAKOŚ RADYJKO WYSUNĄĆ?PRZYPOMNE ŻE JEST TO OCT.II PO LIFCIE 10R. RADYJKO MA DUŻY WYŚWIETLACZ A DO OKOŁA SREBRNA PLASTIKOWA LISTWA TAKA JAK NAD SCHOWKIEM..

Komentarz

Pracuję...