Rozmontowanien oparcia tylnego siedzenia OCTAVIA II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek1407
    Classic
    • 2011
    • 3

Auto mam od okolo miesiąca a owy problem od około 2 tyg.
    Bardzo często objawy wyżej opisane pojawiają się gdy samochód stoi pod górkę nie zależnie od konta nachylenia ,aczkolwiek na płaskim też mi się zdarzyło to 2 razy.
    Wczoraj podczas jazdy samochód zapaliła się czerwona migająca kontrolka 3x sygnał dźwiękowy i samochód zgasł.
    Po odpaleniu wszystko było ok.
  • klacur
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam

Powtarzam tema z Problemy i usterki, mam nadzieję że nie admin nie będzie miał mi za złe. chcę zamontować wzmacniacz na oparciu i może ktoś kto nie zagląda na "Problemy i usterki", a zagląda na car audio będzie znał rozwiązanie.

Muszę rozmontować tylne opercie, to mniejsze na części pierwsze. Muszę się dostać do blachy oparcia, ale od tej strony, z której jest gąbka, żeby zamontować umocowanie na wzmacniacz. Jak to zrobić? Próbowałem dzisiaj, ale nigdzie nie ma żadnych śrubek, łączek itp. Próbowałem wyciągnąć te plastikowe coś, do których wkłada się zagłówek z nadzieją, że może tędy droga, ale nie chcą drgnąć. Nie chcę robić na siłę bo jak znam życie to coś rozwalę. jak ktoś zna problem to będe wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam Adam

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

klacur, a nie da rady przykręcić tego mocowania krótkimi blachowkrętami od strony bagażnika, do tej blachy oparcia? Ja mam tak zamiar zrobić, bo ta blacha wygląda mi na całkiem solidną, ale mogę się mylić...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• klacur
        Classic
        • 2010
        • 4

Może i da nie wiem może jak ktoś tak ma to niech się podzieli doświadczeniami czy z czasem wzmacniacz nie odpada. Wydaje mi się jednak, że z po pewnym czasie i na polskich dziurawych drogach blachowkręty się poluzują i wypadną. W końcu wzmacniacz trochę waży i ciągłe drgania mogą go wyrwać i uszkodzić, ale też mogę się mylić.

ps. Jak ktoś ma inne ciekawe doświadczenia z montażem wzmacniacza to proszę o opinie, a najlepiej zdjęcia. może ktoś ma pod siedzeniem?

Komentarz

• kali
          Rider
          • 2009
          • 259
          • Superb III (3V3)

KLACUR nie masz sie co obawiac ze wzmak opadnie mam tak przykrecony w sluzbowym aucie od 2 lat i nic sie nie dzieje ani luzuje ,smiało mozesz tak zamontowac
          Była O2 1.9 TDI BXE AMBIENTE
          Jest O3 1,4 TSI CHPA Elegance WHITE CANDY/ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
          Jest RAPID SPACEBACK RED CORRIDA 1.6 TDI
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...447483#1447483

Komentarz

Pracuję...