Sruby sa dookola boczka (latwo zobaczyc), oraz pod raczkami od drzwi. Raczki trzeba zdjac podwazajac. Troche ciezko schodza.
Ogolnie zdjecie boczkow nie jest jakies wyjatkowo trudne.
i jeszcze jest malenka śruba przy klamce , jak się zdejmie sterowanie lusterkami, no i dobrze było by zdjąć trójkącik w którym jest tweeter
no i udalo sie, boczki faktycznie zeszly w miate latwo (poza raczkami). Drzwi juz wygluszone (ciezsze o 10kg :-) ). Piszecie jeszcze o pierscieniach dystansowych pod glosniki z plyty lub metalu. Moze ktos z Was podesle fotke takiego wynalazku, innym tez sie przyda :-] DZIEKI
Trochę odgrzewam kotleta ale dojrzewam do zrobiebnia tego u siebie. Miałbym pytanka:
Zamieszczone przez MisiekWAW
Na zewnętrzne poszycie drzwi weszły niemal bez zadnych kombinacji 4 pełne maty 50cmx25cm
Łącznie wyszło mi 18 sztuk mat 50cmx25cm. Efekty są zajebiste k
Na zewnętrzne znaczy wewnątrz drzwi? A wewnętrzne w miejsce fabrycznej follii? Tzn ile trzeba mat w miejse folii a ile do wewnątrz drzwi? O tyle mnie to interesuje że chce zdywersyfikować :lol: maty. Do środka drzwi dać gorsze w miejsce folii lepsze. Czy wewnątrz dzwi oklejałeś tylko powierzchnę wewenętrzną czy także boki? Czy zostawiłeś jakieś metalowe powierzchnie nie oklejone? Tapicerkę masz czymś wyklejoną od środka?
[ Dodano: Czw 04 Sie, 05 19:57 ]
Zamieszczone przez Nexus6
brawo misiek
zapomniałes mi tylko podrzucić pierścienia mocującego głosnik do zrobienia go w metalu ...
.....jak juz się zrobi kilka sztuk to bedzie można zrobić i dla wszystkich chetnych :szeroki_usmiech
a temat pierścieni ktoś rozwiązał?
[ Dodano: Czw 04 Sie, 05 19:59 ]
Zamieszczone przez arci9
....chiałem zamówić z mdfu...
Misiek,jeśli Nexus coś takiego dorabia a Ty zamówisz to ja chętnie reflektuje o ile cena nie jest jakaś kosmiczna
ja też :lol:
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1741 tu masz wiekszosc opisana .
W skrocie na wewnetrzna strone drzwi ,czyli blachi w srodku drzwi okleja sie glownie tylko ta co jest zaglosnikiem matami miekimi (ilosc 5mat 50x50cm na dwoje drzwi).
Zewnetrzenie zaklejasz otwory (5mata twardych 50x50cm na dwoje drzwi) ,zeby zrobic komore zamknieta w drzwiach : http://forum.octaviaclub.pl/album_page.php?pic_id=688
Panele z mdf-u teraz Nexus latwi jest tez w ktoryms topicu napisane(fotki).
Konkurencyjni sa fakt cenowo
Ale ja nie zaluje ze wydalem 100zl ,bo mailem od reki praktycznie i jako jeden z pierwszych k A tak to by robota z montazem i wygluszeniem czekala lub ponowene rozbieranie drzwi itp.
Ale teraz inni moga kupic to taniej, wiec tez potwierdzam ze konkurencja jest zdrowa ,a na fotkach te panele tez wygladaja na solidne .
Witam ja też wygłuszałem swoją Octavke przód i tył jak mi powiecie jak to zamieszcze kilkanaście zdjęć z mojego montażu, powiem że zajęło mi to trachę czasu ale opis nei odda w całości tego co zrobiłem dlatego prosze o pomoc przy załączaniu zdjęć.
Temat ważny bo wiem ile sam się namęczyłem jak sam szukałem jak to najlepiej zrobić a teraz jeżeli miałbym to robić jeszcze raz to zrobiłbym jeszcze inaczej. pozdrawiam i czekam na chętnego co zamieści moej foty!!!!!!
ta co ty?? a jak mam je dodać do albumu. nie wiem jak to sie robi !!!
poza tym tyh zdjęć jest sporo i troche zajmują. jakoś w tygodniu podesle ci na maila. A ty zamieść, chyba ze stykniemy sie na gg i mi wszystko wytlumaczysz jak to sie robi.
pozdrawiam
hmm
powiema wam jedno wyguszylem drzwi matami ale nadal bylo mi malo
kolega przyniusl mi pianke(ala gabka) nie wiem ja to ustrojswo sie nazywa ale jest poprostu jak gabka tylko twardsza
i efekt w porownaiu do oryginalu to nie przesadzajac jakies 300%
glosniki graja mi o kilkanascie decybeli glosniej wrescie czuc ze mam 8 glosnikow
bo to co bylo jak wyguszebnie bylo oryginalne to mozna bylo sie pociac (zaje.....l bym tego kto wymyslil takie cos) octavia powinna miec odrazu wyguszenie czyms bardziej zaawansowanym niz jakas folia :twisted: :twisted: :evil: :twisted:
a koszt byl zerwoy
kolega painke mi zaz darmo przyniosl sam ja przykleilem klejem na goroca i teraz delektuje sie muza!!
Tak przyokazji ja wygluszylem bagaznik Takze dno miejsce gdzie kolo lezy wygluszylem . Tam tez chcialbym wlozyc suba w miejsce gdzie jest wytloczka na narzedzia,gasnice i trojkat ktos moze umiescil tam tube?
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
WITAM! Sorry że zawracam ci głowe ale przeglądałem dziś forum i mam pytanie czy wygłuszyłeś jusz swoje drzwi w octi? Pytam bo mam w planie na wiosne zrobić swoje i zbieram wszelkie informacje na ten temat od tych co to robili.Nie jest to dla mnie żaden problem rozebrać drzwi i złożyć, robiłem to nieraz ale"nigdy nie zawadzi jak głupi mądrego sie poradzi".Jak byś mógł coś doradzić to będe wdzięczny.Pozdrawiam.
WITAM! Sorry że zawracam ci głowe ale przeglądałem dziś forum i mam pytanie czy wygłuszyłeś jusz swoje drzwi w octi? Pytam bo mam w planie na wiosne zrobić swoje i zbieram wszelkie informacje na ten temat od tych co to robili.Nie jest to dla mnie żaden problem rozebrać drzwi i złożyć, robiłem to nieraz ale"nigdy nie zawadzi jak głupi mądrego sie poradzi".Jak byś mógł coś doradzić to będe wdzięczny.Pozdrawiam.
Komentarz