Czy ktoś z Was używa takiego zestawu i może mi pomóc wybrać???
Ja mam co prawda model HF-310 i to jest wersja bez wyswietlacza ale za to znacznie dluzej trzyma na baterii. Ma bardzo dlugi czas czuowania w porownaniu z ta wersja 510.
Co do samego dzwieku to ja zamontowalem na oslonie przeciwslonecznej i glos jest bardzo okej ale chyba mikrofon slabo zbiera. Sa tez inne opcje montazu - trzeba pewnie pokombinowac. Wczesniej mialem inny model nokii i jednak przy nich zostane
Dzięki. To może możesz polecić jakiś inny fajny zestaw. Wolałabym taki bez instalacji ( zawsze można szybko przełożyć do innego auta )
[ Dodano: Sob 17 Kwi, 10 21:16 ]
Rozumiem że jak wchodzisz do auta to przy włączonym bluetooth w telefonie zestaw automatycznie połączy się z telefonem???
walczyłem z takim zestawami dość długo (nie testowałem nokii), a i tak na końcu wróciłem do słuchawki. Przy prędkości> 50 km/h na ogół nie wiele słychać. Kiedy testowałem Jabrę w sklepie - mój rozmówca nie mógł mnie zrozumieć.
Jeśli już - to lepiej pomyśl na zestawem wpiętym w audio samochodu i wyprowadzonym mikrofonem. Mam taki w drugim aucie i sprawuje się znakomicie. Nie trzeba nic ładować, a telefon po wejściu do samochodu sam łączy się z zestawem.
adriand, mozna wiedziec jak połączyłeś komórki do HF-310, nie mogę tego zrobić i ciągle wyświetla mi się że nie udało się połączyć z tym urządzeniem. a podobno można połączyć max 4 komórki.
adriand, mozna wiedziec jak połączyłeś komórki do HF-310, nie mogę tego zrobić i ciągle wyświetla mi się że nie udało się połączyć z tym urządzeniem. a podobno można połączyć max 4 komórki.
Normalnie wyszukuje urzadzenie i wbijam kod 0000 bo taki jest standardowy a potem ustawiam w komorce abu sie juz laczyl automatycznie. Zawsze byla to nokia z nokia i zadnych problemow. Tel tez sam automatycznie sie laczy. Wada jest to ze trzeba pamietac o wlaczeniu zestawu, gdyz pracuje on na baterii i nie dziala non stop. Co do jakosci to wszystko zalezy od wyciszenia w samochodzie. Zgodze sie, ze w dostawczaku lub innym to przy predkosci 70-80 juz raczej mikrofon bedzie zbieral cos innego ale u mnie jest bardzo dobrze nawet do 150.
Uzywam 510. zamocowana na osłonie przeciw słonecznej. Nienajlepszy sposób ale wygodny, nie muszę jej zabierać z auta bo nie rzuca się w oczy. Parowanie z nokią 5800 ok. Wybieranie głosowe ok ale czasami nie chce działać (wina telefonu). Jakość rozmów przyzwoita. Jak dam głośność na maxi to potrafi charczeć głośnik. Wybierania za pomocą książki telefonicznej wygodne ale nie z tej pozycji umieszczenia urządzenia. Trzeba głowę przekrzywiać aby widzieć do kogo się dzwoni. Działa też z samsungiem u900 ale nie kopiuje książki telefonicznej. Bateria trzyma przyzwoicie do tygodnia przy umiarkowanym dzwonieniu. Parowanie z 4 telefonami ale nie na raz. Pamięta po prostu 4 telefony. Samo przełacznie jest trochę kłopotliwe.Generalnie za tą cenę przyzwoity sprzęt. wystawiam mu 8 na 10 pkt.
http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
Uzywam 510 (...) Parowanie z 4 telefonami ale nie na raz. Pamięta po prostu 4 telefony. (...) pkt.
Dodam tyle, że jeśli pojawią się te cztery telefony z wlączonym bluetooth w jego zasięgu,to szuka ostatniego, z którym był połączony i ten jest gotowy do rozmów. U mnie blue... włącza w swoim telefonie ten, kto włada kluczykami :P
Hałas samochodu nie przeszkadza ani rozmówcy, ani słuchaczowi!
Nie mogę jednak zgrać książek telefonicznych ani z N 6300, N E63 i N 3310c. Czytałam zarówno instrukcję od tego zestawu i od telefonów. Na razie pudło. Przy okazji spróbuję z jakimś nowszym modelem kompaty... telefonu.
Chętnie posłucham Waszych rad!
Komentarz