Witam
Może ktoś spotkał się ktoś z tego typu radyjkiem.
Potrzebne mi informacje jakie kostki do O1.
Zauważyłem ze do podłączenia anteny jest inne wejście.
do anteny kupujesz przejściówkę za 5 zeta , a kostki do podlączenia to są standardowe iso.
a tak z innej beczki - to nie ten w tym dziale powinnien być twój post.
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Powiem tak, jak słuchasz przede wszystkim radia to odpuść sobie SONY.
W swojej O2 mam GT-28 i radio odbiera przez jakiś czas a później "gubi fale" :roll: Domisnis ma też jakiegoś soniaka i również narzekał na odbiór stacji radiowych :roll:
u mnie w zamierzchłych czasach kiedy to jeździłem O1 i miałem właśnie SONY byłem z tego radia strasznie niezadowolony - wciąż gubiło fale, odbierało połowę lum naet mniej stacji jakie powinno odbierać itd. Ogólnie - masakra. A poprzednie radio z jaki go kupiłem (jakiś no name) ściągał wszystko
Podjechałem w Gdańsku do warsztatu CAR AUDIO i tam stwierdzili, że wstawią mi jakiś wzmacniacz sygnału (całość z robotą to chyba 60 PLN)
Zabrali się za antenę i widziałem, że przede wszystkim to jakiś badziew stamtąd wycieli (być może poprzednik kombinował na własną rękę)
Po wyjeździe z warsztatu radio grało pięknie i nie gubiło stacji.
Temat jest chyba znany, bo kolesie jak się pojawiłem SKODĄ i powiedziałem, że mi SONY nie działa, to nawet nie zadawali pytań o możliwą niesprawność radia, a od razu podali cenę i czas robótki (do 0,5 h)
była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Dzięki serdeczne...
narazie nie narzekam na odbiór FM (ale...) :wink:
Przedłużkę do anteny miałem w starym kaseciaku kupiłem tylko kostkę iso (14zl) podłączyłem radyjko i jestem pozytywnie zdziwiony barwa dźwięku ładne czerwone podświetlenie :wink:
tylko że....
następny problem polega na restarcie pamięci po każdym wyciągnięciu kluczyka i cale "memory" szlak trafia. Słyszałem ze jest to łatwe do zrobienia tylko co konkretnie trzeba zrobić na kostce?
Przy okazji przydała by się instrukcja w wersji POL
P.S W Kielcach polecam sklep na ul.wojewódzkiej. Maja wszystkie potrzebne kostki żaróweczki itp. za rozsądna cenę. :lol:
astępny problem polega na restarcie pamięci po każdym wyciągnięciu kluczyka i cale "memory" szlak trafia.
w starszych radiach przeklada sie bezpiecznik na drugie 'wyjscie' i jest ok... w nowszych modelach nie wiem (jest tylko 1miejsce na bezpicznik) ...
nie chcialem zakladac nowego tematu aby opisac swoj problem...
wczoraj przekladalem do OI radio (pioneer 2100 ) ... wszystko bylo ok dopoki nie upchnelem (troche na sile) radia do konca kasety...radyjko przestalo grac,nie da sie wogole wlaczyc... sprawdzalem kable ( czy moze ktorys sie nie rozlaczyl)..gdzie szukac przyczyny tej awarii :?: ma ktos jakies pomysly :?: dodam ze sprawdzalem radio w innym aucie ,i dzialalo dobrze...
problem rozwiazany...jednak bezpiecznik wylecial...
Potwierdzam info o gubieniu fal przez tanie radia SONY. Miałem chyba dokładnie taki model i sprzedałem, bo w aucie słucham głównie radia, a przy tym SONY to było niemożliwe. Obecnie mam fabryczne SKODA SYMPHONY i to jest niebo a ziemia...
W swojej Octavi mam inny model Sony ale o podobnym wyglądzie i u mnie radio działa bez zastrzeżeń. Mam uruchomioną opcją AF w RDSie i po sprawie. Dodam że radio już był jak kupowałem, bo osobiście wolałbym Alpine. :-)
Komentarz