Jak wiadomo gniazdo zapalczniki jest nie na desce rozdzielczej, tylko za dźwignią hamulca ręcznego. Przez to kabel do nawigacji biegnie przez wszystkie elementy, jakie tylko mam pod ręką: ręczny, popielniczka, klima, radio. Jest to dosyć uciążliwe, dlatego szukałem innego miejsca dla nawigacji. Niestety niczego sensownego nie wynalazłem. Do plastiku uchwyt tomtoma nie chce się łapać?
Macie jakieś pomysły? Gdzie macie nawigację u siebie? Standardowo na szybie jak w każdym samochodzie?
kup sobie przedłużacz (np rozgałęziacz) do gniazdka zapalniczki i po problemie, albo zamontuj dodatkowe gniazdo zapalniczki w miejscu dla ciebie najbardziej odpowiednim
albo zamontuj dodatkowe gniazdo zapalniczki w miejscu dla ciebie najbardziej odpowiednim
To jest najlepsze rozwiązanie ja ostatnio montowałem gniazdo w popielniczce koszt gniazda 3,50 i godzinka roboty problem z zasilaniem navi rozwiązany Niestety jest też jedna wada tego miejsca w trakcie wyciągania wtyczki trzeba przytrzymać ręką popielniczkę bo inaczej wychodzi razem z wtyczką
a gdzie zamontować w OI gniazdo jak się chce mieć nawi po lewej przy słupku?
Ja bym zamontował gdzieś na lewo od nóg (za póleczką), miejsce nie widoczne więc i z estetyką nie trzeba się dręczyć a gniazdo będzie do góy nogami więc i się nie zabrudzi w środku.
a....ha, ops: nie dopatrzyłem, w 01 faktycznie gniazdo jest pod łokciem...
no to proponuję taki samoprzylepny krążek, do którego przylepia się następnie przyssawkę od navi.
Miałem tak w pandzie i było git.
Albo instalację na kratkę nawiewu.
Komentarz