120-130 st to dla większości olejów krytyczna temperatura
sorki że odswieżam temat ale nie moge taka temperatura oleju to dosc normalna w misce olejowej czyli 100-110 st/C a w silniku spokojnie w dieslu osiaga koło 150-200 st/C olej a może i lepiej., wiec gdzie tu 140?? A wytrzymalosc dzisiejszych oleii to mniej wiecej 250-300 stopni. zadaniem oleju jest nietylko przeciez smarowanie ale i chłodzenie silnika, wiec bardzo szybko odbiera ciepło i rownie szybko to cieplo oddaje.
Tylko dlaczego to muszę ja potwierdzać.
no wspołczuje, a jaki rocznik auta?/ i 1 własciciel? Widze że i w Skodzie jest to "możliwe" jednak.
Temat może trochę głupi ale przeszkadza mi brzęczenie tablicy rejestracyjnej z tyłu gdy basik w bagażniku troszkę głośniej sobie pogrywa. Niby w środku nie słychać, ale jakiś taki obciach trochę. Może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób by temu zaradzić. Mógłbym oczywiście coś pokombinować, ale jeśli ktoś miałby jakiś dobry przepis to będę wdzięczny.
przykręć tablicę ewentualnie przynituj i aby było skuteczne pod tablicę polecam podłożyć gumę z mat transportowych To wszystko ładnie przymocować do karoserii i będzie ok Nie polecam mocować ramki ozdobnej
A ja proponuje podłożyć gumkę do gumowania albo coś podobnego. Sam miałem z tym problem i taki sposób się sprawdza
Absolutnie odradzam gumki chyba, że znamy ich skład chemiczny. Wiele z nich ( gum ) zawiera siarkę i powoduje bardzo szybkie zniszczenie lakieru ( nie miałeś nigdy śladów od gumowych nóżek na blacie, podłodze itp ?)...
Dzięki wszystkim za dobre rady. Temat, jak się okazało, nie jest obcy wielu osobom. W weekendzik, jak zwykle zresztą, będzie jakaś dłubaninka i zobaczymy.
Pozdrawiam.
Powinno się sprawdzić, ja takie coś "pożyczyłem" z moje służbówki i nastała cisza podczas zamykania czy jazdy po nierównościach. Nie wiem jak się zachowa w stosunku głośniaka basowego ale myślę że będzie lepiej.
Pozdrawiam
Zamieszczone przez kross12
Odgrzebie temat, może komuś się przyda
Znalazłem coś takiego :
milun28, liczę że pozbędę się brzęczenia tablicy podczas zamykania bagażnika
Brzeczy, bo tablica jest zrobiona ze smiesznie cienkiej blachy.
Ja u siebie wykleilem tablice z tylu mata tlumiaca. Nie wazne, ile bym zapodal basu w aucie, to nie bedzie pierdziec
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz