Na win7 64 bit działa ... tylko inne stery :wink:
jakie auto do DB dragu? dylematy
Zwiń
X
-
Zwróć uwagę ile sprzętu możesz w nią włożyć, a wymiarami niewiele odbiega od Golfa II. Wspólnym mianownikiem Fiesty, Marbelli i innych aut jest niewielka ilość miejsca na zabudowę a wstawiając taka ścianę do astry trochę więcej głośników i innego sprzętu możesz upchnąć a jak jest tego więcej to i auto może być głośniejsze.
Komentarz
-
-
sprzętu nie da się ukryć trochę już jest
muszę pomyśleć nad dokładnym planem budowy auta i wtedy będę myślał które auto będzie lepsze do budowy, i potem czeka mnie pewnie długie szukanie w dobrym stanie takiego autka ale to na rynku jest w czym wybierać to nie będzie problemu
no i istnieje jeszcze dylemat 3 czy 5 drzwiowe auto, lecz chyba 3 drzwiowa się bardziej sprawdzi w DB dragu choć mogę się mylić.
Komentarz
-
-
3 drzwiowe będzie lepsze pod zabudowę nie ryzykujesz ze tylnie drzwi będą latały w rytm muzyki. Fakt konstrukcje jak Caddy czy Combo są jeszcze lepszym rozwiązaniem choć gdybyś określił chociaż mniej więcej ile tego sprzętu już posiadasz to mielibyśmy jakieś pojęcie ile powierzchni do zabudowy Ci potrzeba. Bo jak masz tego naprawdę dużo to może jakiś Transporter lub LT. LT są dość tanie a naprawdę sporo można tam zmieścić, i dają Ci szanse rozbudowy zestawu o kolejne elementy przed kolejnymi zawodami.
Komentarz
-
-
transporter i LT sobie zostawię w spokoju aż tyle to tego sprzętu nie mam
jak na razie są 2 głośniki i potężny wzmacniacz, ogólnie sprzęcik miałem w octavi w bagażniku tłoczyło to 144 dB lecz octavia jest potrzebna z pustym bagażnikiem i padł pomysł zamontowania tego w jakimś małym niedrogim autku
Komentarz
-
-
oizo, 144 dzień przed zawodami na zawodach 143 wyszło a było to 3 lata temu w sezonie car audio
cały wynik dzięki dobremu zapleczu prądowemu oraz potężnemu wzmacniaczowi jak na tamte czasy teraz są już dużo mocniejsze ale na tym można jeszcze powalczyć co nieco
i teraz ci jeszcze napisze najlepsze ze te 144 DB było na głośnikach 25 cm:szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
hmmmmm teraz to to nie robi zbytniego wrazenia wydaje mi siewww.easca.pl
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
A dlaczego 144 db z dwóch głośników jest niewiarygodne. Najgłośniejsze auto w Polsce ma tylko jeden głośnik
Arek, zanim ci doradzimy jakie auto napisz może jak duże planujesz przeróbki. Czy to ma być tylko zabawka na zawody i robisz komorę głośnika z całego auta czy też ma normalnie jeździć.
bradley, beton jest passe, rządzi stalowa konstrukcja i szczelność
Komentarz
-
-
combo i caddy odpadają dość wysoka cena zakupu auta w dobrym egzemplarzu
cena do jakiej poszukuje auta to około 2 tys zł, wolę potem jak coś jeszcze dokupić trochę sprzętu jak wydawać krocie na auto
szkoda że nie ma favoritki albo felicij 3-drzwiowych hehe
a więc chyba zostanę przy zakupie golfa chyba że coś jeszcze polecacie w granicach ceny w jakiej szukam auta
Komentarz
-
-
Przy tej cenie warto zainteresować się czymś może gorszym jakościowo ale młodszym przejrzyj te wiem ze niektóre wydaja się być chybiona inwestycją ale zaletą ich wszystkich są b tanie części a do tego nie bierze ich tak szybko korozja jak Golfa ze względu na wiek nie będą ich trapiły różne usterki pojawiające się ze względu na wiek może warto się takim sprzętem zainteresować.
Komentarz
-
-
ArekBinek a w jakiej klasie chcesz startować ? Polecam zakup jak najmniejszego auta CC lub SC tak aby w najmniejszej kabinie uzyskać największe ciśnienie akustyczne. Myślę w prosty sposób przy użyciu dwóch głośników 30 cm o mocy 500w RMS i dwóch wzmacniaczy cyfrowych min 700 w RMS i dobrym zasilaniu można uzyskać 148db - 152 dB.
Komentarz
-
Komentarz