mam taki dylemat,chce wymienic radyjko ALAN 102 na jakies lepsze,najlepiej z automatyczna blokada szumow(denerwuje mnie ciagle dostrajanie radyjka,zeby nie szumialo) i nie wiem czy jest sens,czy ta blokada szumow dobrze sie sprawuje w praktyce?myslalem o ALANIE 48,TTI TCB-881 lub ERMESIE LAFAYETTE.co myslicie na ten temat?p.s.radyjka uzywam glownie w trasie. :rofl
Ja korzystam z Presidenta Taylora III z ASC+ antenki Sirio ML - 145 i jestem zadowolony. Co do ASC, to jeżdżąc w trasie go nie używam. W mieście (szczególnie w korkach) się przydaje, bo ściąga Ci te fale najlepiej słyszalne, ale na trasie moim zdaniem zbędne (przyjanmniej ja nie korzystam). Alana 48 Plus ma kolega i sobie bardzo chwali (jeździ TIRem po Europie), także myśle, że i Ty bedziesz z tego zadowolony
Ja korzystam z Presidenta Taylora III z ASC+ antenki Sirio ML - 145 i jestem zadowolony. Co do ASC, to jeżdżąc w trasie go nie używam. W mieście (szczególnie w korkach) się przydaje, bo ściąga Ci te fale najlepiej słyszalne, ale na trasie moim zdaniem zbędne (przyjanmniej ja nie korzystam). Alana 48 Plus ma kolega i sobie bardzo chwali (jeździ TIRem po Europie), także myśle, że i Ty bedziesz z tego zadowolony
Dlaczego w trasie ASC sie nie przydaje?Myslalem,ze dzieki temu nie slychac "trzaskow"a reczne ustawianie SQUELCHa troche mnie denerwuje,myslalem ze te systemy w tym pomagaja. uchar
fan ja jakoś nie jestem przekonany do używania ASC w trasie i tu mam prosty przykład: kiedyś wieczorkiem jechałem z Lublina do Białegostoku i miałem włączony ASC; ile razy pytałem o drogę, to cisza (a na wskaźniku widze, że coś tam się rusza). Kiedy go wyłączyłem to od razu słyszałem odp. (no faktycznie była ona z szumami, ale dało się zrozumieć). Ruch na trasie był jako taki. Może Ci w pobliżu mieli wyłączone radyjka? Nie wiem... Natomiast kiedy dojeżdżam do jakiegokolwiek miasta, to od razu włączam ASC, bo nie da się słuchać szumów.
Moim zdaniem, jeżeli nie miałeś radyjka z ASC to może warto w to zainwestować (nie wiem skąd jesteś, ale w każdym większym mieście - nawet przelatując przez nie będziesz sobie chwalił ASC). Fajnie byłoby gdybyś miał jakąś możliwość przejechać się z radyjkiem wyposażonym w ASC - sam byś ocenił jego wartość 8)
Kolego polecam YOSANA JC-2204 TURBO, ma ASC i podobno działanie ma jedno z lepszych na rynku, posiadam go dopiero jeden dzień, ale z tego co widzę sprawdza się lepiej niż UNIDEN 520.
Komentarz