buliking, jeżeli wymagasz od głośników trochę basu to bierz Helixa, a jeśli wolisz wysokie tony, w miarę czysty dźwięk to radzę Hertza. Osobiście teraz mam Hertzy + Subwoofer i całkiem zacnie to gra. O ile nie zamierzasz montować skrzynki to bierz komplet Helixów.
Kontra, Nie zgodzę się z Tobą. Seria DSK gra beznadziejnie. Z ESK oprocz wielkiej ilosci basu niewiele da się wycisnąć. Jak już Hertz to HSK lub mille.
Nowej serii ESK nie sluchalem ale stara niezbyt zachwycała. Granie bardzo chaotyczne.
Pozdr.
Bartek
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Potwierdzam co już powiedzieliście, u mnie pogrywa zestaw helix dark blue 62.1 pod dość leciwym pionkiem deh-1400 i mimo dystansów i wygłuszonych drzwi - praktycznie zero basu. Całość jednak uzupełnia subek stx-a 300w rms i to fajnie gra
Potwierdzam co już powiedzieliście, u mnie pogrywa zestaw helix dark blue 62.1 pod dość leciwym pionkiem deh-1400 i mimo dystansów i wygłuszonych drzwi - praktycznie zero basu. Całość jednak uzupełnia subek stx-a 300w rms i to fajnie gra
Panowie, czy to prawda? Nosilem sie z zamiarem kupna tych glosnikow, ale zalezy mi na basie wiec chyba jednak bede musial zmienic plany. Jaka alternatywe proponujecie w podobnych pieniadzach, cos zeby zagralo troche basem?
Panowie, czy to prawda? Nosilem sie z zamiarem kupna tych glosnikow, ale zalezy mi na basie wiec chyba jednak bede musial zmienic plany. Jaka alternatywe proponujecie w podobnych pieniadzach, cos zeby zagralo troche basem?
to oczywiście tylko moja subiektywna opinia, musi być na radiu powłączane loduness i wszelkie wzmocnienia, radio ma niestety tylko około 20w rms na kanał, co nie wystarcza tym głośnikom
Komentarz