Dramatyczne audio ... pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zibi_21-1984
    Classic
    • 2011
    • 2

Zamieszczone przez hotrain
    Babka
    Radosława :diabelski_usmiech
    _____
  • matiLK
    Classic
    • 2010
    • 8

witam . 3 tygodnie temu kupilem octavie I L&K (anglika) . Autkiem jezdzi sie super , ale audio jest dramatyczne . Jest to troche dziwne bo z tego co widze zestaw sklada sie z 8 glosnikow dwa w przednich slupkach ,dwa w przednich drzwiach , dwa przy klamkach w tylnich i dwa na bokach tylnej polki , radio symphony i zmieniarka . probowalem juz wszystkich mozliwych ustawien radia , ale jak ustawie glosnosc na wiecej jak 6 to zaczyna sie dramat , graja wtedy jak radyjko za 5 zlotych z supermarketu (pierdza i nie ma wogole basu). Szukalem odpowiedzi na forum ale nie znalazlem nic co by mnie ustatysfakcjonowalo . Jak moge sobie z tym poradzic ? Czy moze byc np zepsute radio lub glosniki , czy ten zestaw to poprostu szmelc? Co z tym zrobic ?
    Moja Skoda : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=36707

Komentarz

Bo to szmelc, mam to samo i wystarcza do sluchania, ale nic wiecej prawie zero basu. Zaraz pewnie Ci podrzuca koledzy pomysly (oczywiscie wygluszyc podstawa), zreszta duzo jest na forum tego. Ja narazie daje sobie rade, ale musze przynajmniej bas jakis wsadzic do bagaznika to reszte glosnikow mozna tylko na treble skrecic i mysle ze jakos to bedzie. Co do radia to mysle ze nie jest takie glupie zwlaszcza jak jest kiera multi, ale moc wyjscowa ma bardzo slaba.
      Mozesz poczytac to http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2753
      i popatrzec tu jak robia to inni http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=34

Komentarz

• WPX2
        Classic
        • 2010
        • 11
        • Octavia II (1Z3)
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ustawienia głośności na 6 to niski poziom mocy, dla mnie opis sugeruje uszkodzenie sprzętu, chociaż dla jednego "(pierdza i nie ma wogole basu)" może oznaczać kiepskie radio a dla drugiego - ten typ tak ma.
        Mam inne skodowskie radio i u mnie poziom 14 oraz bass +9 idzie czysto.
        Może spróbuj nagrać kawałek dźwięku z radia aby ocenić charakter dźwięku i wrzuć gdzieś w necie.

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez WPX2
          Może spróbuj nagrać kawałek dźwięku z radia
          Może nie z radia ale jakiejś ori płyty.
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• soszek81
            L&K
            • 2010
            • 1245

winni77
            WPX2
            miał na myśli nagranie "jak to radio gra" aby inny mogli to też usłyszeć a nie żeby sobie odtworzył coś z radia lub cd. Ja to tak odebrałem.
            Swoją drogą to coś zdecydowanie nie tak.
            Była O1 kombi ALH++ 150/340
            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• WPX2
              Classic
              • 2010
              • 11
              • Octavia II (1Z3)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dokładnie, chodziło mi aby nagrać dźwięk z głośników

Komentarz

faktycznie umknela mi ta czesc o poziomie glosnosci, w przypadku mojego radia nie ma pierdzenia bo poprostu bas jest znikomy, z reguly bass jest na 3 ustawiony i wtedy praktycznie w calym zakresie glosnosci radio nie pierdzi przez glosniki, ale glosnosc od 20 w gore wlasciwie nic juz nie wnosi.

Komentarz

• matiLK
                  Classic
                  • 2010
                  • 8

takie cos nagralem ... nie wiem czy sie cos z tego wynacie bo wszystko nagrane komorka ... jak dla mnie to brzmi to jakby problem byl z glosnikami ... w planie mam zakup jakiegos radia zeby sprawdzic czy to z nim jest problem , jesli to nie z nim to przynajmniej latwo bedzie je zwrocic do sklepu .

Komentarz

• skalar
                    Rider
                    • 2010
                    • 575

jak mam pionka mod 6900 deh stare radyjko ale ma mnóstwo ustawien jakie sobie rzyczę,przy dobrym ustawieniu całej korekcji itd..graja przyzwoicie,
                    p.s moze głosniki ci się kończa??

Komentarz

• matiLK
                      Classic
                      • 2010
                      • 8

[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

jak zdjąłem dzis maskownice przedniego glosnika , to natrafilem na cos takiego . tak na pierwszy rzut oka to nie wyglada jakby cos moglo dolegac temu glosnikowi . czy moglby mi ktos podeslac link do jakis wmiare fajnych glosnikow , ktore zmieszcza sie tam bez zadnych przerobek i ktore radio obsłuży ?

Komentarz

• WPX2
                        Classic
                        • 2010
                        • 11
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Jak na moje ucho to problem jest z radiem. Gdyby głośnik był uszkodzony to najczęściej 1 szt. góra 2, a nie CZTERY i słychać by było charakterystyczne metaliczne uderzenia cewki o magnes. Na zdjęciu poza tym widać, że resor jest cały.
                        Głośniki oryginalne grają przyzwoicie. Raczej nie ma sensu ich wymieniać bez uprzedniego wygłuszenia drzwi bo efekt i tak nie będzie zauważalny.

Komentarz

• soszek81
                          L&K
                          • 2010
                          • 1245

Jak pisze WPX2
                          Ja mam ledwie 4 seryjne głośniki a na Clarionie grają jak na moje ucho bardzo przyzwoicie.

Pożycz jakiekolwiek radyjko i je podmień na próbę - będzie wiadomo co dalej.
                          Była O1 kombi ALH++ 150/340
                          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

Pracuję...