Aux - kabelek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bialas23
    Classic
    • 2011
    • 6

Aux - kabelek

Dla mnie Lancer to też porażka szczególnie hatchback (a może to kombi?). Zobaczcie jak podwiesili w nim tłumik (hatchback), normalnie jakby z autobusu był. To pierwsze co widzę patrząc na tył tego auta.

Jestem zawiedziony kilkoma markami, które kiedyś robiły fajne auta a teraz robią jak dla mnie dziwolągi - Nissan, Mitsubishi, Subaru.
  • Robert_P
    Ambiente
    • 2010
    • 209

Aux - kabelek

Witam , szukałem info jak wygląda kabel od streama do wejścia aux w podłokietniku i nie znalazłem. Czy mógły ktoś podać jakie są kostki potrzebne i ew. czy gdzieś gotowca kupię ?

[ Dodano: Wto 20 Lip, 10 10:16 ]
    Hmm nikt mi nie pomoże ? :cry:
    Smerf Miętus

Komentarz

• Daimos
      Classic
      • 2009
      • 28

Obiekt poszukiwań jest banalny ... KABEL ... zwykły 3,5 będzie ok...

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Daimos
        to fakt ale mi własnie na tych takich trzeszczy....
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Robert_P
          Ambiente
          • 2010
          • 209

Kolego czytaj ze zrozumieniem ! Szukam kabla który połączy RADIO STREAM Z WEJSCIEM W PODŁOKIETNIKU ! W radiu jest odpowienia kostka i o ile dobrze wiem w podłokietniku również i o taki kabel mi chodzi a nie jack - jack !
          Smerf Miętus

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Zamieszczone przez Robert_P
            Kolego czytaj ze zrozumieniem ! Szukam kabla który połączy RADIO STREAM Z WEJSCIEM W PODŁOKIETNIKU ! W radiu jest odpowienia kostka i o ile dobrze wiem w podłokietniku również i o taki kabel mi chodzi a nie jack - jack !
            Taki oryginalny kabelek nie jest dostępny. Jeśli auto ma fabrycznie AUX IN w podłokietniku to kabelek ten jest zawarty w wiązce centralnej ( dokładnie w części el. deski rozdzielczej ).

Jeśli chcesz się bawić w montaż tego na częściach ori to potrzebujesz:

- Wtyczkę tzw. Quadlock / Fakra do wpięcia do kostki radia: 3B7 035 447 A ( 12 styków kolor niebieski ) + do tego piny z przewodami 000 979 009 E / 000 979 009 EA / 000 979 133 / 000 979 133 EA

- Gniazdko Aux in do podłokietnika: 5J0 035 475 9B9 + wtyczka 8E0 973 754 + piny do wtyczki 000 979 009 / 000 979 009 A

- ok. 1,5 m przewodu ekranowanego ( najlepiej podwójnie ) stereo ( lub 3 m mono ).

Oczywiście trzeba będzie rozłożyć cały podłokietnik żeby zainstalować gniazdko AUX IN.

Na twoim miejscu kupił bym samą wtyczkę Fakra ( np. TUTAJ ) + jakiś lepszy gotowy kabelek np. 3,5mm jack - 2 x Cinch, obciął wtyczki Cinch i podpiął do kostki Fakra. Potem Fakra do radia a jack wyciągnąć w podłokietniku ( bez rozbierania całości, robisz otwór w dnie schowka, przepychasz kabelek w bok - wyjdzie obok tapicerki na tunelu środkowym ciągniesz go do radia i gotowe ).
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Robert_P
              Ambiente
              • 2010
              • 209

Dzięki Kowal 2002 oto mi własnie chodziło o wtyczki ! Mam Stream + podłokietnik z Aux In tylko przed rozebraniem chciałem przygotować sobie gotowy kabelek . Teraz już wiem jakie końcówki więc po temacie , dzięki.
              Smerf Miętus

Komentarz

Pracuję...