Octavia I 2003 i kierownica wielofunkcyjna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Firetec
    Classic
    • 2011
    • 1

podepne sie pod ten temat ,turba , opisze krotko, problemy , po zapaleniu mojego szkudnika tdi (110km, silnik ASV 2001) i ruszeniu pod wzniesienie zmianie biegu na 2 potem wdepnieciu gazu do 2200 obrotow , zgasla :evil: , gdy probowalem ja odpalic , niczym , Lanz -Buldoga zakrecila z 5-8 razy i nic, ok dalem gazu nim odpalilem i zaskoczyl , ale :!: obroty nie rownie kopci jak parowoz :evil: mocy brak mimo ze tylko ja jechalem ,
    1. problem turbina
    2.zawor egr,n75
    podjechalem do garazu i tam przy zapalonym silniku odpiolem wtyczke od n75 ktora steruje turbem, :shock: :shock: :shock: , silnik zaczal pracowac rowno , wczesniej tez sie to dzialo, powiecie , ze paliwo lia, moze byc, skoro (mpg 55) a nie jak wczesniej (mpg 60-63) na trasie ,obciazenie to 5 osob i bagaz , dalej brak na 3 biegu przyspieszenia tego wyczuwalnego , gdy sie juz nagzal to ok :szeroki_usmiech
    posatnowilem wymienic turbo moj przebieg to 92500mil, tak owszem turbo GR 1749 V, kosztuje 810 funtow :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech , a regenerowne 500 fontow, :roll: -patrzac na ceny skod to moge za 800 funtow kupic nastepna tez tdi(180 000mil) zalaczam foty strarej turbiny
  • Kajus
    Classic
    • 2010
    • 16

Witam, jestem posiadaczem Octavi I z 2003 roku. Silnik 1,9TDI 110KM.

Bardo chciałbym posiadać w tym aucie kierownice wielofunkcyjną. Wiem że pewnie potrzebuje jakiegoś specjalnego radia i zakupić specjalną kierownice.

Czy ktoś jest w temacie co dokładnie muszę mieć? Jaki to będzie przypuszczalnei koszt?

Komentarz

Ja mialem od nowosci, nie wiele pomoge ale zerknij do mnie, zobaczysz jaka kiera, a radio to chyba najlepiej skodowskie bo do innych trzeba cos jeszcze dokupowac, bo nie pasuja plug&play. Ja mam kaseciaka, ale jest zmieniarka, zawsze mozesz kupic tez na CD. Ktos pisal ze chyba wyszly nawet jakies modele z mp3, ale tego juz nie jestem pewien. Ktos bardziej zorientowany napewno udzieli odpowiedzi.
      Link w podpisie nizej.

Komentarz

• Kajus
        Classic
        • 2010
        • 16

A czy w swoim Octavianie mam odpowiednie przewodziki żeby zamontować taka kierownice od razu czy trzeba coś kombinować, mam wszystko identyczne jak u Ciebie tylko kierownica zwykla, raio chyba da sie zalatwic...

Komentarz

• awiacek
          Ambiente
          • 2007
          • 152

Zamieszczone przez Kajus
          A czy w swoim Octavianie mam odpowiednie przewodziki żeby zamontować taka kierownice od razu czy trzeba coś kombinować, mam wszystko identyczne jak u Ciebie tylko kierownica zwykla, raio chyba da sie zalatwic...
          Musisz dołożyć:
          1. Kierownica wielofunkcyjna
          2. Poduszka
          3. Sterownik
          4. wiązka kiera <-> sterownik
          5. wiązka tempomat : sterwnik <-> ECU
          6. radio lub navi ori

Komentarz

• ElBocheno
            Ambiente
            • 2006
            • 150

Sorki, za odgrzewanie tematu, ale trochę nie rozumiem cóż to za mecyje z tą multifunkcą w o1. Można nią regulować tempomat i w baaaardzo wąskim zakresie radio (głośność i przerzucanie ścieżek CD/skanowanie radia). Słowem - straszna bida. Szkoda zachodu.

Komentarz

"Mecyje" czy nie to lepsze to niz zwykla, raz ze moim zdaniem lepiej wyglada a 2 ze nawet te podstawowe funkcje bardzo ulatwiaja korzystanie z radia i tempomatu. pozatym niektorzy dokladaja polity do radia a to wydaje mi sie jeszcze wieksza "mecyja" jak to napisales. jeszcze jest funkcja "shuffle" jakby co, a pozatym to po co pisac taki post?!!?!?!

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez ElBocheno
                głośność i przerzucanie ścieżek CD/skanowanie radia)
                a co ty więcej z poziomu kierownicy chcesz robić? Właśnie te najczęściej używane rzeczy na niej masz. W większości aut nic więcej oprócz tego nie ma. A to, że nie musisz odrywać oczu od drogi by grzebać przy radiu to jest właśnie warte zachodu :szeroki_usmiech
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

Pracuję...