czesc wszyskim planuje zakupic glosnik GROUND ZERO GZRW 30SPL , moje zapytanie o wzmacniacz jaki kupic?? chce kupic cos takiego zeby podlaczyc wszyskie glosniki przod to rainbown a tyl infinity. za wszyskie propozycje z góry dziekuje..
ps. czy ktos moze ma zabudowe do glosnika w bagarzniku po lewej str.. gdzie takie cos mozna nabyc?? Pozdrawiam
ten wzmacniacz to monoblok do napędzenia tylko tego monstrum co chesz kupic, ew mozesz poczytac o SINUSLIVE SL-A1500.
nie spotkałem jeszcze wzmaka który oprócz 1000W na suba miałby jeszcze kanały do napędzenia przodu. (DLS A5 jest ponoc stabilny w 1ohm i zapoda jakies 780W, jednocześnie oferując dwa kanały do napędzenia przodu. DLS to szwedzka sprawdzona marka pewnie tam gdzie jesteś teraz masz tego na pęczki)
[ Dodano: Czw 05 Sie, 10 20:50 ]
i napisz jeszcze do czego ci ten cisnieniowy subik potrzebny?
zabudowe do glosnika w bagarzniku po lewej str.. gdzie takie cos mozna nabyc?? Pozdrawiam
ten głosnik potrzebuje bardzo sztywnej i dosyć pojemnej komory boczek napewno nie wystarczy ...
chcesz podłączyć wszystkie 4 głosniki i suba czyli wzmacniacz 5 kanałowy bedzie ci potrzebny a tu zaczyna się problem bo ciężko dostać wzmacniacz 5 kaałowy gdzie na suba jest stabilny przy 1ohm i ma ponad 500 rms
dlatego proponuje zacząć od napisania budżetu jakie radyjko jaka muzyka i na czym ci zależy (pewnie na masowaniu plecków)
ja proponuje kupić 4 kanałókę dwa przednie kanały pod przednie głosniki sub w mostku a tylne głośniki pozostawić pod radyjkiem oczywiście inny sub trzeba dobrać
glosniczek chce zamknac w 50 litrowej skrzynce, radio mam pioneera dvd 3100 z przodu rainbown 265 a z tylu infinity, oczywiscie wszytkie dzwi wygluszone matami stinger. koszt mmm zalezy co znajde pod ten glosnik, a ewentualnie jakies mocniejsze glosniczki od tych co mam z przodu(rainbown) to co polecacie??
Nexus6, chce cos ze 1000W do skrzynki 50l ale niechce zeby to byl jakis firmy krzak, na wzmaczniacz chce przeznaczyc cos kolo 1000zł chyba ze mi sie trafi skrzynia ze wzmakiem, napewno tez bede chcial kupic zmaka 4 kanalowego na glosniki ktore graja prosto z radia
paysker, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze tych 1000 W w zyciu nie wykorzystasz do sluchania muzyki, co najwyzej do wydmuchania wklejonych szyb z karoserii :wink:
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Ja bym polecił JL nie jest to moze za szybki glosnik , ale miesem potrafi rzucic (nawet 10")...
Co do wzmacniacza za 1000 zl, to jedynie uzywki jezeli zalezy Ci na mocy, dodatkowo przy wiekszych mocach dobry akumulator , odpowiednie okablowanie
Jezeli myslisz nad robieniem cisnienia (odpowiedniego) w aucie to masz troszke maly budzet
P.S. Nie bardzo sie orientuje w temacie cisnieniowcow, ale takie mam zdanie na ten temat J/W
Pozdrawiam
Bartek
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
ziutsane, na poczatek chce kupic glosnik i wzmak pozniej po trochu wszystko sie zrobi. audio mam zrobione wiec okablowanie jest bardzo dobre dzwi wygluszone.
wrócmy do podstaw, jaki efekt chcesz osiągnąc? opisz swój cel kilkoma zdaniami.
wówczas porównamy to ze sprzętem jaki znamy i coś finalnie z tego wyjdzie.
hmmm posiadam jakiś szajs w bagażniku niby 500W peying i czuje duży niedosyt mocnego uderzenia,a lubię słuchać głośno. wiadomo że głośniki z przodu mam bas na 0 a skrzynka nadrabiała . dlatego chce wymienić na coś mocniejszego,w pózniejszym czasie będę wymieniał moje reinbowny i infinity na coś mocniejszego+ jakiś zmak 4 kanałowy. Muzykę jaka słucham to przeważnie trance
a moje oko to nie znajduję uzasadnienia montażu sprzętu dBlowego aby to zagrało jak chcesz.
subik co zatrzęsie budą bedzie wystarczajacy a zatrząsc potrafi niemalże każdy, dobrze zasilony, konkretny firmowy subik. pierdzinga wywalaj czym prędzej bo tu Twój niedosyt jest dla mnie zrozumiały.
z subów "wystarczy" coś takiego (kolejnośc przypadkowa)
DLS MW12
helix p12 (a nawet p10 )
re audio se czy też sr
wzmaki
xetec gravity - do sprawdzenia stabilnośc w mostku.
jl slash 300
helix p400
dls a5
zostawic rainbowy na razie a tylnie głosniki odłączyc :diabelski_usmiech
są to popularne klocki sqlowe o bardzo dobrej jakosci.
możesz też wybrac jakiś wzmak ground zero z serii RA tylko suba z twojego pierwszego postu zmien
paysker, masz straszną tendencję do rzeźbienia w miękkim tworzywie i nie słuchania tego co mają do powiedzenia osoby z trochę większym doświadczeniem w danej dziedzinie.
Po prostu zamiast się dopytywać o wynalazki, zakup je sobie i zamontuj - być może wtedy docenisz porady kolegów.
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz