Zabudowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • moto-mario
    Drive
    • 2009
    • 60

Zabudowa

okk. znalazłem i dołączyłem . pozdro . choć zdjęcie profilowe grupy takie sobie trochę mały ten pasek
  • oziemi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 399

Zabudowa

Witam, jako że choroba postępuje zacząłem myśleć aby podciągnąć jeszcze troszkę moje audio Obecny stan to wygłuszone drzwi, panele, głośniki phonocar protech i wzmacniacz sony ze starej dobrej serii XM 2x40W RMS. Generalnie jestem zadowolony z dzwięku, chociaż wydaje mi się, że głośniki jeszcze jakiś potencjał mają (70W RMS). Żałuję też, że nie wymieniłem tych fragmentów kabli głośnikowych idących do zwrotki i dalej na woofer i tweeter, bo są dosyć cienkie. Z drugiej jednak strony nie wiem, czy przy tych mocach ma to wogóle znaczenie :roll: Przechodząc do rzeczy chciałbym uzyskać jeszcze trochę więcej basu i dynamiki. Pierwsze co to wymiana wzmaka na taki http://elektronikmedia.pl/sklep/wzma...ra-4200x-p-289 , z tym że używany wchodzi tylko w grę , a obecny soniacz pójdzie na sprzedaż bo chyba nie ma sensu łączyć dwóch? Idąc dalej planowałem dwa wyjścia i nie wiem które lepsze zabudowa boczka bagażnika i umieszczenie tam suba.. no własnie jakiego :roll: Myślałem nad hertzem DS 250, ponieważ skrzynia nie będzie zbyt pojemna, a ten sub nie ma ponoć dużych wymagań. Tylko czy te 150 W rms bedzie dawac radę? Mocniejszego też nie ma sensu zakładać bo dwa kanały wzmaka pójdą na przód, a dwa zmostkowane dadzą mi jakies 170 RMS na suba jak dobrze myślę. Druga opcja to odpuszczenie sobie zabudowy a założenie na przód np. takich głośniczków http://allegro.pl/item1192182565_gro..._promocja.html i pobudznie ich wyżej wymienionym wzmacniaczem. Doradzcie co da lepszy efekt, może jakieś inne sensowne zestawienie max do 700 zł.
    Elegance
    ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
    -------------------------------------------

Komentarz

• tomaszdtr58jj
      Classic
      • 2010
      • 3

cześć,zabudowa da lepszy efekt,hertz to porażka,zrobiłem zabudowe sam,spokojnie uzyskasz23-25l,polecam rainbow hammerlub amboss,ten pierwszy zagra już przy 9l pojemności,u mnie taki gra w zamkniętych 23l.

Komentarz

Pracuję...