Auto gauge i ich trójniki do czujników :evil: ...uwaga na przypchane plastikiem ( czyli niedorobione ) trójniki....mi sie taki trafił i nikt nie wiedział czemu autko przerywa :lol:
Nawigacja MFD DX vs. Alpine
Zwiń
X
-
Nawigacja MFD DX vs. Alpine
Witam,
nigdy nie mialem doczynienia z MFD, pytam z ciekawosci:
czy jakosc dzwieku (muzyki) jest w jakikolwiek sposob porownywalna z normalnym radiem (powiedzmy Alpine 9812)? lepsza/gorsza? bez wnikania w regulacje opoznien itp
czy fabryczna nawigacja ma mozliwosc podlaczenia zewn. wzmacniacza?
jak wygladaja mapy PL, komfort uzytkowania tego typu urzadzenia w porownaniu np. z AutoMapaXL na palmie?
niedlugo bede sprzedawal swoje radio, niby mam juz upatrzonego nastepce, ale z czystej ciekawosci chetnie dowiem sie, co sklania ludzi do wydawania worka kasy na MFD :diabelski_usmiech--
pozdrawiam
Antimatter
-
-
w moim otoczeniu wszyscy mówią stanowcze "NIE"Zamieszczone przez Antimatterczy jakosc dzwieku (muzyki) jest w jakikolwiek sposob porownywalna z normalnym radiem
teoretycznie każde radio ma. tylko trzeba oczywiście odbrać się do środka radia i wyprowadzić sobie czincze. Jak się nie mylę, to wyprowadzają sygnał po prostu przed wzmacniaczem.czy fabryczna nawigacja ma mozliwosc podlaczenia zewn. wzmacniacza?
z oryginałem nie bawisz się z zakładanie, zdejmowanie, kabelki, ...... Ale oryginał ma i zawsze będzie miał gorsze mapy niż AM.Zamieszczone przez Antimatterak wygladaja mapy PL, komfort uzytkowania tego typu urzadzenia w porownaniu np. z AutoMapaXL na palmie?
Ja bym Ci polecał AM i wyprowadzić sobie zasilanie z konicznie zewnętrzną antenę. (Jakbyś jednak montował oryginał, mam do sprzedarzy 3systemową antenę. Szczegóły: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=gps )
Komentarz
-
-
wiadomoZamieszczone przez KLOCekteoretycznie każde radio ma. tylko trzeba oczywiście odbrać się do środka radia i wyprowadzić sobie czincze. Jak się nie mylę, to wyprowadzają sygnał po prostu przed wzmacniaczem.czy fabryczna nawigacja ma mozliwosc podlaczenia zewn. wzmacniacza?
, mi jednak chodzilo o info, czy taka navi ma wyjscia fabrycznie.
przekopalem pare for odnosnie audio - faktycznie wszyscy odradzaja MFD jako zrodlo dzwieku, a i sama nawigacja, np glos lektora ponoc pozostawiaja wiele do zyczenia.
Zamieszczone przez Antimatterak wygladaja mapy PL, komfort uzytkowania tego typu urzadzenia w porownaniu np. z AutoMapaXL na palmie?dzieki za infoz oryginałem nie bawisz się z zakładanie, zdejmowanie, kabelki, ...... Ale oryginał ma i zawsze będzie miał gorsze mapy niż AM.
mi ogolnie nawigacja nie jest potrzebna, a w zastepstwo mojego radia jest juz cos wybrane.
chcialem tylko dowiedziec sie o co kaman z MFD, ostatnio kilku znajomych sprzedalo w sumie dosc porzadne radia wlasnie na rzecz MFD. szukam przyczyn aktu desperacji 8)--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
pomyśl o jakiejś Alpince i odradzam BlaupunktyZamieszczone przez Antimatterzastepstwo mojego radia jest juz cos wybrane
znam osobę, która założyła oryginalną nawigę tylko dlatego, by móc oglądać filmy a aucie. I teraz wychodzi z domu do auta, zaprasza jakiś durnych kolegów i oglądają jakiś film. Tak to jest, jak ktoś ma wełbie nasrane :lol:Zamieszczone przez Antimatterostatnio kilku znajomych sprzedalo w sumie dosc porzadne radia wlasnie na rzecz MFD. szukam przyczyn aktu desperacji
Komentarz
-
-
pomyslalemZamieszczone przez KLOCekpomyśl o jakiejś Alpince i odradzam BlaupunktyZamieszczone przez Antimatterzastepstwo mojego radia jest juz cos wybrane
mam Alpinke, a zmieniam na -- no nie moge sie jeszcze zdecydowac 
tez mam takiego jednego znajomego :roll: co kto lubi :szeroki_usmiechZamieszczone przez KLOCekznam osobę, która założyła oryginalną nawigę tylko dlatego, by móc oglądać filmy a aucie. I teraz wychodzi z domu do auta, zaprasza jakiś durnych kolegów i oglądają jakiś film. Tak to jest, jak ktoś ma wełbie nasrane :lol:Zamieszczone przez Antimatterostatnio kilku znajomych sprzedalo w sumie dosc porzadne radia wlasnie na rzecz MFD. szukam przyczyn aktu desperacji--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
radio porażka :evil:Zamieszczone przez KLOCekalpina 7998rZamieszczone przez Antimatterpomyslalem
mam Alpinke, a zmieniam na -- no nie moge sie jeszcze zdecydowac 
po I słaby procesor dźwieku
po II nie zdejmowany panej w klasie "popul"
nawet F#1 Status ma zdejmowany panel - i to jest sprzet który można polecic
a nie tą "wtopę" :diabelski_usmiech
po takim stwierdzeniu powiem tylko jedno - wiedze na temat rynku CA masz co najwyżej mierną :diabelski_usmiechZamieszczone przez KLOCeknie ma lepszego radyjka :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Maicroft, co masz na myśli ?
[ Dodano: Pon 03 Kwi, 06 12:15 ]
to chyba duża jego zaletaZamieszczone przez Nexus6po II nie zdejmowany panej w klasie "popul"
czyli jaki model radyjka ?Zamieszczone przez Nexus6nawet F#1 Status ma zdejmowany panel
Może masz rację, żeale nie tylko to się liczy. Jak ja mam cały czas wyciągać panel, to dziękuję za takie rozwiązanie. Tak to mam sprawe załatwioną.Zamieszczone przez Nexus6słaby procesor dźwieku
Racja, nie jestem jakimś audiofilem i nie znam się jakoś nadzwyczajnie na caraudio, ale dla takich ludzi jak ja to 7998R jest idealnym rozwiązaniem. Jak miałem radio kieszeniowe, to to była dopiero masakra z ciągłym wyciąganiem :evil:
Komentarz
-
-
jak narazie bijesz pianę, słuchałeś tego sprzętu ? nie wydaje mi się :diabelski_usmiechZamieszczone przez KLOCekRacja, nie jestem jakimś audiofilem i nie znam się jakoś nadzwyczajnie na caraudio, ale dla takich ludzi jak ja to 7998R jest idealnym rozwiązaniem. Jak miałem radio kieszeniowe, to to była dopiero masakra z ciągłym wyciąganiem :evil:
akurat ten sprzet traktowałbym jako "wypadek przy pracy" w wykonaniu Alpine'a
niewiele ich sprzedano, a ich nabywcy jakoś "chętnie" sie ich pozbywają, zmieniając nawet na "słabsze" modele
więc byłoby dobrze gdybyś wskazał w którym miejscu 7998R jest "idealnym rozwiązaniem",
bo to ani "rewelacyjnie" nie gra, ani nie wygląda, walory użytkowe tez przecietne :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
chyba Nexus ma troche racji
polecic jako najlepsze mozna (ale nie trzeba
) F#1, ale od 7998 wole juz chyba swoje 9812, przynajmniej na moj gust (dlugo 7998 nie sluchalem, musze przyznac..)
--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
nie mow, ze odczuje roznice :shock: a jesli tak - w czym? serio pytamZamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Antimatterale od 7998 wole juz chyba swoje 9812, przynajmniej na moj gust (dlugo 7998 nie sluchalem, musze przyznac..)
co najwyżej wymienic na 9815 i wtedy to juz :szeroki_usmiech
:szeroki_usmiech
--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
jednym słowem "w brzmieniu"Zamieszczone przez Antimatternie mow, ze odczuje roznice :shock: a jesli tak - w czym? serio pytam
na dobra sprawe musiałbyś mieć oba i posłuchac najpierw 9815,
a potem szybko być wyciagał 9812 twierdząc, że ten sprzet "nie gra" :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Samiec, Ty to akurat możesz do mnie wpaść i posłuchać 9813 a to przecież prawie to samo brzmieniowo, różnią się wyświetlaczem i kilkoma bajerkami w ustawieniach dot. użytkowania, nie drzwiękuZamieszczone przez SamiecNa zerowych ustawieniach ? :roll: czy dopiero po korekcjach?Zamieszczone przez Nexus6jednym słowem "w brzmieniu"
a potem szybko być wyciagał 9812 twierdząc, że ten sprzet "nie gra" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
:shock:Zamieszczone przez Nexus6jednym słowem "w brzmieniu"Zamieszczone przez Antimatternie mow, ze odczuje roznice :shock: a jesli tak - w czym? serio pytam
a potem szybko być wyciagał 9812 twierdząc, że ten sprzet "nie gra" :szeroki_usmiech
nie szukam audiofilskiego brzmienia w aucie (co innego w domu :diabelski_usmiech ), mam systemy Rainbowa w drzwiach, zamontowane w panelach z MDFu, wygluszenie - wszystko zrobione przez Herdiego..do tej pory wydawalo mi sie, ze 9812 gra dosc przyjemnie (pod wzmakiem of kors). nie korzystam z procesora, wszystkie inne ustawienia sa w tzw. zapadkach
Kto ma 9815, aby zrobic konfrontacje? 8)
PS. za chwile okaze sie, ze skule ogon pod siebie i zostane na 9812, coby nie szukac "lepszego" od "dobrego" :szeroki_usmiech .--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
No juz przeciez sluchalem nie raz :diabelski_usmiech (zmienles cos znowu?) ,tylko na kazdym sprzecie radio zagra inaczejZamieszczone przez arci9Samiec, Ty to akurat możesz do mnie wpaść i posłuchać 9813 a to przecież prawie to samo brzmieniowo, różnią się wyświetlaczem i kilkoma bajerkami w ustawieniach dot. użytkowania, nie drzwięku
Po prostu zastanawia mnie to ze 9815 jest lepszy brzmieniowo. Myslalem ze te radyjka 9812,9813 i 9815 roznia sie tylko mozliwosciami korekcji w radiu ,a brzmienie na zerowych parametrach jest takie same :roll: .
Komentarz
-
-
akurat 9812 odstaje w dół od modeli 9813/19815 :diabelski_usmiechZamieszczone przez SamiecNo juz przeciez sluchalem nie raz :diabelski_usmiech (zmienles cos znowu?) ,tylko na kazdym sprzecie radio zagra inaczej
Po prostu zastanawia mnie to ze 9815 jest lepszy brzmieniowo. Myslalem ze te radyjka 9812,9813 i 9815 roznia sie tylko mozliwosciami korekcji w radiu ,a brzmienie na zerowych parametrach jest takie same :roll: .With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
secondhand odpada, w razie czego przejrze allegro i ebay..Zamieszczone przez Nexus6secondhand i aukcje :|Zamieszczone przez Antimattergdzie mozna ew. kupic 9815? jakby co
a powiedz - nie ma odpowiednika 9815 w nowej serii? wiem, ze z biegiem czasu, nowsze modele brzmia coraz gorzej, ale moze jednak...--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-

Komentarz