Auto gauge i ich trójniki do czujników :evil: ...uwaga na przypchane plastikiem ( czyli niedorobione ) trójniki....mi sie taki trafił i nikt nie wiedział czemu autko przerywa :lol:
Nawigacja MFD DX vs. Alpine
Zwiń
X
-
Nawigacja MFD DX vs. Alpine
Witam,
nigdy nie mialem doczynienia z MFD, pytam z ciekawosci:
czy jakosc dzwieku (muzyki) jest w jakikolwiek sposob porownywalna z normalnym radiem (powiedzmy Alpine 9812)? lepsza/gorsza? bez wnikania w regulacje opoznien itp
czy fabryczna nawigacja ma mozliwosc podlaczenia zewn. wzmacniacza?
jak wygladaja mapy PL, komfort uzytkowania tego typu urzadzenia w porownaniu np. z AutoMapaXL na palmie?
niedlugo bede sprzedawal swoje radio, niby mam juz upatrzonego nastepce, ale z czystej ciekawosci chetnie dowiem sie, co sklania ludzi do wydawania worka kasy na MFD :diabelski_usmiech--
pozdrawiam
Antimatter
-
-
Zamieszczone przez Antimatterczy jakosc dzwieku (muzyki) jest w jakikolwiek sposob porownywalna z normalnym radiem
czy fabryczna nawigacja ma mozliwosc podlaczenia zewn. wzmacniacza?
Zamieszczone przez Antimatterak wygladaja mapy PL, komfort uzytkowania tego typu urzadzenia w porownaniu np. z AutoMapaXL na palmie?
Ja bym Ci polecał AM i wyprowadzić sobie zasilanie z konicznie zewnętrzną antenę. (Jakbyś jednak montował oryginał, mam do sprzedarzy 3systemową antenę. Szczegóły: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=gps )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCekczy fabryczna nawigacja ma mozliwosc podlaczenia zewn. wzmacniacza?, mi jednak chodzilo o info, czy taka navi ma wyjscia fabrycznie.
przekopalem pare for odnosnie audio - faktycznie wszyscy odradzaja MFD jako zrodlo dzwieku, a i sama nawigacja, np glos lektora ponoc pozostawiaja wiele do zyczenia.
Zamieszczone przez Antimatterak wygladaja mapy PL, komfort uzytkowania tego typu urzadzenia w porownaniu np. z AutoMapaXL na palmie?z oryginałem nie bawisz się z zakładanie, zdejmowanie, kabelki, ...... Ale oryginał ma i zawsze będzie miał gorsze mapy niż AM.mi ogolnie nawigacja nie jest potrzebna, a w zastepstwo mojego radia jest juz cos wybrane.
chcialem tylko dowiedziec sie o co kaman z MFD, ostatnio kilku znajomych sprzedalo w sumie dosc porzadne radia wlasnie na rzecz MFD. szukam przyczyn aktu desperacji 8)--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antimatterzastepstwo mojego radia jest juz cos wybrane
Zamieszczone przez Antimatterostatnio kilku znajomych sprzedalo w sumie dosc porzadne radia wlasnie na rzecz MFD. szukam przyczyn aktu desperacji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCekZamieszczone przez Antimatterzastepstwo mojego radia jest juz cos wybranemam Alpinke, a zmieniam na -- no nie moge sie jeszcze zdecydowac
Zamieszczone przez KLOCekZamieszczone przez Antimatterostatnio kilku znajomych sprzedalo w sumie dosc porzadne radia wlasnie na rzecz MFD. szukam przyczyn aktu desperacji--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCekZamieszczone przez Antimatterpomyslalemmam Alpinke, a zmieniam na -- no nie moge sie jeszcze zdecydowac
po I słaby procesor dźwieku
po II nie zdejmowany panej w klasie "popul"
nawet F#1 Status ma zdejmowany panel - i to jest sprzet który można polecic
a nie tą "wtopę" :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez KLOCeknie ma lepszego radyjka :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Maicroft, co masz na myśli ?
[ Dodano: Pon 03 Kwi, 06 12:15 ]
Zamieszczone przez Nexus6po II nie zdejmowany panej w klasie "popul"
Zamieszczone przez Nexus6nawet F#1 Status ma zdejmowany panel
Może masz rację, żeZamieszczone przez Nexus6słaby procesor dźwieku
Racja, nie jestem jakimś audiofilem i nie znam się jakoś nadzwyczajnie na caraudio, ale dla takich ludzi jak ja to 7998R jest idealnym rozwiązaniem. Jak miałem radio kieszeniowe, to to była dopiero masakra z ciągłym wyciąganiem :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCekRacja, nie jestem jakimś audiofilem i nie znam się jakoś nadzwyczajnie na caraudio, ale dla takich ludzi jak ja to 7998R jest idealnym rozwiązaniem. Jak miałem radio kieszeniowe, to to była dopiero masakra z ciągłym wyciąganiem :evil:
akurat ten sprzet traktowałbym jako "wypadek przy pracy" w wykonaniu Alpine'a
niewiele ich sprzedano, a ich nabywcy jakoś "chętnie" sie ich pozbywają, zmieniając nawet na "słabsze" modele
więc byłoby dobrze gdybyś wskazał w którym miejscu 7998R jest "idealnym rozwiązaniem",
bo to ani "rewelacyjnie" nie gra, ani nie wygląda, walory użytkowe tez przecietne :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
polecic jako najlepsze mozna (ale nie trzeba
) F#1, ale od 7998 wole juz chyba swoje 9812, przynajmniej na moj gust (dlugo 7998 nie sluchalem, musze przyznac..)
--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Antimatterale od 7998 wole juz chyba swoje 9812, przynajmniej na moj gust (dlugo 7998 nie sluchalem, musze przyznac..)
co najwyżej wymienic na 9815 i wtedy to juz :szeroki_usmiech:szeroki_usmiech
--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antimatternie mow, ze odczuje roznice :shock: a jesli tak - w czym? serio pytam
na dobra sprawe musiałbyś mieć oba i posłuchac najpierw 9815,
a potem szybko być wyciagał 9812 twierdząc, że ten sprzet "nie gra" :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez Nexus6jednym słowem "w brzmieniu"
a potem szybko być wyciagał 9812 twierdząc, że ten sprzet "nie gra" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Antimatternie mow, ze odczuje roznice :shock: a jesli tak - w czym? serio pytam
a potem szybko być wyciagał 9812 twierdząc, że ten sprzet "nie gra" :szeroki_usmiech
nie szukam audiofilskiego brzmienia w aucie (co innego w domu :diabelski_usmiech ), mam systemy Rainbowa w drzwiach, zamontowane w panelach z MDFu, wygluszenie - wszystko zrobione przez Herdiego..do tej pory wydawalo mi sie, ze 9812 gra dosc przyjemnie (pod wzmakiem of kors). nie korzystam z procesora, wszystkie inne ustawienia sa w tzw. zapadkach
Kto ma 9815, aby zrobic konfrontacje? 8)
PS. za chwile okaze sie, ze skule ogon pod siebie i zostane na 9812, coby nie szukac "lepszego" od "dobrego" :szeroki_usmiech .--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Samiec, Ty to akurat możesz do mnie wpaść i posłuchać 9813 a to przecież prawie to samo brzmieniowo, różnią się wyświetlaczem i kilkoma bajerkami w ustawieniach dot. użytkowania, nie drzwiękuPo prostu zastanawia mnie to ze 9815 jest lepszy brzmieniowo. Myslalem ze te radyjka 9812,9813 i 9815 roznia sie tylko mozliwosciami korekcji w radiu ,a brzmienie na zerowych parametrach jest takie same :roll: .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecNo juz przeciez sluchalem nie raz :diabelski_usmiech (zmienles cos znowu?) ,tylko na kazdym sprzecie radio zagra inaczejPo prostu zastanawia mnie to ze 9815 jest lepszy brzmieniowo. Myslalem ze te radyjka 9812,9813 i 9815 roznia sie tylko mozliwosciami korekcji w radiu ,a brzmienie na zerowych parametrach jest takie same :roll: .
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Antimattergdzie mozna ew. kupic 9815? jakby co
a powiedz - nie ma odpowiednika 9815 w nowej serii? wiem, ze z biegiem czasu, nowsze modele brzmia coraz gorzej, ale moze jednak...--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
Komentarz