Bolero lub Amundsen z S2 do O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drobny81
    Classic
    • 2008
    • 19

Zamieszczone przez ahmed799
    Bartus, a sprawdzales czy swieci pozycja z przodu?? U mnie ostatnio nie swiecila pozycja z tyłu i kombinowalem ale patrze z przodu tez nie ma. Okazalo sie ze spalil sie bezpiecznik dokladnie nr 22 5A.

Hehe. Jednak bezpiecznik ops:
  • Andys
    Elegance
    • 2007
    • 762

Witam,
    czy komuś z Was udało się bezproblemowo zamontować w O2FL którąś z wymienionych w temacie jednostek, pochodzących z S2 (róźnica w 3-ech pierwszych znakach numeru z ETKI)
    Pozdrawiam,
    Andys

Komentarz

• arekban
      Ambiente
      • 2010
      • 208

Re: Bolero lub Amundsen z S2 do O2FL

Zamieszczone przez Andys
      Witam,
      czy komuś z Was udało się bezproblemowo zamontować w O2FL którąś z wymienionych w temacie jednostek, pochodzących z S2 (róźnica w 3-ech pierwszych znakach numeru z ETKI)
      Z pewnością Amundsen z S2 i O2FL jest identyczny co widać choćby po tych samych symbolach w katalogach akcesorii dla obu aut AAN 800 002.

Bolero ma inny numer częsci ale wygląda identycznie.

Komentarz

• Andys
        Elegance
        • 2007
        • 762

Z pewnością Amundsen z S2 i O2FL jest identyczny co widać choćby po tych samych symbolach w katalogach akcesorii dla obu aut AAN 800 002.
        No niby tak, ale już w ETCE Amundsen do Superb ma kod: 3T0 035 191 B,
        natomiast do O2FL ma kod: 1Z0 035 191 B :roll:
        Pozdrawiam,
        Andys

Komentarz

• Yarwa
          Elegance
          • 2010
          • 915
          • BMW

Zamieszczone przez arekban
          Bolero ma inny numer częsci ale wygląda identycznie.
          Może podobnie, Bolero ma wyświetlacz 6.5" a Amundsen 5.0".

Komentarz

Andys, weź się trochę wysil człowieku, w etce grzebiesz a forum masz mnóstwo postów na ten temat...

Komentarz

• Andys
              Elegance
              • 2007
              • 762

Andys, weź się trochę wysil człowieku, w etce grzebiesz a forum masz mnóstwo postów na ten temat...
              kross12, jak na młodego (stażem, o wieku nie wspominam) forumowicza, jesteś dość pewny siebie, szkoda tylko że Twoja wypowiedź nie wniosła zbyt wiele, za to pasowała do avatara NMSP. :szeroki_usmiech
              Pozdrawiam,
              Andys

Komentarz

Andys, proponuję Tobie się nie wypowiadać się na temat stażu tak długo na forum i jeszcze nie zglebiłeś wyszukiwarki... Dzięki powielaniu tematów, na pewno będzie nam łatwiej szukać, niema to jak ułatwiać sobie życie :roll:

Komentarz

• Andys
                  Elegance
                  • 2007
                  • 762

kross12, nadal niczego nie wniosłeś do tematu, skoro jak twierdzisz
                  ... forum masz mnóstwo postów na ten temat...
                  , mogłeś się wysilić i podać chociaż jeden link w interesującym mnie zagadnieniu, mógłbym wtedy kliknąć "pomógł".
                  Pozdrawiam,
                  Andys

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7460
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Sam prawie kupiłem Bolero z S2 do O2FL (bo byłem pewien, że podejdzie, gdyż wszędzie pisali, że pasuje bez problemowo) ale ostatecznie kupiłem z O2FL. No ale może te różnice w tych literkach z kodu wynikają z przeznaczenia Bolero żeby się nie myliło (tak samo słyszałem, że np. do silników TSI kody części zaczynają się na K lub kończą na K czy coś w ten deseń) więc może o to chodzi. Patrzyłem na filmikach to Bolero z O2FL i S2 mają identyczne funkcje. Może by popatrzeć po funkcjach czy różnią się czymś?

Popatrzyłem teraz na akcesoria to Bolero i Swing do O2FL zaczynają się od 1Z0, a do S2 od 3T0 natomiast Amundsen i Columbus w obu modelach ma ten sam kod więc może te początki faktycznie są do rozpoznania.
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Andys
                      Elegance
                      • 2007
                      • 762

shado, dzięki, czytałem jeden z tych wątków, drugi mi umknął. Nie zmienia to faktu, że po obu nadal panuje atmosfera niepewności . Że nowe Bolero ma kształt zbliżony do Swinga nie do Columbusa, to wiedziałem i nie dotyczy to raczej kwestii do którego auta jest montowany, tylko czy jest ze starszej, czy nowszej serii. Bolero nad którym się zastanawiałem ma design zbliżony do Columbusa (do którego mam ramkę). Cały czas mam jedynie wątpliwości czy będzie bez problemu działać i czy da się wszystko zakodować. Muszę się pewnie z tymi pytaniami udać do Grygiego.
                      Pozdrawiam,
                      Andys

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wszystko będzie działać tak samo.
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• tomek
                          L&K
                          • 2005
                          • 1078

Nie znam czeskiego, ale zobacz do katalogu akcesoriów w czechach:

Inna cena dla S2 i 02. Może w komplecie jest inna ramka i z tego różnica w cenie, ale nie mogę doczytać :? Zapytaj o ceny Bolero do S2 i O2 w polskim serwisie :!:
                          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Andys
                            Elegance
                            • 2007
                            • 762

Zapytaj o ceny Bolero do S2 i O2 w polskim serwisie :!:
                            W Polsce też różnią się ceną jako opcja do S2 i O2.
                            Napisałem dziś zapytanie do ASO czy Amundsen z S2 będzie pasował do O2FL, napisali, że tak ale będę musiał wymienić antenę (to jasne ze względu na antenę GPS), wymienić szybę tylną na wersję z anteną (tyle, że już taką mam) i co najważniejsze zegary na wersję z MAXI-DOTem. Rozumiem, że MD jest przydatny przy navi, ale czy na prawdę jest konieczny?!? Mam nadzieję, że nie, gdyż go nie posiadam.
                            Pozdrawiam,
                            Andys

Komentarz

• arekban
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 208

Mam w O2FL Amundsena o symbolu 3T0... z Superba i wszystko smiga pięknie wraz z maxi-dot , czujnikami parkowania i climatronic.

Komentarz

• Andys
                                Elegance
                                • 2007
                                • 762

Mam w O2FL Amundsena o symbolu 3T0... z Superba i wszystko smiga pięknie wraz z maxi-dot , czujnikami parkowania i climatronic.
                                arekban, serdeczne dzięki za wszystko. Już zamówiłem Amundsena.
                                Z przyjemnością kliknąłem "Pomógł".

Navi zamontowana, wszystko ładnie działa, wraz z najnowszymi mapami. Ciekawostką (przynajmniej dla mnie) jest czujnik oświetlenia, który dostosowuje podświetlenie ekranu do jasności otoczenia.
                                Pozdrawiam,
                                Andys

Komentarz

Pracuję...