Nieorginalne radio a gwarancja w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mixertm
    Classic
    • 2011
    • 17

Czy macie problem z fotelami tylko z wersją dynamic , ja mam standard i podobnie wygląda . Mam juz dosć , dopiero co wyjechałem z serwisu na zawieszenie , a tu pojawia sie wadliwy fotel . Czy ktoś z kolegów moze potwierdzić przypadłosc fotela w innej wersji niz dynamic .
    dziekuję
    Mixer :P
  • mrmoto
    Classic
    • 2010
    • 6

Witam,
    Niedługo odbieram nową O1. Niestety nie będzie ona miała żadnego radia (1750zł za symphony wydało mi się odrobinę za wysoką ceną... ). W związku z tym mam pytanie odnośnie instalacji własnego. Czy po zainstalowaniu swojego, nie orginalnego radia (planuję zakup i montaż czegoś takiego: http://www.kenwoodusa.com/Car_Entert...eceiver/DPX503 ) mogę mieć problemy z gwarancją ?
    Pozdrawiam
    Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Kiedyś w instrukcji O1 była informacja na czerwono, że każda ingerencja w instalację elektryczną powoduje utrate gwarancji.
      Najlepiej wtedy dać zamontować radio w ASO, bedziesz miał wpis w KS i święty spokój.
      A jak mądrze Ci wpiszą do KS to potem każdą zmianę radia będziesz mógł robić we własnym zakresie

Kenwood to uznana marka, temu modelowi raczej nic nie brakuje (no może opóźnień czasowych, jak dla mnie).
      Nie wiemy czego wymagasz od jednostki, jakie masz plany na potem itp.

Komentarz

• baca10
        RS
        • 2009
        • 6225

mrmoto, radio musi ci zamontowac ASO inaczej stracisz gwarancje

Komentarz

• mrmoto
          Classic
          • 2010
          • 6

Wielkie dzięki za zainteresowanie i odpowiedź. Przepraszam, że dopiero teraz powracam do tematu, ale miałem problem z dostawcą internetu .

Jeśli chodzi o moje preferencje, to chciałbym żeby to było radio:
          - 2din
          - ładnie komponujące się z całą resztą (zielone podświetlenie i mało błyszczącego plastiku)
          - trochę ożywiające ponury i bądź co bądź.... przestarzały design wnętrza
          - dodające chociaż niewielkiego pazurka obłemu wnętrzu
          - dobrze grające tzn. chcę słuchać muzyki a nie zamieniać samochód w trąby jerychońskie dudniące w takt muzy techno
          - musi mieć możliwość odtwarzania muzyki z pendrive (przynajmniej 4GB)
          - musi dać się zamontować w Octavce
          - cena raczej do 1000zł
          - dobrze odbierać radio
          - być łatwe w obsłudze
          - mieć korektor graficzny pozwalający na uformowanie charakterystyki częstotliwościowej tak aby jednak muzyka przebijała się przez klekot TDI
          - mieć bluetooth pozwalający na zamienienie go w zestaw głośnomówiący (tutaj buuu bo chyba Kenwood nie ma bluetooth'a )

Ten model Kenwood'a spodobal mi się głównie przez design i możliwości. Może są lepsze opcje na rynku ? Ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat ponieważ nigdy nie interesowałem się car-audio.

Jeśli chodzi o plany na potem, to nie chciałbym zamieniać samochodu w szafę grającą. Może w grę będzie wchodziła wymiana głośników, może wytłumienie drzwi (nie słuchałem nigdy muzyki w Octavii, ale dźwięk zamykanych drzwi wzbudził we mnie takie obawy). Mam nadzieję, że pomimo długości ktoś przeczyta tego posta
          Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec

Komentarz

Pracuję...