Radio dla Octavi Tour

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fokaks
    Classic
    • 2011
    • 21

Radio dla Octavi Tour

Misiek, możesz mi wycenić:

kpl. spryskiwaczy + zaślepki do Octavii 2 przed liftem (kolor beż cappucino) + wiązkę do ori podłączenia sprysków + pompka + wiązka pompki + czujnik poziomu płynu z wiązką
  • northwest
    Ambiente
    • 2010
    • 118

Radio dla Octavi Tour

Witam serdecznie,
    zamówiłem dzisiaj Octavkę Toura ale niestety bez radia
    czy mógłbym prosić o doradzenie jakiegoś fajnego radia? Mam Octavie Limuzyne z 8 głośnikami... Nie jestem audifilem więc wymagań jakiś wyszukanych nie mam

Co myślicie o produktach Blaupunkt?

Z góry dziękuje za pomoc,
    Northwest
    www.webplay.pl oraz www.stepby.pl- zapraszamy :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez northwest
      ale niestety bez radia
      bardzo dobrze...te fabryczne to nie za bardzo ... :roll: i szkoda za nie płacić
      jeśli chodzi o markę to myślę że lepsze od Blaupunkta będzie JVC...ale nie ma co gdybać, wybierz kilka modeli które Ciebie interesują, dodaj linki i chłopaki z forum Tobie pewnie podpowiedzą który model i jakiej marki wybrać
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• karolw2
        Drive
        • 2010
        • 49

Ja bym ci polecił radyjko SONY np taki model http://allegro.pl/radio-sony-cdx-gt3...231536771.html , będziesz miał eleganckie podświetlanie, radyjko nie będzie wyglądało jak choinka (oktavia chyba też ma zielonkawe podświetlenie), nie za tanie nie za drogie. Dosyć bogato wyposażone.

Komentarz

• northwest
          Ambiente
          • 2010
          • 118

mam troszkę głupie pytanie czy każde radio obsłuży mi 8 głośników?
          czyli jak szukać to z JVC, Alpine czy Sony?
          od jakiej kwoty zaczynają się jakieś dobre radia?

Przepraszam za głupie pytania, ale nie znam się kompletnie na tym

ps. jak działa ten bluetooth w radiach?

Komentarz

• karolw2
            Drive
            • 2010
            • 49

Każde radio obsłuży ci 8 głośników bez problemu skoro masz taką fabryczną instalację. Z nowego radia wtykasz kostki ISO i musi grać.
            Dobre radyjko może być i za 100 zł, ale radyjko to nie wszystko. Jak masz bylejakie głośniki to nawet super radio nie będzie grać dobrze. U siebie mam radio SONY + dwa fabryczne głośniki i działa przyzwoicie za 300 zł już 3 lata mi gra i nie zamierzam go zmieniać. VW Grup daje porządne głośniczki. Radio z bluetooth działa tak że telefonik łączy ci się z radyjkiem i działa jak zestaw głośnomówiący, głos idzie z głośników, trzeba podłączyć mikrofon zazwyczaj w zestawie jest. W droższych modelach wyświetlać będzie kto dzwoni a nawet można odczytać smsy. U szwagra średnio taki zestawik z bluetooth działa.

p.s Ile chcesz wydać pieniędzy na radyjko ????

Komentarz

• northwest
              Ambiente
              • 2010
              • 118

ooo to bajer z tym bluetoohtem mam w telefonie bluetooth 3 - pójdzie na tych radiach jak obsługują 2?

hmmm za 300-500 dostanę coś dobrego? Te fabryczne głośniczki pewnie nie będą "szałowe" więc radio pewnie też nie musi być kosmicznie dobre przy nich...
              chciałbym bluetooth (ale nie koniecznie), mp3, usb (albo czytnik SD) i w sumie tyle

znalazłem np takie: http://allegro.pl/alpine-ida-x311-id...235587321.html http://allegro.pl/pioneer-deh-2200-u...238123475.html albo http://allegro.pl/alpine-cde-111r-cd...239355601.html i http://allegro.pl/kenwood-kdc-4047ua...227598223.html . Jest któreś ciekawe? Na co warto zwracać uwagę?

Komentarz

• W1Michał
                Rider
                • 2006
                • 351

rozglądaj sie za kenwoodem albo clarionem
                http://www.elcal.pl/

Komentarz

• Danny10
                  Drive
                  • 2010
                  • 88

Pozwólcie, że podepnę się pod temat. Też przydałoby mi się radyjko tak do 300 z przesyłką. Kolega wyżej zasugerował kenwood'a - dlaczego ? http://allegro.pl/2010-kenwood-kdc-4...231583166.html Co sądzisz o tym.

Komentarz

• W1Michał
                    Rider
                    • 2006
                    • 351

dlatego że kenwood za te pieniadze oferuje lepszy dźwięk niż najtańsze pioneery czy sony. Clarion również

Komentarz

• Mitob
                      Drive
                      • 2009
                      • 65

Wypada mi potwierdzić słowa kolegów. Ja osobiście mam http://allegro.pl/radio-kenwood-kdc-...229642591.html i jestem baaardzo zadowolony. Gra ładnie, wykonanie też okej i bardzo dobrze pasuje do Octavki.
                      Pozdrawiam
                      MITOB

I :czerwona: GW

Komentarz

• locaj85
                        Rider
                        • 2009
                        • 482

nie dawno zakupiłem KENWOOD KDC-5047, jak dla mnie rewelacyjne, daje również szansę rozwoju audio w przyszłości
                        gra bardzo detaicznie
                        zmieniłem z pioneera deh 3900 i nawet moja Żona zauważyła różnice

[ Dodano: Wto 28 Wrz, 10 21:56 ]
                        a jak chcesz troszkę mniej wydać to ja bym się zastanowił nad kdc-4047

Komentarz

• Viniu
                          Rider
                          • 2008
                          • 517

Zależy co kto lubi Ja cenię sobie przede wszystkim zintegrowanie z deską rozdzielczą, dlatego do oryginalnego Symphony kupiłem zmieniarkę od VW, teraz zmieniam podświetlanie na zielone i będzie fajny komplet. A nie ukrywajmy, że bez wymiany fabrycznych głośników na wiele się nie zda montowanie wypaśnych odtwarzaczy...

Poza tym szczerze mówiąc miałem wcześniej Sonego jakiś GT-20 cośtam cośtam i przyznam, że fabryczny Symphony wcale nie gra gorzej
                          Pozdrawiam

Komentarz

• northwest
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 118

dokładnie, a tych fabrycznych głośników zmieniać nei zamierzam dlatego pytam

[ Dodano: Wto 28 Wrz, 10 22:03 ]

i http://www.ceneo.pl/6115635s duża jesr różnica pomiędzy nimi? do tych fabrycznych głośników

Komentarz

• locaj85
                              Rider
                              • 2009
                              • 482

Zamieszczone przez Viniu
                              nie ukrywajmy, że bez wymiany fabrycznych głośników na wiele się nie zda montowanie wypaśnych odtwarzaczy
                              i tu jesteś w błędzie

kenwood jest moim 3 odtwarzaczem w aucie i dopiero przy nim poczułem, że am w ogóle głośniki ( fabryczne), oczywiście bez szału bo drzwi nie wygłuszone ale różnica jest duża.

wcześniej miałem jakiegoś sony cdt, tragedia..... pożniej pionka i róznica w stosunku do sony była kolosalna, teraz kendwood i równiż róznica na plus jest wyraznie odczuwalna

Komentarz

• Viniu
                                Rider
                                • 2008
                                • 517

locaj85, być może się mylę, ale mimo to uważam, że inwestowanie w źródło bez ingerencji w głośniki (czy to wymiana fabrycznych czy też pozostawienie fabrycznych i wytłumienie drzwi) nie ma większego sensu. Nie przeczę, że po wymianie odtwarzaczy poczułeś różnicę, ale wydaje mi się, że np. wytłumienie drzwi plus fabryczne lub nowe głośniki da większy efekt

Swoje zdanie opieram o doświadczenia z domowym audio, gdzie czuję się znacznie lepiej poinformowany. Żadna wymiana CD czy wzmacniacza nie dała mi takiej zmiany w jakości dźwięku jak wymiana kolumn
                                Pozdrawiam

Komentarz

• locaj85
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 482

oczywiście zgadzam się z wytłumieniem, ale od czegoś trzeba zacząć, skoro nie ma jednostki to warto się nią na początku zainteresować, żeby później nie inwestować znowu w to samo tak samo dobre głośniki z dziadowskim radiem będą grały słabo, to dział wg mnie w dwie strony

Komentarz

• northwest
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 118

mógłbym prosić o odp na moje pytanie?

i http://www.ceneo.pl/6115635s

duża różnica jest pomiędzy nimi?
                                    mam oryginalne 8 głośników i póki co nie będę się bawił w wygłuszenia itp...

chciałbym kupić coś optymalnego do tego autka ))

ps. te alpine są takie dobre - bardzo dużo ich się sprzedaje na allegro?

Komentarz

• locaj85
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 482

wszystko jest kwestia buzdzetu, jezeli np kiedys bedziesz chciał podlaczyc suba i wzmacniacz to ten tanszy model odpada- ma tyljo jedno wyjscie rca

5047 jest modelem wyzszym, wiec jak mniemam lepszym, dlaczego? tu powinni sie wypowiedziec spece, ja jestem za cienki, wiem tylko ze ma dobre przetworniki , nie wime czy modele roznia sie koncowka mocy

Komentarz

• northwest
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 118

aha czyli za np. 400 zł nie dostanę jakiegoś dobrego radia, które będę mógł "rozbudować"?

Komentarz

• locaj85
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 482

pewnie dostaniesz, ale kenwood ma dobra koncówkę mocy ( wbudowany wzmacniacz) i na prawde daje wiecej pradu niz jakies badziewne sony

Komentarz

• arturozory
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 688

witam.a co powiecie na temat fabrycznych np bolero lub swing
                                            POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074

Komentarz

• northwest
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 118

Witam serdecznie,
                                              intensywnie myslę nad którymś z tych odtwarzaczy:

więcej nie chciałbym dokładać... Które byście wybrali?

Dziękuje za porady

Komentarz

• W1Michał
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 351

link nr 2 - najlepszy stosunek ceny do jakości

Komentarz

Pracuję...