Kto ma antene presidenta missouri?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzychor
    Ambiente
    • 2010
    • 221
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Bez przesady po raz pierwszy. Białe fele to nie tylko WRC i rajdy w ogóle ale też bardzo wiele serii wyścigowych. Po drugie. Auta WRC mają tarcze żeliwne a klocki też nie są ceramiczne. To nie tylko ekstremalny wyczyn ale też fantastyczny środek stylizacyjny do tuningu aut, których różne wersje miały udział w sporcie.

Bez przesady po raz drugi. Mam już pewne doświadczenie z użytkowaniem białych felg. Jazda i nieczyszczenie ich przez tydzień... dwa, nie spowodowały jakiegokolwiek uszczerbku na ich wyglądzie po wyczyszczeniu. Zaszkodzić im możemy tylko spryskując brudne felgi środkiem do czyszczenia i zostawiając na zbyt długi okres czasu środek na feldze... ale tak zaszkodzimy każdej feldze aluminiowej. :roll:

kilka przykładów: Fiat Grande Punto, Renault Clio RS i wiliams, Citroen C2 VTS, Fabia TDI 4x4 mistrza Czech

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

• OctaviaRS TDi
    Elegance
    • 2009
    • 771

Już drugi raz spadła mi antena. Antena stoi przed anteną FM. Jestem zdziwiony bo za drugim razem, czyli wczoraj, spadła mi antena a w ścigającym sie ze mną mercedesem GL 420 cdi antena missouri stała nieruchomo.
    Moje pytanie jest teraz takie, czy inni użytkownicy tej anteny mają też problem i spada im ona przy 200 km/h?
    Jak to możliwe, że kolo na tej samej antenie gnał dalej a ja musiałem hamować i oglądać rysy na tylnej klape

Komentarz

• blind_walker
      RS
      • 2010
      • 4533
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

OctaviaRS TDi, Ja mam i przy 180 trzyma się dzielnie, jeden Kolega z Forum pisał, że 190 również wytrzymuje. Jutro ojciec bierze samochód i prawie na pewno sprawdzi przy v-maxie.

Edit.

Może jest to uzależnione od krzywizny dachu...
      mkII 20VT (600h worked)
      Roooooomster

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja ostatnio zgubiłem Floridę, też przy 200. Masz pod nią naklejkę?
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• OctaviaRS TDi
          Elegance
          • 2009
          • 771

shado, mam naklejkę nie wiem co robić - sszkoda mi ją zmieniać, a zwolnić nie chce :P

Komentarz

• phoneman
            RS
            • 2008
            • 3374
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mały off top: Ja mam ML 145, naklejkę , gumę i daje rade . przy 2 zł
            .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• nokius
              Rider
              • 2010
              • 498

cb

U mnie trzymała sie przy 240 a jest naklejka i guma. Może zależy to od miejsca. Antena jest super ale przydała sie inna podstawa.
              Właśnie może podstawe zmień na wiekszą . Gwint powinien pasować
              O3
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
              O2
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454

Komentarz

• Majsiek
                Classic
                • 2009
                • 12

Witam
                Ja też ma misuri
                Kombi antenka wożona na dachu z tyłu po lewej stronie mocowana na podkładce magnetycznej plus guma na uchwycie magnetycznym anteny, mam ją już 3 lata i jeszczeani razu mi nie spadła, prędkości licznikowe 205 trasy do niemiec więc utrzymywane dłuższy czas. A antenka trzyma bez problemu

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

OctaviaRS TDi, moja wytrzymała ok 220
                  zamontowana na przeźroczystej naklejce z folii i gumie na podstawie przy lewym relingu z tyłu
                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

OctaviaRS TDi, ja teraz zwalniam jak jest boczny wiatr
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Arti_r1
                      RS
                      • 2008
                      • 2626

OctaviaRS TDi a może magnes wymień na mocniejszy?? Znajomy też tak miał, i po wymianie jest ok :wink:
                      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
                      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                        Elegance
                        • 2009
                        • 771

być może faktycznie chodzi o krzywiznę dachu. koleś z GL też miał tą antenę i nic poleciał dalej. piotrek_gdy, nokius, blind_walker, być może chodzi o to że w kombii na prostym dachu antena trzyma inaczej albo inaczej antena stawia opór..

jak to teraz jest z tymi podstawkami? nie jest tak, że antena jest dobierana do podstawki? nic się nie pogorszy jeśli zmienię podstawkę?

dzięki wszystkim za zainteresowanie.

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen

OctaviaRS TDi, na 100% tak jest
                          mi z dachu Civica S-type Florida przy 90 odpada

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• ali7
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 179

U mnie stoi na klapie bagażnika. Jest pod spodem nalepka foliowa, a na magnesie podkładka z gumy. Przy 220 lekko sie wychyla. Jak ją czasami stawialem na dachu, to nie odczuwalem znaczących różnic w komunikacji.
                            @200KM

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

mam taką samą antenke i w zaleznosci od wiartu wytrzymuje max do 220 ale srednio powyzej 200 mozna spodziewac sie upadku :roll: smieje sie ze antenka robi miedzy innymi za ogranicznik prędkosci :wink:
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                Elegance
                                • 2009
                                • 771

ja mam takie ograniczenie, bo ustawiłem sobie komunikat winter tires na 190 km/h właśnie po to żebym odpuścił, a antena sie nie zjebała - ale nie myślalem o antenie tylko o tym żeby ten chromowany kiosk na kółkach wyprzedzić :P jak zacząłem hamować to narzeczona powiedziała, że jakiś komunikat mi wyskoczył i wtedy się skapnąłem, że to był ten kaganiec, który nie zadziałał :P

[ Dodano: Nie 03 Paź, 10 23:45 ]
                                piotrek_gdy, o jakim modelu mówisz? tym najnowszym?

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez OctaviaRS TDi
                                  ja mam takie ograniczenie, bo ustawiłem sobie komunikat winter tires na 190 km/h właśnie po to żebym odpuścił, a antena sie nie zjebała - ale nie myślalem o antenie tylko o tym żeby ten chromowany kiosk na kółkach wyprzedzić :P jak zacząłem hamować to narzeczona powiedziała, że jakiś komunikat mi wyskoczył i wtedy się skapnąłem, że to był ten kaganiec, który nie zadziałał :P

[ Dodano: Nie 03 Paź, 10 23:45 ]
                                  piotrek_gdy, o jakim modelu mówisz? tym najnowszym?
                                  misiek jak tak bedziesz z narzeczoną jezdzić to uwazaj bo do slubu moze nie dojsc :szeroki_usmiech
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez OctaviaRS TDi
                                    o jakim modelu mówisz
                                    :?:

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 771

piotrek_gdy, pisałeś, ze civica type-s spada przy 90 - siostra ma civica 2007 i chciałem jej kupić radio i antenę, właśnie floryde, ale jak piszesz, ze spada to przemyślę jeszcze raz ten zakup...

[ Dodano: Pon 04 Paź, 10 00:24 ]
                                      piramida, trzeba wiedzieć gdzie i kiedy można sobie pozwolić - tu akurat było 5 km idealnie na wprost na czteropasmowej drodze z pasem zieleni i dużym poboczem

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen

OctaviaRS TDi, zależy czy ma szklany dach
                                        jak ma to masz tylko wąski pasek blachy z tyłu- i stamtąd spada
                                        jak ma bez dachu to spoxxx

Komentarz

• Misiekoctavia
                                          Elegance
                                          • 2005
                                          • 891

Mam tą antene w mojej OI zamontowaną w prawym tylnim rogu na dachu, do tego guma podkładka i przyklejona folia na dachu i jeszcze nigdy mi nie spadła, nawet przy licznikowych 200km/h. Ta sama antena zamontowana na środku dachu po prawej stronie przy relingu ale bez foli na Volvo XC70 wytrzymała jazdę w prędkością 205km/h.
                                          Teraz jest w prawym tylnim rogu na folii ale nie miałem okazji jej sprawdzić

Komentarz

Pracuję...