Zamieszczone przez krzysn
Moduł GSM II vs. Nokia
Zwiń
X
-
Moduł GSM II vs. Nokia
Witam. Przyszedł czas na wymianę telefonu. Jak już kiedyś pisałem posiadam N95 8GB. Niestety nie ma możliwości kopiowania kontaktów do modułu telefonu. Przy przedłużeniu umowy z operatorem propozycja padła na Nokię E52. Niestety nie wiem jeszcze jaka wersja softu jest w telefonie gdyż otrzymam go na dniach.
Czy E52 będzie w pełni wspólpracować z GSM II? Biorę pod uwagę drugie wyjście, czyli zamianę E52 na N97 mini.
Od Mr0czny-ego otrzymałem wykaz współpracujących telefonów, lecz w wykazie nie ma ani E52, ani też N97 mini.
Który z nich wybrać?
-
-
Zamieszczone przez gradekCzy E52 będzie w pełni wspólpracować z E52
z nowym GSM III wspólpracuje e52 zarówno w trybie RSAp jak i normalnie bez zadnych problemów
ale zasdniczo gdybym mial taki problem tobym wybrał do auta zestaw Nokii ck 200 który obsługuje 2 telefony jednoczesnie a tego nie ma zaden ori
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
A co z N97 mini? Bardziej tym modelem jestem zainteresowany. Wiadomo nowszy model, tylko czy będzie można korzystać z książki telefonicznej na wyświetlaczu MAXI-DOT?
Znalazłem jeszcze wykazy telefonów GSM HIGH oraz GSM Premium od naszych południowych sąsiadów.
Wg powyższych wykazów wszystko powinno być OK.
Komentarz
-
-
kross12
gradek, rozumiem że masz zestaw GSM II ?
Moim zdaniem z E52 będzie grało, rozumiem jakbyś miał wątpliwości czy połączy się z GSMIII w trybie rSAP ale z II ? Z tego co wiem to GSMII obsługuje wszystko bo to zwykły BT
PS.Nokia E52 to tak oklepany telefon że nie trudno będzie od kogoś pożyczyć i się upewnić
[ Dodano: Pią 15 Paź, 10 01:47 ]
Ja sprawdzałem nowy moduł BTII z telefonem na Androidzie, który słynie z problemów z BT i działało Dodam że podczas testów telefon był na 1.5
Komentarz
-
uhm czytam ze z N95 8 GB chcesz się przesiąść na N97 Mini. Niestety w Nokii ostatnio nowszy nie oznacza w cale lepszy. N96, N97 i mini są niestety wolniejsze od N95 co łatwo daje się odczuć włączając np nawigacje (wolniejsze procesory + brak sprzętowego akceleratora grafiki). Sam sie przesiadałem z N95 na N96 i to był krok do tyłu.
N95 8 GB - CPU Dual ARM 11 332 MHz processor; 3D Graphics HW Accelerator
N96 - CPU Dual ARM 9 264 MHz processor
N97 - CPU ARM 11 434 MHz processor
i dla przykładu E52 CPU ARM 11 600 MHz processor.
Z GSMII bez problemu działają za to telefony z Win Mobile zarówno 6.1 jak i 6.5
Komentarz
-
-
Miałem E52 nie pamiętam teraz jaki był w nim soft, ale bardzo często zrywał połączenie z GSMII. Nieraz się łączył i wszystko było ok, ale znowu drugim razem zanim się połączył z autem trwało to dość długo po czym po jakichś 20-30 minutach zerwał połączenie i pomogło dopiero wyciągnięcie baterii z telefonu. Może to była wina softu w telefonie, ale mimo wszystko zraziłem się do niego.
Komentarz
-
-
Moduł zainstalowany w Octavii to 5P0 862 335B. Niestety nie kopiuje książki telefonicznej z N95 8GB. Soft w telefonie to v30.0.18 z 23-07-08 RM-320 Nokia N95 (F8.02). To wszystko co można odczytac z telefonu. Po podłączeniu z kompem przez OVI wyświetla sie komunikat, że brak nowego softu. W firmowej E51 z softem 400.34.011 z 26-05-09 RM-244 Nokia E51 (240.02) już tego problemu nie ma. Kontakty ładuja się i widać je na MAXI-DOT. Chciałbym telefon, z którym nie było by juz tego problemu. Od lat uzywam Nokii. Dlatego wybór padł na E52 i N97 mini.
Komentarz
-
Komentarz