Słaby odbiór stacji radiowych w AUDIENCE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sawus1990
    Classic
    • 2011
    • 30

W kombi tour widziałem paski (podobne do ogrzewania tylnej szyby) na bocznej tylnej szybie (bagażnika) To jest chyba ta antena. Auto bylo wyposażone w Swinga fabrycznie.
  • paisak
    Drive
    • 2010
    • 96

Witam wszysktkich!

Mam problem z odbiorem stacji radiowych w mojej skodzinie Radio to audience, w miarę dobry odbiór jest tylko w dużych miastach, poza tym słabo lub bardzo słabo. Czy wina leży po stronie radia czy też może anteny? I jeśli to antena, to kupi oryginalną w ASO czy zwykłą w sklepie z częściami? Z góry dziękuję za pomoc!

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ja mam inna antene i tez cos takiego widze, ale zauwazylem tez ze w innym aucie mam dokladnie to samo i zaczynam obstawiac ze to nie wina naszego sprzetu, tylko moce nadajnikow zostaly obnizone u nadawcow.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• paisak
        Drive
        • 2010
        • 96

To chyba nie jest winą nadajników... W altei miałem seryjne radio z mp3 ( podejrzewam, że podobne jak w octavii) i odbierało bardzo dobrze ( otatni rez jechałem w sobotę). Teraz mam niby jakiś sound system i odtwarzanie płyt jest niczego sobie, ale radio to tragedia! Pomocy!!!

Komentarz

• sznup
          Classic
          • 2009
          • 25

Brałeś pod uwagę zmianę w zasilaniu wzmacniacza anteny, a właściwie jego brak? separator
          126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]

Komentarz

• paisak
            Drive
            • 2010
            • 96

A moze po prostu antena jest uszkodzona? Kiedys tak mialem w felicii ( chociaz wtedy antena zostala nadlamana). Nie wieze, ze w dzisiejszych czasach nie mozna dobrze odbierac w aucie radia ( i jest to radio fabryczne i wcale nie najtansze i do tego jeszcze z sound system).

Komentarz

• wojtass
              Rider
              • 2007
              • 473

witam
              a ja z kolei mam tak iż w mieście odbiera lux, w garazu trzeszczy a jak wujeżdzam w Polskę i słucham Radia Zet lub RMF FM to ginie sygnał. Mam założony spearator, nie oryginalne radio. Czy to wina wzmacniacza anteny? Bo Zet-ka chyba łapie sygnał RDS-u w całej Polsce

Komentarz

Pracuję...