Zamieszczone przez radgal
nagłosnienie octavii IIFL z radiem swing
Zwiń
X
-
nagłosnienie octavii IIFL z radiem swing
witam....zamowilem nowke skodzianke octavie IIFL w wersji ambiente z 4 glosnikami i radiem swing...z tego co sie orientuje to te 4 glosniki beda z przodu a na tyl nawet kabli nie ma pociagnietych???jak dosc tanio zlozyc jakis zestawik ktory by czysto grał...nie jestem jakims melomanem ale te seryjne glosniki to pierdziawki....zaznaczam odrazu ze radio swing chce zostawic ze wzgledu na estetyke i czujniki parkowania.czy muszę wygluszac koniecznie drzwi czy zadowalający dzwiek uzyskam i bez tego a jesli nie to ile trzeba dac za wygluszenie pary drzwi??na przod wiele osob polecalo mi helixy....a co z tylem....jakas szacunkowa wycene bym prosil...wzmaka magnata widzialem za 4 kanaly 50rms za 360zl....nadaje sie?z przodu midbasy +tweetery a co na tyl????prosze o sugestie osob ktore mialy z tym cos do czynienia.z gory DZIEKI!!!!!
-
-
Zamieszczone przez DANIEL198700zl doplacac za fabryczne glosniki gdzie za helixy dam 260zl
czy będziesz docinał tapicerkę?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DANIEL1987To nie wchodzi w grę.400zl doplacac za fabryczne glosniki gdzie za helixy dam 260zl...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DANIEL1987zaznaczam odrazu ze radio swing chce zostawic ze wzgledu na estetyke i czujniki parkowaniaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez DANIEL1987odp znajdziesz w pierwszym poscie....
Komentarz
-
Przecież to jest zwykłe normalne radio i tyle bez żadnych wodotrysków. Co Ty wymagasz? Przecież jakbyś chciał robić jakieś CA to wiadomo, że zmieniłbyś jednostkę sterującą.
Osobiście to proponuje dopłacić do 8 głośników i kupić jakieś radio 2 DIN i zobaczysz, że będzie lepiej grało. Sam słuchałem jak gra O2 z 8 głośnikami ze zmienionym (TYLKO) radiem, które ma lepszy procesor dźwięku i się zdziwiłem ile daje samo radio.
Komentarz
-
-
http://moto.allegro.pl/pioneer-avh-3...265284526.html za tego swinga moge miec takiego pioneera ehhh sam juz nie wiem ;]
Komentarz
-
-
a koledzy jak będzie z montażem tego pioneera2din???ramki gdzie szukać?aso czy allegro? będzie to dobrze spasowane??a podlaczenie kostki??trzeba bedzie kupic adapter???niech ktos sie wypowie kto wkladal niefabryczne radio do octavii IIFL
[ Dodano: Pią 22 Paź, 10 11:34 ]
dzwonilem do dealera....radia nie oplaca mi siezmieniac bo zeby z gwarancja na elektryke nie robili mi problemow to musze u nich drugie montowac a za to sobie strasznie licza...ponarzekałem jednak na to radio to powiedzial mi kierownik salonu ze jak nie bede chcial to jak beda mieli auto na salonie i go nie zechce to wymontuja i odlicza mi te 1600zl...za to za wasza namowa wzialem dodatkowe 4 glosniki z tylu...400zl...i teraz mysle czy by nie zrobic tak ze zrezygnuje z tego radia w salonie.... -1600zl a zakupic u grygy za 800-900zl i samemu wlozyc bo skoro przyjdzie do salonu z nim to cała instalacje to zostaje mi tylko wyjecie ramki wlozenie anteny ktostki iso i przykrecenie 4srubek??? dobrze mysle?700zl by zostalo...
Komentarz
-
-
Podepnę się do tego wątku, bo jestem w podobnej sytuacji jak DANIEL1987.
Mam fabrycznie założone radio SWING, ale w trakcie składania zamówienia gdzieś wyparowała instalacja 8-głośnikowa i w rezultacie dostałem auto z tylko 4 głośnikami. W związku z tym mam pytanie:
Czy przypadkiem w Octavii 2 FL nie zakładają standardowo okablowania na wszystkie głośniki?
Bo na prucie tapicerki nie mam chęci, ale gdyby tam instalacja już była, to bym się zdecydował na dołożenie tych brakujących głośników.Pozdrowienia,
Krzysztof
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris_MPodepnę się do tego wątku, bo jestem w podobnej sytuacji jak DANIEL1987.
Mam fabrycznie założone radio SWING, ale w trakcie składania zamówienia gdzieś wyparowała instalacja 8-głośnikowa i w rezultacie dostałem auto z tylko 4 głośnikami. W związku z tym mam pytanie:
Czy przypadkiem w Octavii 2 FL nie zakładają standardowo okablowania na wszystkie głośniki?
Bo na prucie tapicerki nie mam chęci, ale gdyby tam instalacja już była, to bym się zdecydował na dołożenie tych brakujących głośników.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Obwiniać ich za to nie mogę, bo pod zamówieniem, na którym nie ma instalacji 8-głośnikowej, widnieje mój podpis.
Po prostu w trakcie robienia kolejnych wersji kalkulacji, sprzedawca albo przez niedopatrzenie, albo dla obniżenia ceny, pominął instalację 8-głośnikową.
Ja tego nie zauważyłem i takie zamówienie poszłoPozdrowienia,
Krzysztof
Komentarz
-
Komentarz