Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dato
    L&K
    • 2012
    • 1431

Z tym nadgrywaniem nie jestem do końca pewien bo kupiłem dwie duże karty i żonglowałem, teraz pojeżdżę bez zmieniania. Nagrywanie "rusza" po odpaleniu i ustawiłem wyłączanie z opóźnieniem 5 min. Nagrywa po 2 min. i na zakładkę więc można powiedziać, że masz ciągłość.

Dziwne rzeczy mi robiło jak ustawiłem detekcję ruchu, wkrótce się na spokojnie tym pobawię.

GPS poza wskazaniem prędkości jest póki co bezużyteczny, ori soft nie czyta współrzędnych, a Sprzedawca ściemnia.

Powalczę z tym - założyłem przed samym wyjazdem na urlop, potem i teraz nie miałem czasu się w tym bardziej grzebać. Jakość filmów w dzień ok, w nocy ciemne.

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ok. za jakiś czas odświeżę temat jak ogarniesz to "risotto" :lol:

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Jadę teraz w trasę wsadzę kartę i jeśli nic się (odpukać) "ciekawego" nie wydarzy to nie będę jej wyciągał - sprawdzimy nadpisywanie plików.

Komentarz

• okioki
          Rider
          • 2011
          • 360

w auchan były w promocji R.J. Manta za 99zł je to co warte?

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

ta jest zajebista:

ale też zajebiście droga...
            może z czasem stanieje.
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• Yarwa
              Elegance
              • 2010
              • 915
              • BMW

ale zagadać z producentem to już cena mniejsza i to o ok. połowe

To powyżej to chyba nawet producenta konto na amazonie

Strona producenta: http://www.d-teg.com

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

no tak, muszę to jeszcze przemyśleć, ale kamerka przynajmniej nie żadna krowa i fajnie pomyślane mocowanie i ogólnie kształt. Nie wiem jak tam jakość nagrywania, ale dla mnie bardziej liczy się w tym momencie to czy nie będzie bur..lu z kablami bo tego nie zniosę.
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Bardzo fajny model, muszę przycisnąć mojego dostawcę wspr reklamacji. Oprogramowanie wygląda sensownie, w tej mojej wyszukiwanie konkretnego momentu z nagrania to porażka. Cena na Amazon też już bardziej zjadliwa. Skusiłbym się.

Komentarz

• Enriquez
                    RS
                    • 2009
                    • 7685
                    • Superb III (3V3)

mnie się podoba, że ktoś pomyślał nad tym, jak to będzie wyglądać zamontowane w aucie, żeby można to było zostawić na ulicy bez obaw o szyby.
                    Pozdrawiam
                    Marcin

Komentarz

• Mickul
                      RS
                      • 2010
                      • 2847

No i moja kamerka idzie na reklamacje - przestało działać wejście USB. :/

Komentarz

• Yarwa
                        Elegance
                        • 2010
                        • 915
                        • BMW

masakra z ta chinszczyzna, ta nie ma języka polskiego ani angielskiego, temu padlo usb innemu jeszcze coś.

Trzeba polegać na profesjonalnym sprzęcie, bagażnik na dach z malucha i takiego kolesia z kamera wynająć

Komentarz

• alfee
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 2583

Zamieszczone przez maxpaynemm
                          Ja kupiłem klika dni temu opisywaną tu wielokrotnie kamerkę OMEGA. Kupiłem w RTV EURO AGD za 160zł i muszę powiedzieć że sprawuje się zadowalająco
                          Też się po nią wybieram dzisiaj. Mam jeszcze ewentualnie na oku inny model

Zastanowię się na miejscu i jedną z nich kupię.
                          Alfee
                          Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                          Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• lukas_jg
                            Rider
                            • 2012
                            • 600
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez alfee
                            Też się po nią wybieram dzisiaj. Mam jeszcze ewentualnie na oku inny model
                            http://www.euro.com.pl/akcesoria-do-...ga-om210.bhtml
                            [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vB1ebq-Av40[/youtube]
                            Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• kmink
                              L&K
                              • 2007
                              • 1360
                              • Superb III (3V3)

To tylko na YT jakość taka słaba z przy pauzie nie widać nr rejestracyjnych innych aut?
                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

No wlasnie ja mysle nad tym : http://www.ebdeal.com/gs1000-auto-ca...-g-sensor.html

Tylko pytanie, czy to nie przerost formy nad trescia, w stosunku do tej OMEGI ?
                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ernestowski
                                  Ambiente
                                  • 2012
                                  • 228

Zamieszczone przez misiek^wro
                                  Tylko pytanie, czy to nie przerost formy nad trescia, w stosunku do tej OMEGI
                                  Nie wiem czy zwiększanie rozdzielczości matrycy to jest krok w dobrą stronę - nie zawsze to powoduje zwiększenie czytelności tablic rejestracyjnych. W mojej ocenie trzeba szukać takich rejestratorów, które mają dużą szybkość matrycy, a wystarczy rozdzielczość 1280x768 i szybkość 15 klatek/s. Po prostu numery rejestracyjne nie są czytelne, bo w czasie robienia pojedynczego zdjęcia obiekt się porusza i cienkie linie się rozmazują.

Komentarz

• alfee
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 2583

Ja dzisiaj kupiłem tą omegę OM205 i po pierwszych próbach drogowych jestem w 100 zadowolony z jakości. Jak dla mnie jest ok i nie potrzeba lepszej jakości.
                                    Nie wiem czy zwiększanie rozdzielczości matrycy to jest krok w dobrą stronę - nie zawsze to powoduje zwiększenie czytelności tablic rejestracyjnych. W mojej ocenie trzeba szukać takich rejestratorów, które mają dużą szybkość matrycy, a wystarczy rozdzielczość 1280x768 i szybkość 15 klatek/s. Po prostu numery rejestracyjne nie są czytelne, bo w czasie robienia pojedynczego zdjęcia obiekt się porusza i cienkie linie się rozmazują.
                                    Mam podobne zdanie. IMO nie ma sensu przepłacać.
                                    Alfee

Komentarz

• SP9XWW
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 579

Zamieszczone przez alfee
                                      Ja dzisiaj kupiłem tą omegę OM205 i po pierwszych próbach drogowych jestem w 100 zadowolony z jakości. Jak dla mnie jest ok i nie potrzeba lepszej jakości.
                                      Ja też potwierdzam. Swoją Omegę dostałem za punkty Payback (Real, BP i inni). Jakość mogła by być większa, ale ciężko oczekiwać cudów za niecałe 200 PLN. Nagranie 10 min. jazdy zajmuję ok. 1GB więc warto zainstalować dużą kartę pamięci. U mnie kamera sama startuje po przekręceniu kluczyka (pojawia się napięcie na gniazdku zapalniczki), po wykryciu ruchu - sama zaczyna nagrywać. Po zatrzymaniu się reaguje na wyłączenie zapłonu - sama się wyłącza. Full automat.
                                      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• cysterniarz
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1887
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Wrzucam test kamerki o której wspominał wyżej alfee,
                                        Kupiona w euroagd za 199, moja poprzednia poszła na alledrogo. Ogólnie HD chińskie ale do rejestracji zdarzeń wystarczy. Automatyczny start rec po przekręceniu zapłonu a po wyłączeniu zapłonu nagrywa jeszcze przez 15sec i zapisuje. Zapis w pętli, 2:30sec sesja, nagrywanie z głosem (mikrofon tragiczny jeżeli jest sporo basu w aucie - przykład moje nagranie: bulgot silnika + bas z głośników = jeden wielki kibel na nagraniu). Jak nie ma basów to odbiór czysty. Nie ma lagów między nagraniami, nadpisuje bezbłędnie. Wymiary niewielkie więc da radę schować za lusterkiem na stałe i jest praktycznie niewidoczna z zewnątrz. Obecnie testuję na przylepcu.
                                        [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=97EkjSm2zuM&feature=youtu.be[/youtube]

[ Dodano: Sob 29 Wrz, 12 14:50 ]
                                        Rejestrator zamontowany już na stałe. Z zewnątrz niewidoczny, Cały chowa się za zakropkowanym czarnym polem szyby, wystaje tylko oko szpiega :diabelski_usmiech. Jakby jeszcze jakość była trochę lepsza byłaby pełnia szczęścia.

Komentarz

• anthrax
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 137
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Też jestem użytkownikiem wideorejestratora. Samą drogę nagrywa ładnie przy pięknej pogodzie. Ale w pochmurne dni jest lipa. O nocy już nie wspomnę. Zastanawiam się czy nie da się jakoś tego dziadostwa ulepszyć? Zmienić optykę kamery czy coś? Miałby ktoś jakiś pomysł.
                                          wiem, wiem niektórzy powiedzą sprzedaj i kup lepszą...ale ja pytam czy da się coś zrobić z tym co już mam?
                                          pozdrawiam

Komentarz

• alfee
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 2583

Tak sobie myślę, żeby zmontować lampę IR z takich diodek i doświetlać nią teren przed samochodem.

Jak myślicie - 50 szt da radę?
                                            Alfee

Komentarz

• cysterniarz
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1887
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez alfee
                                              Tak sobie myślę, żeby zmontować lampę IR z takich diodek i doświetlać nią teren przed samochodem.

Jak myślicie - 50 szt da radę?
                                              Pomysł dobry ale jest jedno "ale". W domowej kamerce IP mam 12 led IR i obraz w nocy rewelka w promieniu 15m. Tutaj przykłądowy test - http://www.youtube.com/watch?v=GvyXc...eature=related
                                              Na nagraniu widać co się dzieje jak w samochodzie zapalają się światła i właśnie tu obawiam się, że mijając auto z zapalonymi światłami będziemy widzieć na rejestratorze wielką białą plamę. Im więcej diód IR tym widniej w nocy ale jak walniemy wtedy po kamerze źródłem światła to to mamy białe tło.

Komentarz

• Le-Ce
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1313
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM

alfee,

Pomysł wart zachodu, aczkolwiek należało by doświadczalnie sprawdzić ich zasięg.
                                                Montowałem kiedyś na przejściu granicznym w Korczowej profi reflektory IR i doświetlały na odległość 150m. Moim zdaniem trza by wpierw na 10 sprawdzić co one są warte.
                                                Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• alfee
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 2583

cysterniarz, Możesz mieć rację. Ale jak pisze Le-Ce, warto sprawdzić doświadczalnie. w końcu diodki to koszt 20 zł
                                                  Alfee

Komentarz

• Le-Ce
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1313
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

alfee,

Jest jeszcze kwestia ich umieszczenia co należało by ustalić doświadczalnie :szeroki_usmiech
                                                    Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

Pracuję...