Bolero VS Columbus

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jamesbondzio
    L&K
    • 2009
    • 1174
    • Octavia III (5E3)
    • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
    marbab, nie jestem orlem jesli idzie o wgrywanie badziewia do Palmtopow na WinCE itd ... takze taki argument do mnie nie przemawia.

Za to przemawiaja do mnie to co napisal arci9

Coli gra lepiej na ori glosnikach - zajefajny plus, bo nigdy w zyciu nie mam zamiaru zmieniac CA.

Kolejny plus to to, ze wszystko dziala - wyswietlanie, BT, MD itd ... Tak :!: Jestem gadzeciarzem :twisted:

No i jeszcze jeden plus tego jest taki - ze fajnie sie komponuje w autku i nie przerywa mi muzy, jak ide cos zmieniac.

No i cena Columbusa 2800 vs cena chinczyka 2600 - nie przemawia to do mnie :diabelski_usmiech
    Columbus tez juz troszke tainiej :-)
    kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

marbab, mam BT fabrycznego :twisted:
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• OctaviaRS TDi
        Elegance
        • 2009
        • 771

Ja kupiłbym Bolero. Dotykowy ekran, mp3, można dokupić zmieniarkę, czadowy wygląd etc.
        Kupić Coli dla navi i filmów. Piszę hipotetycznie, ale lepiej jakościowo jest kupić wspomniane bolero, do tego kupić navi na szybkę - kabelek puszczasz pod deską i nic Ci nie lata (lepsza widoczność), a do filmów kupujesz odtwarzacz przenośny. Masz 3 gadżety, kasę wydajesz po części i kupujesz to co chcesz - masz większy wybór.

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez OctaviaRS TDi
          można dokupić zmieniarkę,
          a nie wystarczy Ci zmieniarka na 6 CD/mp3, która jest w Bolero?
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• OctaviaRS TDi
            Elegance
            • 2009
            • 771

Mihau, tego nie wiedziałem :P

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

OctaviaRS TDi, sam się zdziwiłem jak zamontowałem u siebie Bolero

Komentarz

• kropeck
                RS
                • 2009
                • 2319
                • Octavia II (1Z3)
                • BLF 1.6 FSI 115 KM

Ja też chciałem płytę włożyć (do swojego BOLERO), a tu klops - opór. Pomyślałem, że jest płyta w środku, więc naciskam przycisk ERECT (albo EJECT ... nie pamiętam :P ) a ten mi się pyta do którego slota chcę włożyć płytę

A najfajniejsze jest to, że jak się robi płytkę AUDIO w domu (choć oczywiście mp3 też czyta i podobno WMA też, ale jeszcze nie testowałem) to jak jej nadasz tytuł, to na liście płyt w slotach będzie pokazana właśnie ta nazwa :-)
                Pozdrawiam,
                Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

No to jestem 1 noga przy Bolero :roll:

Komentarz

• Andrev3
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 6116

kropeck, to chcesz powiedzieć że Bolero ma zmieniarkę już w sobie na 6 płyt? a co z tą co mam w bagażniku?
                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• pitersoonn
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 150

BOlero

BOlero ma zmieniarkę w sobie wbudowana na 6 płyt. Wybierasz na radiu do którego slotu chcesz włożyć płytę i wkładasz. mieści 6 CD

Komentarz

• Andrev3
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 6116

pitersoonn, dzięki za odpowiedź
                        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Andrev3, zmieniarki sprzedamy - zawsze 300 zl zwrotu

Komentarz

• Andrev3
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 6116

o tym własnie myślę, już mniej kasy do wydania
                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• maxpaynemm
                              RS
                              • 2008
                              • 1764
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie mam może porównania do Bolero itp. ale powiem że nie żałuje zakupu Columbusa (2200PLN u Martina za nófke sztukę). Może i nie jest to szczyt technologiczny ale:

1. Super wygląda i komponuje sie z wnętrzem.
                              2. Bardzo dobrze gra i odtwarza płyty DVD, MP3 itp.
                              3. Nie muszę pamietać o navi, kablach i ciagłym noszeniu ich ze sobą i zabieraniu z samochodu - duża wygoda, że mapa jest zawsze pod ręką i wcale nie musi być stara i nieaktualna. No chyba że ktoś musi mieć budynki w 10D itp. pierdołach - dla mnie duży plus Columbusa.

Poza tym uwierz mi że filmów i tak nie będziesz w aucie oglądał

A i zobaczyć twarze kierowców w autach stojących obok (np. w korku) jak oglądam sobie teledysk z fajnymi laseczkami - bezcenne

Ps. chinole mnie nie przekonują - może i mają dużo opcji (które wykorzystasz i tak może w 5%) a ich wygląd to po prostu porażka. Moje Safari 5 miało lepszy

Pozdro
                              Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Zamieszczone przez maxpaynemm
                                3. Nie muszę pamietać o navi, kablach i ciagłym noszeniu ich ze sobą i zabieraniu z samochodu - duża wygoda, że mapa jest zawsze pod ręką i wcale nie musi być stara i nieaktualna. No chyba że ktoś musi mieć budynki w 10D itp. pierdołach - dla mnie duży plus Columbusa.
                                Ja wlasnie tez sobie tak to tlumaczylem i nie rozumiem, dlaczego przenosna navi ma byc lepsza? Bo ma trojwymiar? Przezroczyste ogromne budynki? No sry, ale nie brakuje mi wyobrazni, zeby sobie poradzic z zwykla mapa prosto od VW

Tez to sprawdzilem w Columbusie u Megona. Naprawde szybko odpala, szybko czyto i co wazne, nie ma z tym problemow.

A i zobaczyć twarze kierowców w autach stojących obok (np. w korku) jak oglądam sobie teledysk z fajnymi laseczkami - bezcenne
                                No wlasnie, te teledyski mnie mega zachecaja ... idealna sprawa na korek. Insza inszosc to to, ze mozna sprobowac podpiac TV do Columbusa ( a chyba mozna, nie ? ) :szeroki_usmiech

Komentarz

• maxpaynemm
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1764
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ps. fajne jest też jak każdy kto wsiada do autka chwali super wygląd wnetrza i samego radyjka, ale to takie tam... :P

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 474

1. Super wygląda i komponuje sie z wnętrzem.
                                    tak samo wyglada Bolero.
                                    Bolero gra tak samo tyle że nie odtwarza płyt DVD i itp :lol:
                                    3. Nie muszę pamietać o navi, kablach i ciagłym noszeniu ich ze sobą i zabieraniu z samochodu - duża wygoda, że mapa jest zawsze pod ręką i wcale nie musi być stara i nieaktualna.
                                    mam prawojazdy 6 lat a GPS-a od chyba 4 lat, jezdze po Polsce sporo (no i po warszawie) z GPS-a kożystałem łacznie z 15 razy, i czasem sobie go właczałem tylko dla tego żeby sobie pogadał bo i tak wiedziałem jak dojechac.
                                    Poza tym uwierz mi że filmów i tak nie będziesz w aucie oglądał
                                    to prawda.
                                    e tak dla mnie nie ma czym szpanowac, za niskie loty do szpanu, a laseczki wole na zywo a nie w teledyskach :lol:
                                    Poza tym że Columb ma 2 przyciski wiecej i brak zmieniarki ale za to pamiec 30 GB ( -10 GB na Navi) to i tak jedyne co by za mna przemawiało jak bym miał go kupic to to że na ramce jest napis Columbus a w katalogu skody kosztuje ponad 6 tyś i traktowal bym to poprostu jako wysokie wyposażenie przy sprzedaży.(oczywiscie jako czesc).
                                    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 771

co do wyglądu to bolero wygląda identycznie jak columbus - ma tylko dwa klawisze mniej-dot. chyba mapy i navi

Komentarz

• Mihau
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7460
                                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

OctaviaRS TDi, nooo Bolero do O2FL ma inny kształt niż Columbus, a Bolero do S2 jest identyko jak Columbus nie licząc tych dwóch przycisków

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

Dokladnie. Wyglada Bolero czy Columbusa jest taki sam, a i coraz wiecej chinoli wyglada podobnie.

Co do filmow - to prawda. Jednak teledyski czy kabarety mozna sobie puscic w korku i z tym polemizowac nikt nie bedzie, bo jak za oknem bialutko, albo szarówa to fajnie poogladac cos kolorowego, jak sie czlowiek toczy te 5-10km/h ...

Co do Navi - uwazam tak. 3D sryde, twidi, sriwidi, 10D, 15D - wali mnie to. Jak jade gdziekolwiek to i tak zawsze staram sie zrobic rekonesans. Targeo czy inszy googiel maps i lokalizacja punktu - bo czesto gesto lokalizacja, a adres ulicy to dwa swiaty. Jednak w duzym obcym miescie ( Np WIEDEN ) nawi sie przydaje w cholere. Czlowiek moze i zna niemiecki, z austryjakiem sie dogada, ale ile czasem nerwow idzie - a tak odpala sie nawi i sie jedzie. Wlasnie po to mi nawigacja. Zeby raz na ruski rok ja odpalic. Znajac zycie, taka przenosna jak bedzie rok lezec w szufladzie, to jej zbutwieje bateria.

Ponadto nie lubie niepotrzebnych wodosrodofototryskow na mapach od nawi. Ma byc mapa - a moja wyobraznia juz sobie ja obroci i dostosuje do otoczenia.

Zmieniarka? Bolero ja ma, Columbus nie ma, jednak Columbus ma 30 GB dysk, a ja mam 56GB regularnie sluchanej muzyki - fajnie jest robic np trase Wrocław - Ciovo ( CRO ) i moc sluchac caly czas to innego kawalka i bez strachu zaglowac nimi jak piaskiem na plazy.

Znajac zycie, przy takiej zaglerce plytami to zajade Bolero w pare miechow - zupelnie jak mojego Strema obecnego ...

Plus Bolero jest taki, ze czyta karty bodajze do 16 GB.

No i zajebiste ( caigle sie przy tym upieram ) przy Bolero i Columbusie jest to, ze sa to w 101% kompatybilne urzadzenia z CANem itd. Bedzie mi dzialac PDC, MaxiDot, Climatronik i wygrzewy foteli - a to dla mnie po prostu wazne. Nie chce placic za chinola, skoro z 90% jego funkcji nawet nie skorzystam - pewnie zainstalowalbym pasjansa i to wszystko :twisted:

Dalej sie waham k... moja mać :evil:

Komentarz

• sdss
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 353
                                            • Seat

Nie mam może porównania do Bolero itp. ale powiem że nie żałuje zakupu Columbusa (2200PLN u Martina za nófke sztukę). Może i nie jest to szczyt technologiczny ale:
                                            Szkoda że już tyle nie kosztuje :roll:

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• maxpaynemm
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1764
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

misiek^wro, bierz columbusa.... za pare miechów stwierdzisz że przydało by sie DVD i jakieś filmiki bo słuchanie muzy już się znudziło.... no chyba że faktycznie portwel gryzie cię w łapę jak po niego sięgasz

Pytałeś Martina ile teraz kosztuje columbus??

Dodam jeszcze że już można mieć w columbusie mapy z lektorem PL (niestety jeszcze nie za darmo ale...) i z tzw. POI. Możesz sobie wgrać fotoradary, suszarki itp.

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Pytałeś Martina ile teraz kosztuje columbus??
                                                2800 nowy i chyba 2400 uzywka. :| Ida swieta, zobacze ile uda sie odlozyc :x

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 771

6 płyt po 700 mega mp3 + 16 giga na karcie to muzyki od zabicia.
                                                  Navi - ja mam tomtom'a go910 - z dotykowaym ekranem, 20GB dyskiem, pilotem, bluetoothem+zestaw głośnomówiący - mam ją na linii wzroku!! czego nie daje żadna navi samochodowa. Nie wiem do czego wykorzystujecie schowek pod fotelem pasażera, ale u mnie właśnie tam leży navi + zasilacz. uchwyt jest przypięty do szyby cały czas - misiek^wro, prawda, że nie przeszkadza w jeździe bez navi :P? jak jest potrzeba podłączenie zestawu to trwa 23 sekundy i wszystko gra
                                                  Nie wiem jak u was, ale dla mnie siedzenie i podróżowanie w aucie jest wystarczającą frajdą i nie potrzeba mi tv, teledysków czy filmów. Uważam, że lepszym rozwiązaniem jest odtwarzacz DVD - pasażer ma go na kolanach, nas nie rozprasza ani obraz ani dźwięk lecący w głośnikach w całym aucie.

Komentarz

• Yarwa
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 915
                                                    • BMW

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                    Plus Bolero jest taki, ze czyta karty bodajze do 16 GB.
                                                    misiek^wro do 32GB.

Ja się ciągle zastanawiam czy wymieniać na columbusa. Przy tym całym koszcie to jest jeszcze jeden minus jak dla mnie, o którym chyba nikt jeszcze nie pisał - wbudowana ori navi jest po prostu niżej niż taka dolepiona do szyby, przynajmniej w skodzie. Mio mam na szybie i praktycznie na wysokości wzroku a do columbusa musiałbym odrywać wzrok od drogi. Inna sprawa że nie mam takiego probelmu jak tu inni czy columbus czy bolero bo bolero mam i tylko nad navi sie zastanawiam.

Komentarz

Pracuję...