Zamieszczone przez misiek^wro
Bolero VS Columbus
Zwiń
X
-
kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
-
-
Ja kupiłbym Bolero. Dotykowy ekran, mp3, można dokupić zmieniarkę, czadowy wygląd etc.
Kupić Coli dla navi i filmów. Piszę hipotetycznie, ale lepiej jakościowo jest kupić wspomniane bolero, do tego kupić navi na szybkę - kabelek puszczasz pod deską i nic Ci nie lata (lepsza widoczność), a do filmów kupujesz odtwarzacz przenośny. Masz 3 gadżety, kasę wydajesz po części i kupujesz to co chcesz - masz większy wybór.
Komentarz
-
-
Ja też chciałem płytę włożyć (do swojego BOLERO), a tu klops - opór. Pomyślałem, że jest płyta w środku, więc naciskam przycisk ERECT (albo EJECT ... nie pamiętam :P ) a ten mi się pyta do którego slota chcę włożyć płytę
A najfajniejsze jest to, że jak się robi płytkę AUDIO w domu (choć oczywiście mp3 też czyta i podobno WMA też, ale jeszcze nie testowałem) to jak jej nadasz tytuł, to na liście płyt w slotach będzie pokazana właśnie ta nazwa :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Nie mam może porównania do Bolero itp. ale powiem że nie żałuje zakupu Columbusa (2200PLN u Martina za nófke sztukę). Może i nie jest to szczyt technologiczny ale:
1. Super wygląda i komponuje sie z wnętrzem.
2. Bardzo dobrze gra i odtwarza płyty DVD, MP3 itp.
3. Nie muszę pamietać o navi, kablach i ciagłym noszeniu ich ze sobą i zabieraniu z samochodu - duża wygoda, że mapa jest zawsze pod ręką i wcale nie musi być stara i nieaktualna. No chyba że ktoś musi mieć budynki w 10D itp. pierdołach - dla mnie duży plus Columbusa.
Poza tym uwierz mi że filmów i tak nie będziesz w aucie oglądał
A i zobaczyć twarze kierowców w autach stojących obok (np. w korku) jak oglądam sobie teledysk z fajnymi laseczkami - bezcenne
Ps. chinole mnie nie przekonują - może i mają dużo opcji (które wykorzystasz i tak może w 5%) a ich wygląd to po prostu porażka. Moje Safari 5 miało lepszy
Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemm3. Nie muszę pamietać o navi, kablach i ciagłym noszeniu ich ze sobą i zabieraniu z samochodu - duża wygoda, że mapa jest zawsze pod ręką i wcale nie musi być stara i nieaktualna. No chyba że ktoś musi mieć budynki w 10D itp. pierdołach - dla mnie duży plus Columbusa.
Zamieszczone przez maxpaynemm2. Bardzo dobrze gra i odtwarza płyty DVD, MP3 itp.
Zamieszczone przez maxpaynemmA i zobaczyć twarze kierowców w autach stojących obok (np. w korku) jak oglądam sobie teledysk z fajnymi laseczkami - bezcenneByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
1. Super wygląda i komponuje sie z wnętrzem.
2. Bardzo dobrze gra i odtwarza płyty DVD, MP3 itp.
Zamieszczone przez maxpaynemm3. Nie muszę pamietać o navi, kablach i ciagłym noszeniu ich ze sobą i zabieraniu z samochodu - duża wygoda, że mapa jest zawsze pod ręką i wcale nie musi być stara i nieaktualna.
Zamieszczone przez maxpaynemmPoza tym uwierz mi że filmów i tak nie będziesz w aucie oglądałZamieszczone przez maxpaynemmA i zobaczyć twarze kierowców w autach stojących obok (np. w korku) jak oglądam sobie teledysk z fajnymi laseczkami - bezcenne
Poza tym że Columb ma 2 przyciski wiecej i brak zmieniarki ale za to pamiec 30 GB ( -10 GB na Navi) to i tak jedyne co by za mna przemawiało jak bym miał go kupic to to że na ramce jest napis Columbus a w katalogu skody kosztuje ponad 6 tyś i traktowal bym to poprostu jako wysokie wyposażenie przy sprzedaży.(oczywiscie jako czesc).
Komentarz
-
-
Dokladnie. Wyglada Bolero czy Columbusa jest taki sam, a i coraz wiecej chinoli wyglada podobnie.
Co do filmow - to prawda. Jednak teledyski czy kabarety mozna sobie puscic w korku i z tym polemizowac nikt nie bedzie, bo jak za oknem bialutko, albo szarówa to fajnie poogladac cos kolorowego, jak sie czlowiek toczy te 5-10km/h ...
Co do Navi - uwazam tak. 3D sryde, twidi, sriwidi, 10D, 15D - wali mnie to. Jak jade gdziekolwiek to i tak zawsze staram sie zrobic rekonesans. Targeo czy inszy googiel maps i lokalizacja punktu - bo czesto gesto lokalizacja, a adres ulicy to dwa swiaty. Jednak w duzym obcym miescie ( Np WIEDEN ) nawi sie przydaje w cholere. Czlowiek moze i zna niemiecki, z austryjakiem sie dogada, ale ile czasem nerwow idzie - a tak odpala sie nawi i sie jedzie. Wlasnie po to mi nawigacja. Zeby raz na ruski rok ja odpalic. Znajac zycie, taka przenosna jak bedzie rok lezec w szufladzie, to jej zbutwieje bateria.
Ponadto nie lubie niepotrzebnych wodosrodofototryskow na mapach od nawi. Ma byc mapa - a moja wyobraznia juz sobie ja obroci i dostosuje do otoczenia.
Zmieniarka? Bolero ja ma, Columbus nie ma, jednak Columbus ma 30 GB dysk, a ja mam 56GB regularnie sluchanej muzyki - fajnie jest robic np trase Wrocław - Ciovo ( CRO ) i moc sluchac caly czas to innego kawalka i bez strachu zaglowac nimi jak piaskiem na plazy.
Znajac zycie, przy takiej zaglerce plytami to zajade Bolero w pare miechow - zupelnie jak mojego Strema obecnego ...
Plus Bolero jest taki, ze czyta karty bodajze do 16 GB.
No i zajebiste ( caigle sie przy tym upieram ) przy Bolero i Columbusie jest to, ze sa to w 101% kompatybilne urzadzenia z CANem itd. Bedzie mi dzialac PDC, MaxiDot, Climatronik i wygrzewy foteli - a to dla mnie po prostu wazne. Nie chce placic za chinola, skoro z 90% jego funkcji nawet nie skorzystam - pewnie zainstalowalbym pasjansa i to wszystko :twisted:
Dalej sie waham k... moja mać :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, bierz columbusa.... za pare miechów stwierdzisz że przydało by sie DVD i jakieś filmiki bo słuchanie muzy już się znudziło.... no chyba że faktycznie portwel gryzie cię w łapę jak po niego sięgasz
Pytałeś Martina ile teraz kosztuje columbus??
Dodam jeszcze że już można mieć w columbusie mapy z lektorem PL (niestety jeszcze nie za darmo ale...) i z tzw. POI. Możesz sobie wgrać fotoradary, suszarki itp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmPytałeś Martina ile teraz kosztuje columbus??Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
6 płyt po 700 mega mp3 + 16 giga na karcie to muzyki od zabicia.
Navi - ja mam tomtom'a go910 - z dotykowaym ekranem, 20GB dyskiem, pilotem, bluetoothem+zestaw głośnomówiący - mam ją na linii wzroku!! czego nie daje żadna navi samochodowa. Nie wiem do czego wykorzystujecie schowek pod fotelem pasażera, ale u mnie właśnie tam leży navi + zasilacz. uchwyt jest przypięty do szyby cały czas - misiek^wro, prawda, że nie przeszkadza w jeździe bez navi :P? jak jest potrzeba podłączenie zestawu to trwa 23 sekundy i wszystko gra
Nie wiem jak u was, ale dla mnie siedzenie i podróżowanie w aucie jest wystarczającą frajdą i nie potrzeba mi tv, teledysków czy filmów. Uważam, że lepszym rozwiązaniem jest odtwarzacz DVD - pasażer ma go na kolanach, nas nie rozprasza ani obraz ani dźwięk lecący w głośnikach w całym aucie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroPlus Bolero jest taki, ze czyta karty bodajze do 16 GB.
Ja się ciągle zastanawiam czy wymieniać na columbusa. Przy tym całym koszcie to jest jeszcze jeden minus jak dla mnie, o którym chyba nikt jeszcze nie pisał - wbudowana ori navi jest po prostu niżej niż taka dolepiona do szyby, przynajmniej w skodzie. Mio mam na szybie i praktycznie na wysokości wzroku a do columbusa musiałbym odrywać wzrok od drogi. Inna sprawa że nie mam takiego probelmu jak tu inni czy columbus czy bolero bo bolero mam i tylko nad navi sie zastanawiam.
Komentarz
-
Komentarz