W wątku była dyskusja o SWING i bluetooth premium. Z korespondencji ze sprzedającymi na allegro wynika, że bluetooth premium WYMAGA Bolero lub Columbusa. W tej dyskusji, do której dałem link nikt nie napisał, że musi być Bolero lub Columbus choć na pewno nikt takiej konfiguracji nie widział.
Czy posiadając Swinga mogę mieć bluetooth premium. Wiem, ze na pewno nie miałbym możliwości pisania esemesów ale to akurat mi najmniej potrzebne w samochodze.
pzdr,
Jacek
-----------------
O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback
wydaje mi się, że nie, ponieważ w premium telefon służy za trzymacz do karty SIM a wszystko inne robi zestaw w samochodzie. A w przypadku swinga nie będziesz mógł nawet wybrać numeru telefonu. Taka IMHO opinia. Też mam ten sam dylemat co Ty.
Ale mam Max Dot czyli numer bym mógł wyszukać z książki poprzez menu w Max Dot. Zresztą uważam obsługę na Max Dot za bezpieczniejszą, co jak co na zegarach często mój wzrok jest, a jak coś muszę zmienić w radiu to strzelam paluchem na oślep ale obsługa telefonu na oślep to chyba nie byłoby dobre rozwiązanie
Oczywiście choruję na stację z Navi (zenec lub columbus) jednak w głębi duszy cieszę się, że mam Swinga bo on tak szybko nóg nie dostanie i nie wyjdzie z samochodu bez mojej wiedzy.
pzdr,
Jacek
-----------------
O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback
_JJ_, Liczysz się z tym że montując BT III Premium wypadałoby wymienić antenę na dachu? Sam się zastanawiałem nad BT III ale stwierdziłem że niema sensu, BTII w pełni mi wystarczy, poza tym jak ktoś do Ciebie zadzwoni i masz BTIII to lista połączeń się nie zsynchronizuje z telefonem. Do tego brak netu w telefonie...
Ja odpuściłem BTIII i zakładam BTII
PS. Jak chcesz kupić zestaw w dobrej cenie i u sprawdzonego sprzedawcy to uderzaj do MiśkaWRO
Posiadam od 2 miesięcy BT Premium III (kupiony od kemarovapl model 9wZ) współpracujący z Bolero, a od klikunastu dni z Columbusem. I tak:
- nie wyobrażam sobie wybierania numeru z MaxiDota - ani to praktyczne, ani bezpieczne; absolutnie odradzam;
- rSap - nie wiem o czym mówisz z tym montowaniem anteny na dachu; wystarczy antena za 20zł z wtyczką Fakra - przykleić to do szyby bocznej tylnej, kabel sprytnie puścić pod wykładziną i problem rozwiązany
- nie synchronizuje książki - tak, to jest maleńki problem, ale za to masz idealny zasięg jak dużo jeździsz, świetną jakość głosu (naprawdę, dla rozmówcy różnica pomiędzy połączeniem po samym Bluetooth a połaczeniem rSap jest kolosalna) i naprawdę bezproblemowe działanie - oczywiście tylko z Nokią obsługującą rSap.
Nie polecam obsługi jedynie z MaxiDot - przydaje się jedynie od odebrania i kończenia połączeń, no może jeszcze wybieranie ostatnich numerów. Oprócz tego korzystanie np. z książki tel. to katastrofa.
- rSap - nie wiem o czym mówisz z tym montowaniem anteny na dachu; wystarczy antena za 20zł z wtyczką Fakra - przykleić to do szyby bocznej tylnej, kabel sprytnie puścić pod wykładziną i problem rozwiązany
Napisałem że wypadałoby wymienić antenę, dla mnie przyklejanie anteny na szybę to padaka dla Ciebie nie. Ja nie uznaje półśrodków, jak już coś zakładać to porządnie a nie ciągnąc kable po całym aucie... Co anteny to Ci wytłumaczę, auto z fabrycznie zamontowanym BTIII ma antenę która posiada fukcje GSM i FM, jeśli masz do tego Colmubusa to masz GPS/GSM/FM.
Zajrzyj sobie to tematu kolegi Gieu który zrobił wszystko profi, takby z fabryki wyjechało. Sterownik gdzie zamontowałeś?
Co do rSapu to poza problemem z synchronizacją listy połączeń, mogę dodać że o necie w telefonie można pomarzyć...
[ Dodano: Wto 23 Lis, 10 22:51 ]
Co do sprzedawcy którego poleciłeś, to przy dobrym kursie PLN myślę że MsiekWRO w tej cenie ogarnie pełen zestaw razem ze stelażem, śrubkami i maskownicą
Świetnie, kolego kross12, to może ja jeszcze coś dodam? Zamontowałem również Telestart T91 do fabrycznego webasto. I utknąłem na dylemacie - wybrać antenę dachową GSM/GPS/WEBASTO? A co z FM? A może jednak FM/GPS/GSM? No ale co z WEBASTO? W tym przypadku nie ma złotego środka.
Dla jednego priorytetem będzie zrobienie "tak jakby z fabryki wyjechało", dla innego jak najmniejsza ingerencja w auto (bo np. jest jeszcze gwarancja, albo np. nie pruć auta bo raz ruszone zatrzaski lubią trzeszczeć i puszczać). Ja napisałem o rozwiązaniu najmniej ingerującym. Napisałem, że wystarczy taka antena. Dobrze przyklejonej w tylną szybę nawet nie zauważysz. Jak może kiedyś mi się będzie chciało to pokażę na zdjęciach.
I ostatnia kwestia - moduł telefonu wylądował w miejsce przewidziane przez fabrykę.
ged, to zmienia postać rzeczy Pochwal się autem, modami no i anteną na szybie bo naprawdę jestem ciekaw jak to wyszło. Nie wybierasz się na spota do Poznania? Chętnie bym porównał jakość rozumów między GSMII a GSMIII - rzeczywiście jest tak kolosalna różnica? Jeśli chodzi o rozpruwanie auta to też nie jestem zwolennikiem takich operacji, między innymi dlatego jakoś nie jestem przekonany do GSMIII, tym bardziej że głownie korzystam z telefonu na Androidzie.
[ Dodano: Wto 23 Lis, 10 23:44 ]
PS. Ja bym wybrał opcję - Antena -GSM/GPS/FM a Webasto na szybę :P
OFFTOPIC: A ja jak już będę zdejmował podsufitkę to wybiorę rozwiązanie z FM/WEBASTO, bo znacząco zwiększa to zasięg pilota :szeroki_usmiech
Ale to w przyszłości.
Co do spota - może wreszcie na któregoś się wybiorę, chętnie poznałbym Was osobiście no i może wlepkę bym sobie sprawił i przy piwku bezalkoholowym przykleilibyśmy na klapę? :lol: Sie zobaczy.
Komentarz