Witam kolegów.
Mam pytanie,bo nie bardzo wiem gdzie szukać przyczyny.Od kilku dni pojawił sie problem z nagłosnieniem,a mianowicie słuchając muzy raz jest ładny basik,a po jakiejś minucie (różnie to bywa,ale w przybliżeniu) słabiutki,jakby samo radio grało,po chwili znowu ładnie i znowu źle.Coś jakby się wzmacniacz wyłaczał na chwilę i znowu działał i tak na przemian w różnych odstępach czasu.Wczoraj jednak usłysząłem niepokojące głosy z głosnika,a mianowicie "burczenie" w momencie basów,podobne do tego jakie wydaje przypalony głośnik.Sprzet mam od ok 2 lat i gdybym miął cos pojarać specjalnie,to dawno by sie to stało.Wszystko jets dobrane w odpowiednich parametrach.
Jest jakaś mozliwość,żeby domowym sposobem sprawdzić co jest nie w porzadku, wzmacniacz czy głosnik??
Nie jestem specjalistą w tych sprawach,ale licze na jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam
JEST Skoda Octavia II 1,9 TDI 105 KM Kombi 2007r. ELEGANCE
BYŁO Skoda Octavia 1,9 TDI 110 KM Kombi 2000r. ELEGANCE
witam,ja spróbowałbym rozkrecić grzejniczek i sprawdził wszystkie luty i końcówki mocy bo może któraś już kończy swój żywot :szeroki_usmiech ,grzejniczek pewnie już po gwarancji :?: ,co może ewentuanie jeszcze być :roll: to raczej tyle bo sub to wątpię,od głośnego słuchania najcześciej puszczają zimne luty,lecz mogę się mylić ale cóż człowiek omylny może być,pozdrawiam :szeroki_usmiech
Komentarz