serfer, czyżby TTTM, u mnie po wymianie na nowy box jest dalej to samo :roll:
Octavia I + Helixy 62.1 + KENWOOD KDC-W4047?
Zwiń
X
-
Octavia I + Helixy 62.1 + KENWOOD KDC-W4047?
Witam, mam zamontowane Helixy 62.1 i fabryczne radio, zastanawiam się nad wymianą radia i zależy mi aby wizualnie jak najlepiej komponowało się z wnętrzem samochodu. Przeglądałem różne radia i moją uwagę przykuło KENWOOD KDC-W4047 z zielonym podświetleniem. Ma ktoś może takie, czy jest dobre? oraz jeśli nie, to czy znacie jakieś inne radio w podobnej cenie które dobrze by się komponowało z wnętrzem O1?
PS. Lubie basy, więc musi być dobre podbicie basu.
Pozdrawiam
-
-
Ok, to czekam z niecierpliwością
PS. czytałem, że są jakieś problemy z podtrzymaniem napięcia i tym samym kasowaniem się stacji radiowych z pamięci po wyjęciu panelu lub wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Znalazłem taką odpowiedz:
"Auto poprawnie podaje napięcia na kostkę czerwony zawsze +12 , żółty stacyjka, niebieski podtrzymanie +12, brązowy masa. Każde inne radio taki układ zadowoli ale nie ten model.
Rozwiązaniem wg instrukcji jest podłączenie które zamienia żółty z czerwonym co w praktyce nic nie daje.
Rozwiązaniem dopuszczalnym i najlepsze jakie znalazłem jest połączenie czerwonego z żółtym co rozwiązuje problem i powoduje także że radio działa niezależnie od tego czy mamy kluczyk w stacyjce."
Czy macie to radio normalnie podłączone, czy tak jak w tym opisie powyżej? Bo chce pojechać zamontować do serwisu i chciałbym móc im powiedzieć jak trzeba będzie podłączyć, żeby potem nie jeździć znowu.
Komentarz
-
-
Iwan89, łączenia czerwonego z żółtym nie polecam - przestaną ci działać różne rzeczy np brzęczyk włączonych świateł przy otwarciu drzwi.
jesli juz połączyć to dać sygnał z żółtego w kostce auta na czerwony i żółty w kostce radia - tak aby czerwony z kostki auta pozostał niepodłączony wcale.
pozatym nie wiem czemu nic nie daje zwykła zamiana kabelków, którą trzeba wykonać podłączając jakiekolwiek radio niefabryczne do auta VAG - to powinno zadziałać
Komentarz
-
-
Re: Octavia I + Helixy 62.1 + KENWOOD KDC-W4047?
Zamieszczone przez Iwan89Witam, mam zamontowane Helixy 62.1 i fabryczne radio, zastanawiam się nad wymianą radia i zależy mi aby wizualnie jak najlepiej komponowało się z wnętrzem samochodu. Przeglądałem różne radia i moją uwagę przykuło KENWOOD KDC-W4047 z zielonym podświetleniem. Ma ktoś może takie, czy jest dobre? oraz jeśli nie, to czy znacie jakieś inne radio w podobnej cenie które dobrze by się komponowało z wnętrzem O1?
PS. Lubie basy, więc musi być dobre podbicie basu.
Pozdrawiam
Z zielonym podświetleniem bardzo dobrze kompunuje sie w O1, mam je u siebie 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Strumykco z tego że w/w Alpina pasuje wizualnie jak to radio nie gra dobrze . Moim zdaniem nie szata zdobi radio tylko wydobywany dźwięk z niego a niestety to radio nie gra zadowalająco
Komentarz
-
Komentarz