Octavia I + Helixy 62.1 + KENWOOD KDC-W4047?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba772
    Drive
    • 2010
    • 68

serfer, czyżby TTTM, u mnie po wymianie na nowy box jest dalej to samo :roll:
  • Iwan89
    Ambiente
    • 2009
    • 183

Witam, mam zamontowane Helixy 62.1 i fabryczne radio, zastanawiam się nad wymianą radia i zależy mi aby wizualnie jak najlepiej komponowało się z wnętrzem samochodu. Przeglądałem różne radia i moją uwagę przykuło KENWOOD KDC-W4047 z zielonym podświetleniem. Ma ktoś może takie, czy jest dobre? oraz jeśli nie, to czy znacie jakieś inne radio w podobnej cenie które dobrze by się komponowało z wnętrzem O1?

PS. Lubie basy, więc musi być dobre podbicie basu.

Pozdrawiam

Komentarz

• yogii
      Drive
      • 2009
      • 93

Ja mam KENWOOD KDC-W4044 komponuje sie bardzo dobrze tylko w słońcu nic nie widać na wyświetlaczu ale to drobiazg.Duży plus za gniazdo USB można zapomnieć o płytach

Komentarz

• oizo
        Rider
        • 2010
        • 394
        • Octavia I combi (1U5)
        • AZJ 2.0 MPI 115 KM

ja mam kdc w4047ug i jestem bardzo zadowolony podbicie basu bardzo fajne. W słońcu na wyświetlaczu kiepsko widać ale to mało ważne i tak tam nie patrze za często.
        Moja furka
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29517

Komentarz

• Iwan89
          Ambiente
          • 2009
          • 183

Ogromna prośba. Czy moglibyście wrzucić jakieś zdjęcie z wnętrza samochodu z tym radiem. Bo ciekawi mnie jak się prezentuje w O1.

Z góry ogromne dzięki i na pewno dam punkt pomógł.

Pozdrawiam

Komentarz

• oizo
            Rider
            • 2010
            • 394
            • Octavia I combi (1U5)
            • AZJ 2.0 MPI 115 KM

jak pojadę do pracy zaraz to może zrobię fotkę to będziesz wiedział.
            Moja furka

Komentarz

• Iwan89
              Ambiente
              • 2009
              • 183

Ok, to czekam z niecierpliwością

PS. czytałem, że są jakieś problemy z podtrzymaniem napięcia i tym samym kasowaniem się stacji radiowych z pamięci po wyjęciu panelu lub wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

Znalazłem taką odpowiedz:

"Auto poprawnie podaje napięcia na kostkę czerwony zawsze +12 , żółty stacyjka, niebieski podtrzymanie +12, brązowy masa. Każde inne radio taki układ zadowoli ale nie ten model.

Rozwiązaniem wg instrukcji jest podłączenie które zamienia żółty z czerwonym co w praktyce nic nie daje.

Rozwiązaniem dopuszczalnym i najlepsze jakie znalazłem jest połączenie czerwonego z żółtym co rozwiązuje problem i powoduje także że radio działa niezależnie od tego czy mamy kluczyk w stacyjce."

Czy macie to radio normalnie podłączone, czy tak jak w tym opisie powyżej? Bo chce pojechać zamontować do serwisu i chciałbym móc im powiedzieć jak trzeba będzie podłączyć, żeby potem nie jeździć znowu.

Komentarz

• oizo
                Rider
                • 2010
                • 394
                • Octavia I combi (1U5)
                • AZJ 2.0 MPI 115 KM

nie mam problemu z kasowaniem się ostawień i stacji. zdjęcie wrzucę wieczorem bo mi wyleciało
                Moja furka

Komentarz

• Adamu
                  L&K
                  • 2006
                  • 1384

Iwan89, łączenia czerwonego z żółtym nie polecam - przestaną ci działać różne rzeczy np brzęczyk włączonych świateł przy otwarciu drzwi.

jesli juz połączyć to dać sygnał z żółtego w kostce auta na czerwony i żółty w kostce radia - tak aby czerwony z kostki auta pozostał niepodłączony wcale.

pozatym nie wiem czemu nic nie daje zwykła zamiana kabelków, którą trzeba wykonać podłączając jakiekolwiek radio niefabryczne do auta VAG - to powinno zadziałać

Komentarz

• locaj85
                    Rider
                    • 2009
                    • 482

dobra jednostka, kolega ma taką u siebie, ja posiadam kdc- 5047 i jestem bardzo zadowolony

Komentarz

• Adamu
                      L&K
                      • 2006
                      • 1384

wlasnie miałem wpisać że warto zastanowić sie nad KDC-5047U, jeśli planujesz w przyszłości wzmacniacz to posiadanie dobrego przetwornika C/A jest tu kluczowe.

locaj85, obiecałeś sie podzielić wrażeniami...

Komentarz

• oizo
                        Rider
                        • 2010
                        • 394
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • AZJ 2.0 MPI 115 KM

masz zdj

Moja furka

Komentarz

• Iwan89
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 183

Tak jak myślałem będzie pasowało kolorystycznie. Dzięki za fotkę.

Komentarz

• yogii
                            Drive
                            • 2009
                            • 93

Zamieszczone przez Iwan89

Czy macie to radio normalnie podłączone, czy tak jak w tym opisie powyżej?
                            ja mam zamieniony żółty z czerwonym i pamięta ustawienia po wyłączeniu.Bez kluczyka nie gra.

Komentarz

• daymond
                              Rider
                              • 2010
                              • 684

Re: Octavia I + Helixy 62.1 + KENWOOD KDC-W4047?

Zamieszczone przez Iwan89
                              Witam, mam zamontowane Helixy 62.1 i fabryczne radio, zastanawiam się nad wymianą radia i zależy mi aby wizualnie jak najlepiej komponowało się z wnętrzem samochodu. Przeglądałem różne radia i moją uwagę przykuło KENWOOD KDC-W4047 z zielonym podświetleniem. Ma ktoś może takie, czy jest dobre? oraz jeśli nie, to czy znacie jakieś inne radio w podobnej cenie które dobrze by się komponowało z wnętrzem O1?

PS. Lubie basy, więc musi być dobre podbicie basu.

Pozdrawiam
                              Nie wiem ile chcesz przeznaczyć na radio, ale moge Ci polecić Alpine'a Ida X-311:

Z zielonym podświetleniem bardzo dobrze kompunuje sie w O1, mam je u siebie 8)
                              Moja Octavia

Komentarz

• Strumyk
                                Drive
                                • 2010
                                • 81

co z tego że w/w Alpina pasuje wizualnie jak to radio nie gra dobrze . Moim zdaniem nie szata zdobi radio tylko wydobywany dźwięk z niego a niestety to radio nie gra zadowalająco
                                Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham wypić.

Komentarz

• daymond
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 684

Zamieszczone przez Strumyk
                                  co z tego że w/w Alpina pasuje wizualnie jak to radio nie gra dobrze . Moim zdaniem nie szata zdobi radio tylko wydobywany dźwięk z niego a niestety to radio nie gra zadowalająco
                                  A czemu tak twierdzisz? Wg mnie radio jest bez zarzutów, a grają głośniki, nie radio, z tyłu mam jbl-e, a z przodu helixy, bez wzmaka, razem się uzupełniają, ogół gra wystrczająco
                                  Moja Octavia

Komentarz

• Strumyk
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 81

na temat gustów się nie dyskutuje
                                    moim skromnym zdaniem dźwięk z tego radia jest płytki i przesterowany ale to tylko moje odczucia nie musisz sobie tego brać do serca
                                    Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham wypić.

Komentarz

Pracuję...