Octavia Tour - jaki montaż radia?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mareczek
    Classic
    • 2007
    • 25

egon1960, nigdy nie daję głowy, ani też żadnej innej części ciała :szeroki_usmiech ale naprawdę cieknie spod tapicerki drzwi. Dowodem na to jest, że eliminowałem po kolei wszystkie odcinki styku uszczelek z drzwiami. Poza tym jak okleiłem dokładnie nowe folie to jakiś czas był spokój (jak pisałem poprzednio). Obecnie już się porobiły na powierzchni styku folii z blachą takie jakby kanaliki i nimi znowu się sączy.
    Jest to błąd konstrukcyjny(a raczej oszczędność) ponieważ pomysł z folią jest żywcem wzięty z Golfa 2 i tam też były problemy z wodą przeciekającą przez nieszczelne folie. Tapicerki dołem czsami wręcz gniły. Dlatego następne generacje VW miały już wytłoczkę z pianki a potem blachę przykręcaną na drzwi.

Mógłbym zakleić szczelnie drzwi matami, np tak jak się robi dla audio, ale po pierwsze audiofil ze mnie żaden, sprzętu audio nie mam żadnego godnego uwagi, a poza tym od czasu do czasu trzeba do tych drzwi zaglądać (chociażby teraz przed zimą powinienem sprawdzić co z tym mikrostykiem zamka - bo zawsze zimą coś głupieje) i wtedy trzeba by rujnować całą robotę, a potem od nowa zaklejać. A tego mi się nie chce.

Pomyślałem zatem, żeby przejść na te ori pianki, może będą skuteczniejsze, ale poszukuję pomocy, w sensie informacji, od kogoś kto zna temat.

A w OII być może już nie ma tych badziewnych folii :?:
  • Hanz2k
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 522

Kupuje Toura Sport bez radia - tylko z fabrycznym zestawem 8 głośników (wiem że kiła ale modyfikacje wolę zacząć od radia). Czy kostki instalacji są jakoś ustandaryzowane? Czy też muszę przy zakupie poinformować sprzedawcę do jakiego samochodu chcę radio?
    Hanz2k
    1,8 T by MT
    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

kostki są standartowe iso wiec nie powinno być wiekszych problemów z uruchomieniem ale napoczątku wywal seryjne głośniki nie potrzebnie dałeś sobie je wcisnąc

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

Hanz2k, jedyne co będziesz musiał przerobić to zamienic kabelki zasilające radio (inaczej nie bedzie podtrzymania pamięci),
        i zakupic separator antenowy do zasilania wzmacniacza antenowego 9w radiu fabrycznym jest zasilany z wejścia antenowego)
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

Nexus6, które kabelki zamienić, żeby radio włączło się razem z zapłonem i wyłączało razem z gaszeniem auta?
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Staly plus z plusem ze stacyjki, najczesciej zolty i czerwony
            Spritmonitor.de

Komentarz

• aldam
              L&K
              • 2006
              • 1036

Zamieszczone przez Paweł T
              Nexus6, które kabelki zamienić, żeby radio włączło się razem z zapłonem i wyłączało razem z gaszeniem auta?
              Uważam, że lepiej zostawić załączanie radia niezależnie od zapłonu.
              Często ktoś zostaje w samochodzie i słucha radia a dla bezpieczeństwa lepiej wyjąć kluczyki.
              Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Paweł T
                Elegance
                • 2006
                • 784

Ale jaka tak mam, to zestaw nie szuka mi telefonu po załączeniu zapłonu, czy to ma jakiś związek. Po zapaleniu silnika zestaw powinien wyszukać urządzeniu Bluetooth.
                TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Paweł T, Zestaw jak masz na kluczyku to za kazdym razem gubi ustawienia i dlatego nie chce szukac telefonu.

Te zestawy chyba tez maja dwa zasilania, jedno stale, a drugie dopiero po podaniu sygnalu ze stacyjki.

Djczas oraz ktos jeszcze w to sie bawil i im dziala, bo tez mieli problemy z zestawem na BT
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Paweł T
                    Elegance
                    • 2006
                    • 784

Możliwe, bo z radiem jest ok, a zestaw podłączony jest chyba do radia, czyli brakuje jednego kabla od zestawu do radia, idę szukać.
                    TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

Pracuję...