to jest podobne radio do tego, co na linku z allegro. tylko tam jest normalne gniazdo mini USB. Moje przyjechało zza wielkiej wody, ale w instrukcji nie ma nic o rodzaju gniazda USB...
nie nie. ja wiem, ze to jest podobne do gniazda mikro USB (takiego, jak to w Nokii). ale mam wtyczke mikro USB- nie pasuje. Gośc od którego kupiem nie używał gniazda USB- muze puszczał z kary SD...pewnie też sie chyba do tego przekonam...
Pomimo szczerych chęci nie udało mi się ustalić typu tego gniazda. Jest to na pewno port USB, ale jakiś nietypowy.
Tu są typowe wtyczki USB: standardowe wtyczki USB
a tu zdjęcia 5 z tych wtyczek i jednego gniazda najzwyklejszego: zdjęcia wtyczek
to nie jest żadne z gniazd usb, jest to gniazdo wymyślone przez producenta. Podobnie miałem w swoim starym telefonie benq-siemens. kształtem przypominało micro usb a wielkością mini usb.
link do rysunku
Poniżej zdjęcie całego radia oraz samego portu z miarką. Żadna końcówka USB nie pasuje do tego gniazda "mechanicznie"
Witam serdecznie, chyba wiem w 99,9% co to jest, bo mam podobny problem. Do swojej O2 montowałem takie samo radyjko i nie przypilnowałem, żeby wszystko z kompletu było zamontowane. Dokładnie nie zamontowali mi przewodu USB, który podłącza się w tym modelu z tyłu radia. Niestety wtyczka (tzw. męska) tego przewodu jest całkowicie odmienna od przewodów sprzedawanych u nas w kraju. I tu mam problem bo firma która mi to montowała "AUTODIO" z Krakowa przestała istnieć i w żaden sposób nie mogę ich namierzyć, żeby to ustrojstwo dokompletowali. Wcześniej zapewniali mnie, że wysłali przewodzik pocztą, ale do dzisiaj przesyłka nie dotarła o po firmie ani śladu, łącznie z telefonami. Natomiast to gniazdo z przodu to gniazdo do IPoda i do tego jest specjalna przejściówka dokładnie w moim przypadku w kolorze białym. Piszę tą informację w robocie, więc nie mogę wkleić zdjęcia jak to wygląda, ale w niedalekiej przyszłości wrzucę fotę. Jeżeli w jakikolwiek sposób pomogłem kliknij pomógł. Pozdrawiam serdecznie.
Tak ja piszą poprzednicy - to jest gniazdo wymyślone przez tego producenta, pewnie tez da się podłączyć iPoda czy inny wynalazek.
Powinieneś dostać do tego gniazda kabelek do przejścia na gniazdo USB/iPod razem z radiem.
właśnie gdzies przeglądając przeróżne gniazda znalazłem coś, co wyglądało jak męska wtyczka do tego cuda i było powiązane jakoś z iPODem. Niestety nie udało mi się znaleźć strony, gdzie takie coś można kupić. Producent odpisał mi również, ze nie ma pojęcia gdzie kupić coś takiego- oni dostarczają to razem z całym radiem. Niestety ja swoje kupiłem od innej osoby- i on też tej przelotki nie miał. Skąd on je kupił- nie wiem.
opbmarek- a czy tobie jakkolwiek udało się rozwiązać ten problem? Czy przerzuciłeś się na karty SD? I jeszcze jedno- w wiązce która wychodzi z tyłu radia jest normalne żeńskie gniazdo USB- ja nie ma jeszcze mojego auta, więc nie wiem, czy da się je wyprowadzić np do schowka , żeby tam podłączyć pendrive. Czy Ty (pytanie do opbmarka) też miałeś to gniazdo i czy gdzieś je wyprowadziłeś? Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi.
opbmarek- a czy tobie jakkolwiek udało się rozwiązać ten problem? Czy przerzuciłeś się na karty SD? I jeszcze jedno- w wiązce która wychodzi z tyłu radia jest normalne żeńskie gniazdo USB- ja nie ma jeszcze mojego auta, więc nie wiem, czy da się je wyprowadzić np do schowka , żeby tam podłączyć pendrive. Czy Ty (pytanie do opbmarka) też miałeś to gniazdo i czy gdzieś je wyprowadziłeś?
Jeżeli chodzi o gniazdo z przodu, to mam ten przewodzik. Jak obiecałem wcześniej postaram się w dniu dzisiejszym zrobić fotkę tego kabelka. Jeżeli chodzi o podłączenie USB to jak pisałem wcześniej firma, która montowała radio (AUTODIO Kraków już nie istnieje i ślad po niej zaginął) zapomniała o wyprowadzeniu tego przewodu do schowka. Niestety z tego co mi wcześniej mówili w moim kombajniku z tyłu jest trochę inne gniazdo niż żeńskie USB. Dokładnie nie wiem bo jeszcze sam do tyłu nie zaglądałem.
[ Dodano: Wto 28 Gru, 10 11:31 ] dendryt, Tak jak obiecałem. Przejściówka na Ipoda wygląda tak. Sorki, że niezbyt wyraźne, ale robione telefonem.
no to moje radyjko już zamontowane. Niestety USB nie działa (to wyciągnięte z tyłu). Ale poza tym wszystko hula jak należy. Jak zrobię- to wrzucę zdjęcia
Komentarz