co to za rodzaj gniazda USB?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oolsztyniak
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6650
    • Superb II combi (3T5)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

IMO prawie identyczne :roll:
    Może zadzwonić do gościa i zapytać co tam się wtyka?
    A widziałeś zdjęcie które wkleiłem?
    To nie to?
    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• dendryt
      Classic
      • 2010
      • 31

to jest podobne radio do tego, co na linku z allegro. tylko tam jest normalne gniazdo mini USB. Moje przyjechało zza wielkiej wody, ale w instrukcji nie ma nic o rodzaju gniazda USB...
      Octavia II FL Ambiente 1,2 TSI manual 6B

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6650
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

wygląda prawie identycznie jak Twoje ...

Komentarz

• dendryt
          Classic
          • 2010
          • 31

nie nie. ja wiem, ze to jest podobne do gniazda mikro USB (takiego, jak to w Nokii). ale mam wtyczke mikro USB- nie pasuje. Gośc od którego kupiem nie używał gniazda USB- muze puszczał z kary SD...pewnie też sie chyba do tego przekonam...

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6650
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Skoro tak gryzie Cie to gniazdo , zaklej je czymśc i tyle

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

czarny klej na gorąco będzie jak znalazł nie będzie śladu :wink:

Komentarz

• dendryt
                Classic
                • 2010
                • 31

Komentarz

• KrzysiekW
                  Drive
                  • 2010
                  • 98

Pomimo szczerych chęci nie udało mi się ustalić typu tego gniazda. Jest to na pewno port USB, ale jakiś nietypowy.
                  Tu są typowe wtyczki USB:
                  standardowe wtyczki USB

a tu zdjęcia 5 z tych wtyczek i jednego gniazda najzwyklejszego:
                  zdjęcia wtyczek

A tu zdjęcie wtyczki Micro-USB typu B:
                  wtyczka Micro-USB typu B

Komentarz

• dendryt
                    Classic
                    • 2010
                    • 31

no własnie. kształtem wtyczki przypomina to tę 8 PIN mikro USB B. tylko,ze to moje ma 2x5 PIN. Ale dzieki bardzo za starania. pozdrawiam

[ Dodano: Pon 13 Gru, 10 10:26 ]
                    Dostałem od producenta sprzetu informację o rodzaju gniazda USB:
                    USB port: 10PIN,distance 0.5MM,SMT .

Ktoś wie co to oznacza (że 10 PIN to juz wiem )

Komentarz

• framir
                      Drive
                      • 2008
                      • 77

to nie jest żadne z gniazd usb, jest to gniazdo wymyślone przez producenta. Podobnie miałem w swoim starym telefonie benq-siemens. kształtem przypominało micro usb a wielkością mini usb.
                      link do rysunku

Komentarz

• keneida
                        Rider
                        • 2010
                        • 316

to jest usb zintegrowane z dodatkowymi rzeczami. Tak jak np integrują w aparatach fotograficznych usb + wyjście video żeby podłączyć do telewizora.
                        Wrocławskie spoty

Komentarz

• opbmarek
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 110

dendryt,
                          Zamieszczone przez dendryt
                          Poniżej zdjęcie całego radia oraz samego portu z miarką. Żadna końcówka USB nie pasuje do tego gniazda "mechanicznie"
                          Witam serdecznie, chyba wiem w 99,9% co to jest, bo mam podobny problem. Do swojej O2 montowałem takie samo radyjko i nie przypilnowałem, żeby wszystko z kompletu było zamontowane. Dokładnie nie zamontowali mi przewodu USB, który podłącza się w tym modelu z tyłu radia. Niestety wtyczka (tzw. męska) tego przewodu jest całkowicie odmienna od przewodów sprzedawanych u nas w kraju. I tu mam problem bo firma która mi to montowała "AUTODIO" z Krakowa przestała istnieć i w żaden sposób nie mogę ich namierzyć, żeby to ustrojstwo dokompletowali. Wcześniej zapewniali mnie, że wysłali przewodzik pocztą, ale do dzisiaj przesyłka nie dotarła o po firmie ani śladu, łącznie z telefonami. Natomiast to gniazdo z przodu to gniazdo do IPoda i do tego jest specjalna przejściówka dokładnie w moim przypadku w kolorze białym. Piszę tą informację w robocie, więc nie mogę wkleić zdjęcia jak to wygląda, ale w niedalekiej przyszłości wrzucę fotę. Jeżeli w jakikolwiek sposób pomogłem kliknij pomógł. Pozdrawiam serdecznie.

Komentarz

• zwirek75
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 105

Tak ja piszą poprzednicy - to jest gniazdo wymyślone przez tego producenta, pewnie tez da się podłączyć iPoda czy inny wynalazek.
                            Powinieneś dostać do tego gniazda kabelek do przejścia na gniazdo USB/iPod razem z radiem.
                            Tomek

Komentarz

• dendryt
                              Classic
                              • 2010
                              • 31

właśnie gdzies przeglądając przeróżne gniazda znalazłem coś, co wyglądało jak męska wtyczka do tego cuda i było powiązane jakoś z iPODem. Niestety nie udało mi się znaleźć strony, gdzie takie coś można kupić. Producent odpisał mi również, ze nie ma pojęcia gdzie kupić coś takiego- oni dostarczają to razem z całym radiem. Niestety ja swoje kupiłem od innej osoby- i on też tej przelotki nie miał. Skąd on je kupił- nie wiem.
                              opbmarek- a czy tobie jakkolwiek udało się rozwiązać ten problem? Czy przerzuciłeś się na karty SD? I jeszcze jedno- w wiązce która wychodzi z tyłu radia jest normalne żeńskie gniazdo USB- ja nie ma jeszcze mojego auta, więc nie wiem, czy da się je wyprowadzić np do schowka , żeby tam podłączyć pendrive. Czy Ty (pytanie do opbmarka) też miałeś to gniazdo i czy gdzieś je wyprowadziłeś? Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi.

Komentarz

• opbmarek
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 110

dendryt,
                                Zamieszczone przez dendryt
                                opbmarek- a czy tobie jakkolwiek udało się rozwiązać ten problem? Czy przerzuciłeś się na karty SD? I jeszcze jedno- w wiązce która wychodzi z tyłu radia jest normalne żeńskie gniazdo USB- ja nie ma jeszcze mojego auta, więc nie wiem, czy da się je wyprowadzić np do schowka , żeby tam podłączyć pendrive. Czy Ty (pytanie do opbmarka) też miałeś to gniazdo i czy gdzieś je wyprowadziłeś?
                                Jeżeli chodzi o gniazdo z przodu, to mam ten przewodzik. Jak obiecałem wcześniej postaram się w dniu dzisiejszym zrobić fotkę tego kabelka. Jeżeli chodzi o podłączenie USB to jak pisałem wcześniej firma, która montowała radio (AUTODIO Kraków już nie istnieje i ślad po niej zaginął) zapomniała o wyprowadzeniu tego przewodu do schowka. Niestety z tego co mi wcześniej mówili w moim kombajniku z tyłu jest trochę inne gniazdo niż żeńskie USB. Dokładnie nie wiem bo jeszcze sam do tyłu nie zaglądałem.

[ Dodano: Wto 28 Gru, 10 11:31 ]
                                dendryt, Tak jak obiecałem. Przejściówka na Ipoda wygląda tak. Sorki, że niezbyt wyraźne, ale robione telefonem.
                                Załączone pliki

Komentarz

• dendryt
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 31

no to moje radyjko już zamontowane. Niestety USB nie działa (to wyciągnięte z tyłu). Ale poza tym wszystko hula jak należy. Jak zrobię- to wrzucę zdjęcia

Komentarz

Pracuję...