W weekend walczyliśmy z piszczeniem klocków w RAV 4. Zamontowane były TRW, więc dość dobre (tarcze teżTRW), zużycie tak na oko 50% może więcej ale jeszcze skoda wymieniać. Piszcza pod sam koniec hamowania, uciązliwe szczególnie podczas jazdy w mieście. Zastosowaliśmy brake cleaner wszystko wyczyszczone i odtłuszczone . Na powierzchnie metalową klocka (blachę) zastosowaliśmy środek usuwahjący piszczenie, taka guma w "spreju". Klocki miały taka oryginalną "okleinę" ale w miejscu gdzie blacha "styka się " z zaciskiem oraz z tłoczniem tworzywo z nej naklejki się wytarło do żywego metalu. Na pierwszy rzuy oka a właściwie ucha to pomogło ale ciekawe na jak długo bo ta "gumowata" powłoka pewno szybko sie wytrze.
Radio Peiying PY 9903 Alien, czy warto ?
Zwiń
X
-
Radio Peiying PY 9903 Alien, czy warto ?
Witam kolegów,
Potrzebuje opinii o radyjku Peiying PY 9903 Alien
link do wglądu:
jakoś nie widzę kostki ISO, domyślam się że będzie potrzebna mała przeróbka.
Potrzebna będzie pewnie jeszcze ramka montażowa.
Aha zapomniałem dodać, radyjko ma mieć przeznaczenie do Octavii 2 FL.
-
-
Ja bym się w tego Peiyinga nie pakował. Te radia oferują bardzo słabe parametry. Opis producenta ma się nijak do rzeczywistości. Znajomy miał podobne radio chyba Naviheaven w podobnej cenie z GPS najpierw zachwalał a potem po miesiącu sprzedał. Lepiej kup na razie zwykłego Kenwooda lub Clariona za 300zł i zbieraj kasę na coś lepszego.
Ta tanie radia są tragiczne z wyglądu - na aukcjach spoko są fotki ale jak wstawisz do auta to gryzie w oczy strasznie.
Komentarz
-
-
Hmm
Uważałem że ten Peiying jest lepszy od Naviheaven'a, na co mam zwrócić uwagę przy wyborze ??
znalazłem jeszcze takie coś
mniej opcji ale nawet po filkimach na youtube b.d wypada
takie SONY ??
i taki wynalazek
co powiecie teraz ??
(aha żeby nie było żebym kupił lepiej dedykowane, nie kupie bo mam lepszą wizje montażu)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klinekaha żeby nie było żebym kupił lepiej dedykowane, nie kupie bo mam lepszą wizje montażu
Ja na razie wybrałem Swinga - okazyjnie można już kupić za 600zł na aukcjach jak się trochę popoluje. Na nim przynajmniej ładnie wyświetlają mi się czujniki cofania. Za jakiś rok będzie Columbus bo ceny są coraz bardziej zachęcające.
Komentarz
-
-
Śmiało możesz brać tego peiyinga, naprawdę udany model. Jakość wykonania i wygląd bardzo dobry. Posiadam sprzęt i jestem mega zadowolony. Czasami tylko nie rozumiem osób, które powielają zasłyszane negatywne informację na temat tej marki. W aucie posiadam jeszcze navi i wzmak Peiyinga i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów a wszystko działa super. Za tą kaskę to produkt godny polecenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klinekWiem że taka opcja była by najlepsza ale są 2 ale ;p
1. brak bieżącego radia, samochód zamówiony bez radia
2. koszta przewidziany około 1300PLN
aha, klime mam manualną ( a powinna być półautomat ) ale jesteśmy na drodze wyjaśnień, tylne czujniki cofania mam w postaci sygnału dźwiękowego.
Na szczęście sprzedawca zgodził się przyjąć sprzęt i oddał kasę.... (coś ponad 2000zł to radio kosztowało)
Obecnie używam bolero i z czystym sumieniem mogę polecić... Dźwięk ok - taki jak w swingu, ale dostajesz jeszcze ładny duży wyświetlacz + zmieniarkę na 6CD + wejście na karty pamięci
w 1300zł powinieneś się zmieścić za bolero. Jeżeli jednak od sprzętu oczekujesz czegoś więcej to albo kosztem wad, które opisałem w Peiyingu albo ceną columbusa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MlodziakA próbowałeś wymienić na inny egzemplarz? Może po prostu trafiłeś na wadliwy? U mnie PY9903 działa bez zarzutu.
1. Czy ma RDS (wyświetla nazwy stacji) ?
2. Jak oceniasz jakość dzwięku ?
3. BT z telefonem działa OK? Udało Ci się skorzystać z książki telefonu?
4. Czy możesz zrobić jakieś zdjęcie? Jak wygląda zamontowane?
PS
Ja będę jeździł O2 Tour, która nie ma automatycznej klimy, ani multi kierownicy więc chyba taniej wziąć 9903 niż 9933 za 2300 PLN?
Komentarz
-
-
IMHO jak chcesz wydac kolo 2kzl za urzadzenie to poszperaj na allegro/ebayu za Zeneckiem.
Funkcjami nie bedzie sie roznil na plus od chinczykow ale jest pewnosc co do jakosci samego urzadzenia. Czytalem bardzo wiele na temat kiepskiej jakosci czy to Peyinga czy innego V&Sa.
Jesli cos z nawigacja to bralbym albo orginalnego Columbusa (ale tutaj BT to wydatek ekstra okolo 1000zl) albo polowal na Zeneca.
Komentarz
-
-
Ja do S1 włożyłem coś takiego:
Jedyną wadą jest to że panel wystaje. Jest tak dlatego, że od spodu wyświetlacza jest przycisk, który umożliwia zdjęcie ekranu. To było priorytetem przy kupnie radia z wiadomych przyczyn. Muszę tylko dokupić jeszcze ramkę 2DIN.
Czy są jakieś grubsze ramki w kształcie odwróconej litery U? Chodzi o to, żeby nie rzucało się w oczy że ekran wystaje, ale żebym mógł ściągać panel
Komentarz
-
Komentarz