Jakie macie opinie o nawigacji NavRoad NR460?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darecki_1972
    Classic
    • 2012
    • 7

Szef marketing Skody troche niedoszkolony jest ...
    Nawet jeśli to prawda to słowo "niemodny" brzmi po prostu źle.
    Powinien użyć słowa : ponadczasowy ...
  • KrzysiekW
    Drive
    • 2010
    • 98

Cześć, kto z Was ma nawigację NavRoad NR460 lub miał z nią do czynienia i może o niej coś napisać? Aktualnie muszę już wybrać jakąś nawigację i po długich poszukiwaniach (patrz ostatnie posty w wątku Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?), w cenie do 700 zł z AutoMapą Europy najlepszy wydaje mi się być NavRoad NR460 z AutoMapą Europy.

Ale zanim ostatecznie wybiorę, proszę o opinie, bo w wyżej wymienionym wątku winni77 wprawdzie ją bardzo polecał, ale napisał że kilka razy musiał na nowo wgrywać firmware i dlatego zawsze wozi ze sobą kartę z firmware.
    Założyłem nowy wątek, bo ten ww. jest już tak obszerny, że większość posiadaczy tego urządzenia pewnie by mojego pytania nie zauważyła, a chodzi mi o opinie tych, którzy ją używali.

Komentarz

• Jacek Wo.
      Ambiente
      • 2010
      • 221

Re: Jakie macie opinie o nawigacji NavRoad NR460?

Zamieszczone przez KrzysiekW
      Cześć, kto z Was ma nawigację NavRoad NR460 lub miał z nią do czynienia i może o niej coś napisać? Aktualnie muszę już wybrać jakąś nawigację i po długich poszukiwaniach (patrz ostatnie posty w wątku Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?), w cenie do 700 zł z AutoMapą Europy najlepszy wydaje mi się być NavRoad NR460 z AutoMapą Europy.

Ale zanim ostatecznie wybiorę, proszę o opinie, bo w wyżej wymienionym wątku winni77 wprawdzie ją bardzo polecał, ale napisał że kilka razy musiał na nowo wgrywać firmware i dlatego zawsze wozi ze sobą kartę z firmware.
      Założyłem nowy wątek, bo ten ww. jest już tak obszerny, że większość posiadaczy tego urządzenia pewnie by mojego pytania nie zauważyła, a chodzi mi o opinie tych, którzy ją używali.
      A patrzyłeś na NavRoad NR560 BTFM?
      Gdybym chciał wydac podobną kasę to u mnie byłby to jeden z czołowych modeli ...
      Ewentualnie coś z Garminów Nuvi 1450 lub jakiś Navigon, ew. TomTom XXL 42

Komentarz

• KrzysiekW
        Drive
        • 2010
        • 98

Dzięki za odpowiedź Jacek Wo. - Patrzyłem na NavRoad NR560 BTFM. - To nie ten przedział cenowy z AutoMapą Europy (chcę mieć oryginalną AutoMapę Europy, żadną inną mapę, w tej kwestii już podjąłem decyzję) - taka wersja kosztuje od 834,89 zł wg ceneo.
        NR460 jest tańsze, a oprócz bluetooth i FM oraz 5" najważniejszymi cechami sprzętowymi (procesor i pamięć RAM) się nie różnią.

Komentarz

• Jacek Wo.
          Ambiente
          • 2010
          • 221

Zamieszczone przez KrzysiekW
          Dzięki za odpowiedź Jacek Wo. - Patrzyłem na NavRoad NR560 BTFM. - To nie ten przedział cenowy z AutoMapą Europy (chcę mieć oryginalną AutoMapę Europy, żadną inną mapę, w tej kwestii już podjąłem decyzję) - taka wersja kosztuje od 834,89 zł wg ceneo.
          NR460 jest tańsze, a oprócz bluetooth i FM oraz 5" najważniejszymi cechami sprzętowymi (procesor i pamięć RAM) się nie różnią.
          Rzeczywiście, jest to jakieś 150-200 PLN taniej ...

Ale - jakbym miał wydać 700, to pewnie bym wydał 850.
          Dla mnie 5" do 4,3" to duuuuużżżżaaaa różnica, ale że mi było szkoda kasy, to kupiłem GoClever 5066 (bez FM i bez BT, bez HD).

Mam zestaw Nokii CK-7W i w sumie prawie mi wystarcza.
          (prawie robi różnicę )-:
          Gdybym go nie miał i chciał kupić osobno zestaw głosnomówiący i osobno navi, to jednak poszedłbym w navi z BT, ale coś lepszego w kwesti BT i podłączania telefonu niż GC ...

Komentarz

• KrzysiekW
            Drive
            • 2010
            • 98

Jacek Wo., tak jak napisałem, w moim wypadku 700 zł to jest maksymalna cena (wolę bliżej 500 zł).

Jeśli czyta to ktoś kto miał do czynienia z NavRoad NR460, to proszę o opinie na temat tego urządzenia. - Chcę dzisiaj podjąć decyzję, dlatego zależy mi na szybkich odpowiedziach. Z góry dziękuję!

A opinie o innych nawigacjach możecie pisać w wątku ogólnym - Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie? - Tam też zamieściłem podsumowanie zebranej przeze mnie wiedzy z opinii klubowiczów OCP i z bardzo wielu innych źródeł. - Może się komuś przyda.

[ Dodano: Sro 15 Gru, 10 15:19 ]
            Dzisiaj zamówiłem nawigację Navroad NR460 + Automapa Europa 6.6.2 + karta 4GB. Gdy już ją dostanę i przetestuję w drodze na święta, to napiszę tu opinię. Dziękuję przede wszystkim klubowiczowi winni77 za obiektywną opinię o tej nawigacji na PW. - winni77, jeśli to co mi napisałeś na PW skopiujesz tu, to będę mógł Ci się odwdzięczyć wciskając "pomógł".

Komentarz

Pracuję...