Szczotki uszkodzone. Miałem podobnie w swoim aucie.Szczotki się skończyły i nawiew przestał działać
dobre audio w etapach
Zwiń
X
-
dobre audio w etapach
Witam (pierwszy post).
Proszę o pomoc w złożeniu systemu CA w octavii w etapach. Wiadomo, nie każdy ma kasę. Prześledziłem tu na forum wiele wątków odnośnie wyboru radia, wzmaka, głośników, etc. Jako laik nie chciałbym czegoś spieprzyć, żeby mi coś nie uciekło przy planowaniu.
Jest tu w OCP paru mistrzów oraz wielu praktyków, którzy zbudowali/założyli dobry/super sys CA w samochodach.
Ja osobiście nie wydam x tys. złotych na CA, na raz, ale teraz mogę kupić radio do 1 tys. zł, za pół roku głośniki, potem maty, kable, wzmak, itp.
Prosze o wasze pomysły na różne konfigi CA (tanie , droższe, rozsądne), które można założyć w octavii taki sposób, a bym mógł cały czas korzystać z audio i co by mnie żona nie opuściła - forsa, forsa, forsa.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
vonfornal
-
-
vonfornal, probujesz zaczynac od dupy strony;
niestety I etap to instalacja, a nie zakup klockow;
czyli najpierw maty, panele i okablowanie;
dopiero jak to masz gotowe inwestujesz w klocki - źródło dźwięku, głośniki, wzmacniacz(e) :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Patrząc na swój budżet, po przejrzeniu forum zdecydowałem zrobić zestaw:
wytłumienie drzwi przednich - maty STP/Silent coat,
głośniki HERTZ ESK 165- najczęściej polecane w kategorii tańszych, tylko się zastanawiam nad wersją full, czyli niskotonowe z tweeterami i zwrotnicami (450zł), czy wybrac tańszą wersję same niskotonowe. Na aukcjach są w komplecie z dystansami(razem 250zł). Podobno po wytłumieniu drzwi fabryczne tweetery w zupełności wystarczą przy takim zakresie prac.
To co zostanie pójdzie na maty.
Do tego radio JVC XR611 - dlatego że jest 2-din, nie mam radia fabrycznego.
A jak mi się spodoba, to z czasem pomyślę o poważniejszym (droższym) CA.
I nie wiem czy w takim zakresie zmian istotne jest dokupienie okablowania i wzmacniacza (może radio za słabe?).
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Właśnie zaczynam namierzać u mnie na "wsi" jakichś ludzi co mi drzwi rozbiorą, i autka za bardzo nie wybebeszą, aby maty założyć. Auto jeszcze na gwarancji.
Z danych z allegro wychodzi 4-5 mat STP silver (53cm x 75cm) na drzwi. Na fotkach w postach, że maty są cięte w miarę potrzeb.
Maty Silent Coat wychodzą trochę taniej, ae nie wiem czy nie lepiej w te STP zainwestować.
@Adamu - dzisiaj te ESK widziałem w Saturnie, cena taka sama jak z allegro - co do postów, przejrzałem od najnowszych, do kilkunastu stron wstecz w tematach audio. Dzięki za radę, 5 dych mi nie robi różnicy.
Pozdrawiam
ps. najgorzej jak się zarażę, za parę miechów będę wszystko polepszał....
Komentarz
-
-
To forum dla mnie jest dość specjalistyczne.
Wiem że wielu ludziom się może coś wydawać, ale liczę się z opiniami wszystkich.
@mecholl dzięki za namiary
[ Dodano: Nie 09 Sty, 11 13:25 ]
@Nexus, widziałem etapy montażu twojego CA ze starszych postów, O JAAAAA......
Dużo czasu spędzasz w samochodzie?
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz