pozdro dla ZipY, no dziś ładna pozycja
RNS 510 brak zasiegu satelitów
Zwiń
X
-
RNS 510 brak zasiegu satelitów
Witam, mam w niedawno kupionej Octavi problem z nawigacją. Jeszcze pare dni temu wszystko ladnie dzialalo, ustalala pozycje i wszystko gralo. Dzisiaj kiedy wsiadlem do auta okazalo sie ze navi jako punkt obenego położenia widzi zupelnie jakas inna miejscowosc, a w informacji o satelitach pisze 0/12 (12 to przyklad bo to sie zmienia). Ciekawe jest, ze w czasie jazdy pomimo, ze polozenie zastyglo na jednym miejscu zmieniaja sie wartosci szerokosci i dlugosci geografisznej, co w sumie przy braku polaczenia z satelitami wydaje mi sie byc dziwne..
Zresetowalem ustawienia calego urządzenia, niestety nie pomoglo.. Moj syn sie tym wczesniej bawil ale zarzeka sie ze nic nie sknocil.. W sumie nie jestem pewien czy bylby w stanie jakos wylaczyc pozycjonowanie satelitow.. Jezeli ktos ma jakis pomysl bardzo prosze o rade.
Z gory dziekuje.
-
-
Orginalnego.. Problem w tym ze przy zakupie nie bylo tego pejczyka od anteny, ale cala reszta bazy byla. W serwisie krzykneli ze za orginal wymiane chca 450 zl.. No to dokupilem taka krotka antenke fajna, pasowala a co najwazniejsze normalnie nawigacja smigala.. Dopiero teraz cos sie zepsuło.. Najbardziej mnie wlasnie dziwi fakt, ze wykrywa potencjalne satelity, ale sie z nimi nie laczy.. Grzebalem w setupie, ale nigdzie nie moge znalezc opcji dotyczacej laczenia sie z satelitami..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariu_szCucullus,
Spróbuj jeszcze zrobić reset nawigacji. Mi się już kiedyś zdarzyło, że navi zwariowała i tylko reset pomógł.Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
ET 14,607 - Bemowo 2011
ET 13,482 - Ryki 2012
ET 13,014 - Ełk 2013
ET 12,939 - Ryki 2015
0-200km/h - 13,2s
2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili
Komentarz
-
Komentarz