Antena FM GPS GSM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Antena FM GPS GSM

OctaviaRS TDi, ważyłeś szkodnika?

narzeczona mówi, że nie może tak być - więc mam zielone światło :twisted:
    Moja żona po zmianie zawieszenia na AGX+H&R stwierdziła że jest dużo lepiej

Go for it!

Antena FM GPS GSM

Szukam numerków anteny takiej jak na zdjęciu poniżej z tym że z krótkim batem. Przełożenie bata prawdopodobnie wpłynie na jakość sygnału, poniważ z tego co wyczytałem nowe anteny FM które mają krótki bacik posiadają wzmacniacz dlatego też można zostawać krótki bat.
    Może ktoś z użytkowników wymienił bat i wypowie się na temat jakości sygnału radia - pytanie do skierowane piotrka_gdy, smykola, Jiro, Xysiu i innych którzy maja taką antenę.
    Zakładał ktoś rekina ale takiego bez bata, jeśli tak to jak wygląda jakość sygnału radia po takiej operacji?
    Pozdro

Komentarz

• Bulikowy
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 353

Ja używałem anteny Sirio triflex i w ogólnym rozrachunku byłem mega zadowolony, zwłaszcza z możliwości obsługi CB. Co do FM rzeczywiście zasięg trochę się osłabił, ale dało się normalnie słuchać radia.

Komentarz

• str33t
        Rider
        • 2010
        • 625

Podczepię się pod temat.

Bulikowy, a jak to jest z zasięgiem CB? Teraz używam Sirio ML - 145, ale myślę nad zmianą właśnie na triflexa. Wiadomo różnica będzie, ale coś za coś...

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez str33t
          Podczepię się pod temat.

Bulikowy, a jak to jest z zasięgiem CB? Teraz używam Sirio ML - 145, ale myślę nad zmianą właśnie na triflexa. Wiadomo różnica będzie, ale coś za coś...
          nawet sie nie zastanwiaj i zakladj :diabelski_usmiech
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bohen
            L&K
            • 2009
            • 1260
            • Audi
            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez kross12
            Zakładał ktoś rekina ale takiego bez bata, jeśli tak to jak wygląda jakość sygnału radia po takiej operacji?
            Tego typu anteny nie obsługują FM. Jeśli chcesz założyć takiego rekina to musisz mieć drugą antenę w szybie.

Komentarz

bohen, No to dzięki za info, na forum superba wyczytałem to samo, zastanawia mnie natomiast dlaczego koleś który wymienił antenę nic nie piszę że nie było anteny, napisał tylko że jakość sygnału FM się pogorszyła ?

Komentarz

• Bulikowy
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 353

str33t, też polecam. można się śmiało dogadać plus wygoda, że nie trzeba wiecznie ściągać anteny.

Komentarz

• zm3791
                  Classic
                  • 2010
                  • 30

używam anteny Sirio triflex jakieś 2 lata i jestem zadowolony,
                  w długich tunelach FM trochę słabnie ale można się przyzwyczaić,
                  generalnie więcej + niż -

Komentarz

• str33t
                    Rider
                    • 2010
                    • 625

To jak polecacie koledzy, to trzeba będzie zmienic antenke :wink:

Komentarz

• dominikp
                      Classic
                      • 2010
                      • 29

Od dzisiaj śmigam na Triflexie, przejechałem z nim jakieś 140 km i jestm zadowolony jak narazie. Spokojnie można się dowiedzieć najważniejszych informacji na drogach. Poprzednio miałem Midland ML 145. Zasięg nył bardzo duży ale minusem było zdejmowanie anteny i układanie w aucie. Na chwilę obecną Triflex to bardzo dobra inwestycja. FM może trochę gorzej odbiera chociaż poobserwuję to jezszce bo może to tylko takie wrażenie. Ogólnie antena ma u mnie duży plus.

Komentarz

• str33t
                        Rider
                        • 2010
                        • 625

Zamieszczone przez dominikp
                        minusem było zdejmowanie anteny i układanie w aucie.
                        Hehe, właśnie to mnie popycha do zmiany antenki :diabelski_usmiech

Komentarz

Panowie, dzisiaj z Dominkiem sprawdziliśmy krótki bacik i okazało się że ściąga dokładnie tak samo jak długi, także można śmiało zmienić bacik - w ASO koszt nowego (krótkiego) to jakieś 70-80plnów

Komentarz

Pracuję...