Pomoc w wyborze GPS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czerad2
    Drive
    • 2011
    • 45

Pomoc w wyborze GPS

Koledzy czy po wymianie IC na tego z wersji 130 konnej metoda P&P trzeba robic korekte programu czy jak?? No i czy ktoś z was mógłby mi powiedziec jak poznac tego FMICa bo na allegro jest ich duzo nowe po ok 250 ale nie wiem czy to sa właśnie te?
    czerad2
  • xtremesystems
    RS
    • 2010
    • 2254
    • Hyundai

Pomoc w wyborze GPS

Witam
    przymierzam sie do zakupu nawigacji GPS

potrzebuje dokladnej mapy polski (europa tez moze byc)i darmowych lub niedrogich aktualizacji map.wiadomo uzadzenie moze byc super ale jak mapy nie beda aktualne to kakao..jaka firma i jakie mapy mozna aktualizowac za niewielkie pieniadze?

chce cos dobrego za odpowiednia cene ( nie musi byc niedrogie ale z rozsadkiem)

nie znam sie na tym kompletnie

moj typ to TOMTOM XXL 42Edition
    (podobno najdokladniejsze mapy)

prosze o pomoc i rady

Komentarz

• Yarwa
      Elegance
      • 2010
      • 915
      • BMW

tu masz obszerny temat o tej tematyce

Komentarz

• xtremesystems
        RS
        • 2010
        • 2254
        • Hyundai

ten temat nasunął mi nast pytanie.

czy mio moov 500 odblokowany + automapa to dobry wybór ?pozatym czy duza filozofia jest wgranie do takiego odblokowanego GPSa automapy?

czy moze lepiej kupic juz z mapa originalna?

czy wyzej wymieniony tomtom bedzie lepszy od takiego mio z automapa
        ?

Komentarz

kolejny leń...robisz śmietnik na forum :!:

Komentarz

• xtremesystems
            RS
            • 2010
            • 2254
            • Hyundai

kolego czytalem troche i nadal mam pytania. moze w ogole nie piszmy na forum bo wiekszosc co piszemy i tak sie juz pewnie powtarza

prosze o pomoc

Komentarz

• krzysiek80
              Ambiente
              • 2010
              • 182

kolego co byś niekupił to i tak musisz aktualizowac mape co jakis czas bo nowych dróg przybywa jestem posiadaczem nawigacji mio najtanszej jaka była na rynku gdy kupowałem juz mam trzy lata i jest super wgranie legalnie auto mapy koszt około 100 złoty polecam ja jezdze zawodowo i wiem co pisze pozdrawiam krzysiek

Komentarz

xtremesystems, źle mnie zrozumiałeś, jest temat w którym ludzie przed zakupem zadają pytania, wczoraj ktoś nowy założył temat i dzisiaj Ty kolejny. Wyobraź sobie że są ludzie którzy zanim założą nowy temat, poszukają istniejących, i co wtedy się dzieje? Wyskakuje milion tematów z dupy jak ten...

Komentarz

• xtremesystems
                  RS
                  • 2010
                  • 2254
                  • Hyundai

Zamieszczone przez krzysiek80
                  kolego co byś niekupił to i tak musisz aktualizowac mape co jakis czas bo nowych dróg przybywa jestem posiadaczem nawigacji mio najtanszej jaka była na rynku gdy kupowałem juz mam trzy lata i jest super wgranie legalnie auto mapy koszt około 100 złoty polecam ja jezdze zawodowo i wiem co pisze pozdrawiam krzysiek
                  zdecyduje sie chyba na mio moov 500

orientujecie sie moze co to jest ta mio moov 500 ODBLOKOWANA

o co chodzi z tym odblokowaniem

mozna wtedy bez problemu nagrac inne mapy na sd niz miomap (np auto mape?)

Komentarz

• guajava
                    Rider
                    • 2010
                    • 343

xtremesystems, tak - możesz wgrać mapę jaką chcesz , możesz wgrywać co chcesz

ja kupiłem zwykłą navi odblokowaną - wgrałem automapę i nie zawiodła ani razu xd
                    "Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."

Komentarz

• str33t
                      Rider
                      • 2010
                      • 625

Tak, jak kolega guajava wyżej napisał: odblokowana to znaczy ze mozesz wgrac dowonla mape jaka tylko zechcesz i ona sie uruchomi. Mozesz wgrac mape sciagnieta z neta - za darmo. Mozesz wgrac mape od kolegi, ktory ma licencje. Mozesz miec (np) na roznych kartach SD rozne mapy - np MapeMap, automape i cala zmiana mapy polega na wsadzeniu odpowiedniej karty SD. Z tego co wiem, to chyba najtrudniej jest odblokować Garmina, ale pewnie i na to już są sposoby :wink:

Komentarz

Pracuję...