[caraudio] DLS w Octavii I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebo
    Ambiente
    • 2004
    • 201

Codziennie po 18 ale oprócz czwartku !!

Fanie byłoby zrobić spocik u Mastersa oczywiscie jeśli nie zwalą się tłumy ...

Pozdrawiam.
    152 KM/342,8 Nm
    ARL, FMIC, dostroił
    Masters Tuning
  • olok28
    Classic
    • 2004
    • 26

Witam
    Jestem przed montażem mat wygłuszających w Oct I i mam pytanie czy do ich montażu konieczny był demontaż mechanizmu opuszczania szyb? Czy też jest to mozliwe bez tej czynności? Za kilka miesięcy postaram się wrzucić kilka fotek z instalacji audio w mojej Skodzie, który rozpoczynam (Blaupunkt MP 72 Los Angeles, Genesis Stereo 100 do wzmocnienia przedniego systemu DLS UR6 oraz DLS A2 wzmocnienia subwoofera MW12 w skrzyni z bassrefleksem oraz kondensator 1 F - może te dwa wzmacniacie zamienię przy montażu na DLS A5 Big Three, który także posiadam - okablowanie oczywiście DLS-a). Dla zainteresowanych fotki z przeróbek maskownic głosników wysokotonowych (umordowałem się jak pies ale kąt jest teraz inny). Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź dot. wygłuszenia drzwi.

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

jakoś mam wrażenie , że dokładnie taki sam topic już był..... :?
      olok28, niezakładałeś wcześniej identyko tematu?

[ Dodano: Nie Gru 05, 2004 10:33 am ]

Komentarz

• olok28
        Classic
        • 2004
        • 26

Wątek ten był poruszany przeze mnie jako odpowiedź na temat wygłuszenia drzwi w

Skodzie Oct I. Poradził mi jeden z Szanownych Kolegów abym założył osobny temat co też

czynię. Opisujcie proszę swoje uwagi na temat montażu i ewentualnych trudności, miejsc

typowych i nietypowych do montażu. Myślę, że możemy dojść do ciekawych wniosków.

PS. Właśnie ukończyłem lakierowanie trókącików przy lusterkach gdzie będą siedziały

1 calowe głośniki wysokotonowe UR 1 firmy DLS. Jeszcze dziś wyślę fotki...

[ Dodano: Nie 05 Gru, 04 12:04 ]

Oto efekt mojej pracy... Surowce jakie uzyłem do tego to oprócz elementów tapicerki gdzie "siedziały" fabryczne głośniki to tkanina szklana, żywica epoksydowa, szpachlówka, podkład w sprayu (Motip) i lakier w sprayu (czarny półmat firmy nie pamiętam. Przyznam, że miałem do tego cierpliwość. Drugi raz nie wiem czy skusiłbym się na zrobienie tego....

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

arci9, Tak ja mowilem zeby zalozyl i jak widac cos z tego bedzie ;P Jak bedzie caly topic to sie ladnie ulozy jak co od A do Z i bedzie przykladowa zabudowa CA w Oactavii od poczatku do konca. O ile kolega olok28 dostarczy nam duzo fotek.

olok28, Niby pomalowales pol-matem a wyglada jak blyszczacy. Ogolnie podaba mi sie, ale mam pytanie ukierunkowanie tych wysokotonowek dokonywales na ucho(oko) czy jakos bardziej specjalistycznie.

Same mechanizm szyby w Octavii nie wyjmowalem ale w Toledo gdzie byla tez elektryka i nie jest to trudne. Na pewno dostep jest latwieszy, a jesli planujesz wygluszyc bardzo dokladnie to moze Ci to pomoc.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Maicroft, jak dla mnie spoko, myślałem, że kolega jesio raz o to samo pyta. ops:

Olok28, jak dla mnie profi.tylko dołączam się do pytania Maicroft'a, co z ukierunkowieniem, czy robiłeś odsłuch? 8)

Sam o takim czymś myślałem, ale nie mam tyle umiejętności i niestety ani zacięcia ani jakiegoś sprzętu (czyt. materiał , narzędzia)

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Roboty jest na pewno i trzeba miec troche zdolnosci manualnych troche wolnego czasu, dobre wzory w postaci fotek (wiedzy) i mozna robic. No i miejsce bo w pokoju to raczej odpada szczegolnie ze farby troche smierdza i kurzy sie przy szlifowaniu co nie miara.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Jedyne co u mnie jest to ..miesce..a, no i może chęci...ale raczej dwie lewe ręce mam do tego...
                Chociaż wydaje mi się że lepiej było by (ze względów muzycznych) aby jak już coś dorabiać to zrobić panele w miejscu przednich słupków, o co zresztą na forum pytałem.
                Wtedy scena napewno ulegnie poprawie, ale za to będą się bardziej rzucać w oczy
                tak czy siak kolega Olok28 pewnie sporo pracy włożył...czekamy na zdjecia i relację (przede wszystkim z odsłuchów) po zamontowaniu

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

Re: DLS w Octavii I

Zamieszczone przez olok28
                  Witam
                  (Blaupunkt MP 72 Los Angeles, Genesis Stereo 100 do wzmocnienia przedniego systemu DLS UR6 oraz DLS A2 wzmocnienia subwoofera MW12 w skrzyni z bassrefleksem oraz kondensator 1 F - może te dwa wzmacniacie zamienię przy montażu na DLS A5 Big Three, który także posiadam - okablowanie oczywiście DLS-a).
                  Juz raz Ci gdzieś pisałem, żebyś przód zasilił z A2 - efekt będzie lepszy niz z Gienkiem S100

:szeroki_usmiech
                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• olok28
                    Classic
                    • 2004
                    • 26

Co do kąta zwrócenia głosników wysokotonowych to zostały one skierowane by osie krzyżowały się pomiędzy fotelem pasażera i kierowcy - lekko ku górze (nie idealnie w poziomie). A co do lakieru to na fotce wygląda ona na półpołysk i rzeczywiście takie wrażenie sprawia, choć błysk lampy od cyfrówki to nieco potęguje.

Komentarz

Pracuję...