DVD w aucie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekjmopl
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1187
    • Opel
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

chrisk_89, rzuć okiem na tę ofertę:

Mam od nich starszy model 7" (bez dvb-t) i dla dziecka do auta (i nie tylko) jest wprost idealny

P.S. Tylko ten mój miał w zestawie taki sprytny uchwyt do montażu na zagłówku ..

Komentarz

• chrisk_89
      Elegance
      • 2010
      • 834
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
      P.S. Tylko ten mój miał w zestawie taki sprytny uchwyt do montażu na zagłówku ..
      Oferta ciekawa. Też myślałem o Mistralu (im więcej ludzi pisze o nim - bardziej mnie przekonuje) - ale właśnie to mocowanie na zagłówek...
      Wcześniej miałem dwie lewe ręce do kombinacji mechaniczno-wynalazczych - a odkąd z jedną z nich się pogorszyło (prawą) - to już masakra :-( Dlatego myślę o jakiejść "łatwiźnie"
      Teoretycznie taki uchwyt mają: http://www.mistral-rtv.pl/uniwersaln...a-dvd-p31.html ale do "odtwarzaczy DVD o przekatnych 9" oraz 10,2""
      A zatem: 499+60+koszty przesyłki=c.a.600zł.
      Wtedy dochodzimy do czegoś takiego: http://www.pixmania.pl/pl/pl/5040077...&CodePromo=oui
      A to widziałem i... nie jest najgorsze.... Ale już 600złociszy :-(

Dziś byłem w Saturnie - mieli tak słabą ofertę na miejscu, że nie było czego obejrzeć (albo Lenco, albo Sony). Żadnych propozycji montażu na zagłówkach tego co mieli tyż nie znalazłem :-(
      Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• granacik
        Ambiente
        • 2009
        • 249

Mam Fergusona Cute 9. Dałem jakieś 300 zł. Ma ekran 9 cali. Montowany do zagłówka na dołączone szelki. Ja a właściwie mój synek jest bardzo zadowolony. Odtwarza na razie wszystko co włożyłem zarówno z karty SD jak i DVD.

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

granacik, ciekawa propozycja, jakie są szelki bo w zestawie nie znalazłem :roll: :?:
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• chrisk_89
            Elegance
            • 2010
            • 834
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
            granacik, ciekawa propozycja, jakie są szelki bo w zestawie nie znalazłem
            Dokładnie! I dziękuję za nią.
            Szelek tyż nie zauważyłem.
            Z powyższego względu - muszę napisać do mistrala, czy ich uchwyt (http://www.mistral-rtv.pl/uniwersaln...a-dvd-p31.html) uniesie/utrzyma ferdka (oczywiście napiszę im rozmiary i wagę sprzętu - a nie markę ;-) ).
            Ciekawe co odpiszą

No i kupiłem: Ferguson cute 9. Cena 385 zł i.... już w sklepie zaczęły się jaja. Ale o tym duuużo dalej.

Przestrzegam przed kupowaniem za pomocą neta w mixelectronics.

1. Mimo, że odbieracie sprzęt w salonie - do ceny doliczana jest kwota za... transport sprzętu z centrali do sklepu (w moim przypadku Skawina->Kraków). Obowiązkowo 6 złociszy bulicie za nic (no przecież jakoś chyba towar im dowożą?!!!).
            2. Uwaga - jeśli wybieracie opcję "płatność kartą" - to... jesteście obciążani dodatkowymi kosztami 2,2%! U mnie wyszło prawie 9 złotych! Oczywiście kartą płacicie przy odbiorze w sklepie...

Niby o wszystkim jesteście informowani podczas składania zamówienia za pomocą formularza na stronie, ale... podliczenie na końcu w sklepie - gdzie...

3. trzeba prosić o fakturę (chociaż na stronie przy zamawianiu zaznaczono właściwe pole wyboru! Ba - nawet w mailach z me - napisano mi - "towar z fakturą oczekuje na odbiór"!!!!")

Docieram do sklepu i jaja na start - choć już po wielkanocy.
            A. Faktury brak. Wypisanie z łaski.
            B. Zwracam uwagę na otwarte pudełko - gość nie reaguje. Twierdzi - "takie przyszło". Sprawdzamy zawartość. Niby nie naruszona.
            C. Proszę o podbicie gwarancji - BO JUŻ MAM DOŚĆ GOŚCIA - a ten... twierdzi, że muszę się pofatygować po raz drugi - bo.... "mam se potestować". Zaczynam się jeżyć na ostro. Gość po kilku minutach namawiania zakończonego "Pan wie, że klamka zapadła i sprzętu nie wymienimy?" daje stempel.
            D. Zmierzam ku wyjściu i... w drzwiach zawracam. Pytam się gdzie jest " Uchwyt mocowania do zagłówka - bo nie zauważyłem"? Gość stwierdza - "No ja nie wyciągnąłem"!

Następnie wyciąga instrukcję obsługi i pokazuje mi, co producent dołączył do zestawu. Ja wyciągam HTC i pokazuję mu : http://www.mixelectronics.pl/ferguson-cute9-38327
            A tam jak byk w Danych technicznych ogólnych stoi: "Uchwyt mocowania do zagłówka".

Pan w tym momencie stwierdza: "No to będziemy reklamować. A mówiłem karty nie wypełniać?"
            Zagotowałem się. Uruchomiłem kamerkę i zacząłem nagrywać moje pytania: na jakiej podstawie chce to rozpatrywać w trybie gwarancji, skoro sprzęt (zakładam) działa właściwie, oraz zażądałem zwrotu pieniędzy za towar niezgodny z opisem.
            Gość stwierdził, że... on nie ma czasu na takie rozmowy, mam "se zadzwonić do admina strony, centrali mixa w Skawinie," itd. i "tam się poskarżyć".

Wqr***ny do granic możliwości - zadzwoniłem. Najpierw do Fergusona. Pani miłym głosem poinformowała mnie, że .... od ponad roku ten odtwarzacz nie jest wyposażany w szelki. Informowali o tym sprzedawców. Poprosiła o maila, aby przesłać mi kopię tego dokumentu, ponieważ... jestem kolejną już osobą wprowadzoną w błąd - wielu przede mną było w tej sprawie w federacji konsumenta. Dokument przyszedł na pocztę zanim wyszedłem ze sklepu. Centrala mix już taka uprzejma nie jest. To oni każą mi napisać pismo i... zareklamować wadliwy produkt.

Wziąłem sprzęcior pod pachę i poszedłem sobie w cholerę. Długo się uspokajałem po wszystkim.

Refleksja:
            Ludzie - ja wiem, że przeprowadziłem się do CK Krakowa, ale małopolska to ponoć też Polska... Taka sama jak jej część z Kościanem - leżącym w wielkopolsce. Tam można rzeczowo wytłumaczyć? Przysłać maila? Przy okazji - dostałem również w poczcie zestaw linków do mocowań, które mogą posłużyć. Pani podpisująca się w tym mailu - PRZEPRASZAŁA, że jedynie tak może pomóc. Podziękowałem w odpowiedzi i.... zapytałem, czy w razie problemów można sprzęt reklamować bezpośrednio u nich. Odpowiedź przyszła piorunem. Pani potwierdziła....
            Można normalnie?

Zdarzenia miały miejsce dziś w "salonie mixa" w Krakowie przy ul. Karmelickiej 40.
            Przestrzegam wszystkich przed tym miejscem i tą firmą.

Boję się, bo również przed świętami zamówiłem u nich nagrywarkę DVD do kompa. Nie można jej odebrać w salonie. Ma do mnie przyjść kurierem.... Oby nie szedł do mnie ze Skawiny na Piechotę....

P.S.
            Odpaliłem sprzęta w domu. Obraz żyleta! granacik - dziękuję za podpowiedź
            Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Yarwa
              Elegance
              • 2010
              • 915
              • BMW

Też zakupiłem CUTE 9. W chwili obecnej można kupić za około 360zł i jeszcze często przesyłka gratis (ja tak kupiłem w neo24.pl i w sumie mogę polecić ten sklep bo to nie pierwszy mój zakup tam). Rzeczywiście nie ma żadnego uchwytu do montażu w zestawie. Ale jak zobaczyłem ceny za takie g... na allegro, od 60zł wzwyż to stwierdziłem, że kazdy takie cos może sobie zrobić za jakies 20zł. Jak ktoś montuje na zagłówek to sprawa jest trywialna. Panowie kupujemy takie typowe rzepy (miś + haczyk) jak np. na tej aukcji http://allegro.pl/tasma-rzep-mis-hac...371498621.html. dośłownie za parę zł. Spokojnie wystarczy taki zestaw 1m na cała imprezę. No i bierzemy to i opasamy w dwóch miejscach dvd razem z zagłówkiem. Ja potrzebuję trochę inne rozwiązanie, bo moja córa jeździ tyłem do kierunku jazdy. Zagłówek tylnego siedzenie jest uważam za blisko żeby ogladała z takiej odłegłości ale mam krate VATowca i do niej chce zamontować DVD. I tutaj też trzeba kupić te rzepy ale jeszcze dodatkowo potrzebny jest kawałek materiału, który trzeba złożyć w pół i w niego włożyć np. miękką gąbkę albo troche jakiejś fliseliny. O to chodzi, żeby tą gabkę obłożoną materiałem umieścić między DVD a kratkę, po prostu żeby DVD nie rysowało się ocierając o kratke oraz żeby nie towarzyszyły przy tym jeszcze jakies dźwieki. Tą podkładkę z gabki mozna zeszyć razem z rzepami w odpowiedni aczkolwiek prosty sposób i mamy gotowe. Każda krawcowa obszyje nam to na maszynie w 15min, sądzę że za jakieś 10zł, a i od biedy można nawet sammemu to ręcznie machnąć
              Moze ktoś będzie chciał wykorzystać mój pomysł dlatego o tym piszę - nie lubie płacić za coś co uważam, że jest kilka razy mniej warte niż tego czegoś cena, a ja jestem w stanie to zrobic sam.

Komentarz

• autoLamer
                Drive
                • 2011
                • 50

Witam!
                Podepnę się pod temat.
                Co byście polecali za 200-250 zł do odtwarzania filmów/bajek do samochodu?
                Mały odtwarzacz DVD? Pseudotablet?
                Wymagania:
                - ekran minimum 7-8 cali
                - ma czytać jak najwięcej formatów video
                - nie musi czytać płytek, karty wystarczą (np. SD)
                W ogóle można kupić w miarę normalny uspokajacz dziecięcy w tej cenie czy tylko jakieś firmy krzaki na miesiąc?

Komentarz

• natash
                  RS
                  • 2011
                  • 2599

Zamieszczone przez autoLamer
                  Witam!
                  Podepnę się pod temat.
                  Co byście polecali za 200-250 zł do odtwarzania filmów/bajek do samochodu?
                  Mały odtwarzacz DVD? Pseudotablet?
                  Wymagania:
                  - ekran minimum 7-8 cali
                  - ma czytać jak najwięcej formatów video
                  - nie musi czytać płytek, karty wystarczą (np. SD)
                  W ogóle można kupić w miarę normalny uspokajacz dziecięcy w tej cenie czy tylko jakieś firmy krzaki na miesiąc?
                  Co ciekawego znalazłeś?

Komentarz

• autoLamer
                    Drive
                    • 2011
                    • 50

Szczerze mówiąc to olałem temat :P
                    Jeździmy w dalsze trasy tylko 2-3 razy w roku, więc od biedy GPS się nada ;-) TCMP player wypróbowany razem ze stroną keepvid.com oraz programem PocketDivXEncoder (bo coś mp4 przycinało) :wink:
                    Jak się nie sprawdzi (w styczniu wyjazd), to kupię tablet 7". Dziesiątka jest za duża, zmierzyłem odległość od zagłówka pasażera do fotelika i potem podstawiłem sobie pod nos
                    powodzenia

Komentarz

Pracuję...