Chyba to będzie 1Z0 941 607 A
DVD w aucie
Zwiń
X
-
oo widzę że nie tylko ja mam ten dylemat
żeby dzieci z tyłu mogły oglądać i nie marudzić w czasie jazdy. bo czasami jest to... uciążliwe, oglądnie mówiąc.
ja narazie oglądałem oferty na alledrogo, ale nic mądrego nie wymyśliłem czekam razem z Wami na wypowiedzi kogoś mądrzejszegoSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Jakiś czas temu oglądałem kilka w MM i odpuść Manty, mają tak badziewny obraz którego żadnymi ustawieniami nie da się poprawić że szkoda gadać.
Rozważ tez zakup jakiegoś netbooka który otwiera się na płasko (Packard Bell ma takie) 10" ekran, większa rozdzielczość niż w DVD playerach a i tak większość filmów na divxach można oglądać a przy okazji netbook przyda się nie tylko do filmów a odtwarzacz to tylko... odtwarzacz.
Komentarz
-
-
Sev, to obejrzyj sobie 7" tablet Toshiba, fajna rzecz nie tylko do auta, ale ogólnie do domu ( jest jeszcze 10" pod Androidem 2.2 ).
A co do odtwarzaczy stricte samochodowych to szukajcie takich, które mają czytnik kart / port USB. To jest naprawdę super wygodne i szybko zapomnicie o walających się wszędzie płytach CD/DVD.
Ja osobiście używam TAKIEGO 8" telewizora Naviheaven, który ma właśnie czytnik SD/USB i jest to naprawdę ekstra rozwiązanie. Wszystkie bajki i tak mam w divx a na kartę można tego nawrzucać tyle, że starczyło by na drogę do Pekinu. Zasilanie bezpośrednio z zapalniczki ( w komplecie ) a jak się jedzie gdzieś na wczasy to i potem na miejscu można użyć jako zwykłego TV.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Ja osobiście używam TAKIEGO 8" telewizora Naviheaven,
Enriquez, a ty masz jakie mocowanie - na paski czy jakiś uchwyt jest?Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Ja osobiście używam TAKIEGO 8" telewizora Naviheaven
Zamieszczone przez SkfarekDługo już go masz? Nic się nie dzieje z tym?SPOT Poznań:
.....
Komentarz
-
-
Ten konkretny model mam jakiś rok czasu, ale mam jeszcze w domu 2 inne LCD z tego samego źródła ( Naviheaven/Dalco itd ) i chodzą już kilka lat ( ten w kuchni codziennie po kilka godzin ). Brałem też chyba z 10 szt. 7" do firmy ( do odtwarzania reklam ) i chyba tylko w jednym padła świetlówka, także ogólnie całkiem, całkiem...
Oczywiście to co jest teraz to może być wewnątrz coś zupełnie innego niż kiedyś było także na 100% nie wiadomo. Ale gwarancja jest więc zawsze coś...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Siemka, podlacze sie do tematu, jakis czas temu kupilem tez taki zestaw 2 monitorkow, ale nigdy w aucie ich nie podlaczylem tylko pare razy w domu cos na nich ogladalem jak ktos jest ciekaw nazwy i innych szczegolow zapraszam na pw, bo cena jest na prawde niska.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
A ja kupiłem nie dawno taki oto wynalazek:
Rebel Electro to miejsce, gdzie kupisz wszystko, co jest potrzebne w Twoim domu - od baterii, żarówek, słuchawek, telewizorów i innych produktów RTV oraz AGD, po urządzenia mobilne, jak smartfony i tablety czy elektronarzędzia. Zapraszamy do ponad 70 sklepów Rebel Electro w całej Polsce
i muszę powiedzieć że spisuje się rewelacyjnie. Bajki czy filmy mam zapisane w telefonach (n95 8gb i HTC HD2) i poprzez kabel tv out dedykowany dla nokii (działa też z omnią) podłączam telefon do tego właśnie tv. Jakość dźwięku może nie poraża, jednak nawet przy prędkościach rzędu 140-150 km/h nie ma problemu z tym aby córka siedząca na tylnej kanapie mogła spokojnie oglądać. A co do montażu, to poprzez otwory w ramce montażowej przepuściłem dwie taśmy materiałowe i doszyłem klamry takie jak w dziecięcych plecakach. Klamry maja z jednej strony regulacje długości taśmy, co daje możliwość stabilnego montażu na zagłówku. Problemem mogą być tylko kable. Co prawda z monitora wychodzi tylko dwa, ale jeśli dodamy do tego zasilanie pod gniazdo zapalniczki , oraz kabel tv out telefonu,to robi się niezły bałaganik. Planuje wszystkie przewody wcisnąć w termokurczkę, a do boku oparcia przyszyć małe kawałki rzepa, aby na czas podróży zapanować jakoś nad tą plątaniną kabli. A docelowo planuje dokupić jeszcze to:
Rebel Electro to miejsce, gdzie kupisz wszystko, co jest potrzebne w Twoim domu - od baterii, żarówek, słuchawek, telewizorów i innych produktów RTV oraz AGD, po urządzenia mobilne, jak smartfony i tablety czy elektronarzędzia. Zapraszamy do ponad 70 sklepów Rebel Electro w całej Polsce
i kable sygnałowe puścić pod środkowym tunelem. A co do tego peiyinga py 9001, to może ktoś z was miał do czynienia z radioodtwarzaczami tej marki??? Wiem że to chińszczyzna ale może jakoś to zagra???W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Komentarz
-
-
Ja zakupiłem synusiowi takie cosik:
Wprawdzie marka "uduś", ale za to cena całkiem przystępna, jakość wykonania bardzo dobra, a do plusów na pewno można zaliczyć zmyślny uchwyt na zagłówek oraz to, że czyta praktycznie wszystkie formaty z dvd/pena/karty, może też spełniać rolę prościutkiej konsoli do gier dla kilkulatka :wink:. Używana od kliku miesięcy - jak na razie działa bez zarzutu. :!:
Komentarz
-
-
ja mam jeszcze jedno pytanko (a nawet dwa ),.... może i bez sensu, ale kto pyta nie błądzi :
1. jak wygląda po zamontowaniu takiego monitorka na zagłówku jazda osoby siedzącej z przodu ? tzn czy nic jej nie uwiera w łepetynę ? itp itd ...
2. jak jest z jakością obrazu, dźwięku oraz z możliwościami ustawienia głośności ? czy przy jeździe powiedzmy powyżej 120 km/h coś jeszcze słychać czy już tylko wizja zostaje ?SPOT Poznań:
.....
Komentarz
-
-
kowal 2002, dzięki za odpowiedź, jeszcze tylko byś odpisał na pytanie przedmówcy mojego dot. mocowania do zagłówka, na tych paskach się to dobrze trzyma?Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Skfarek, nie wiem, bo jak ja kupowałem to nie było jeszcze w komplecie tego mocowania do zagłówka. Dorobiłem sobie sam mocowanie, które w TV wchodzi w tą samą prowadnicę co podstawka a z drugiej strony jest poprzeczka, która zapiera się o pręty od zagłówka ( od strony przodu auta ). Poprzeczkę skręca się z tym mocowaniem w TV nakrętką motylkową, co powoduje dociśnięcie TV do tyłu siedzenia ( nie drży podczas jazdy ) i całość całkiem solidnie się trzyma.
Ktoś się pytał o jakość. Dostałem w prezencie przenośne DVD LG DP450 i obraz na nim jest gorszy niż na tym TV. Dźwięk jest w miarę głośny, choć jakościowo to raczej "garnkowaty", ale zawsze można podpiąć pod AUX IN w aucie.
Jest jeszcze jedna rzecz, o której zapomniałem napisać. Ten TV ma poza typowym wejściem AV, także wyjście AV, na którym pojawia się obraz i dźwięk także przy odtwarzaniu z SD/USB. Oznacza to, że można podłączyć do niego np. drugi telewizor bez czytnika SD/USB (np. dla drugiego dziecka ) i oglądać na obu film odtwarzany z karty/pendraka.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
amlas, nie, nic nie doinstalujesz ( dotyczy to również kodeków ). Wybierasz jako źródło CARD, otwiera Ci się menu gdzie masz trzy ikonki: Video, Audio, JPG, wybierasz Video i dostajesz listę plików. Wadą jest to, że pliki mają okrojone nazwy do 8 znaków, także trzeba to uwzględnić przy nazewnictwie plików, żeby potem łatwo było coś znaleźć. Ogólnie w różnych wersjach, różni się trochę interfejs, ale zasada jest podobna.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplJa zakupiłem synusiowi takie cosik:
Wprawdzie marka "uduś", ale za to cena całkiem przystępna, jakość wykonania bardzo dobra, a do plusów na pewno można zaliczyć zmyślny uchwyt na zagłówek oraz to, że czyta praktycznie wszystkie formaty z dvd/pena/karty, może też spełniać rolę prościutkiej konsoli do gier dla kilkulatka :wink:. Używana od kliku miesięcy - jak na razie działa bez zarzutu. :!:
Wykonanie bardzo dobre, chińszczyzna brandowana, ale godna polecenia. Mankamentem jest uchwyt, który opada, ale jako pokolenie Adama Słodowego poradziłem sobie z tą przypadłością. Jako poprawkę dodałbym drugi otwór na śrubę mocującą ramię uchwytu do TV. Szybka złączka uchwytu znacznie ułatwia zakładanie i ściąganie TV, przez co jest się w stanie szybko go schować. Minusem jednak jest to, iż nie widzi mi HDD, który chciałem na stałe wozić chyba chodzi o napięcie choć nie wiem.Co najistotniejsze mój 2,5 letni syn potrafi go wlączac i w podstawowym zakresie obsługiwać
PS
Doskonale sprawdził się podczas oglądania mistrzostw w piłce kopanej ma dworze bateria trzymała 2 godz
Komentarz
-
Komentarz