Dzisiaj byłem w ASO i oglądałem sobie nowego Toura w combi i co widzę? Antenę w szybie, a więc Tour wychodzi z dwoma antenami.
Radyjko do O2 Tour combi
Zwiń
X
-
Radyjko do O2 Tour combi
Witam!
Właśnie zamówiliśmy z żonką Octavię 2 Tour Combi . Radia nie zamówiłem, bo uznałem, że za cenę Bluesa (1200 PLN) znajdę coś ciekawszego na rynku.
I tutaj mam dylemat: maxifunkcjonalna chińszczyzna czy coś markowego?
Chińszczyzna - zainteresował mnie Peiying 9903. O2 Tour nie ma automatycznej klimy, MAXIdot'a ani sterowania z kierownicy więc Peiying 9933 (dedykowany do SKODY) jest nieopłacalny, bo poza lepszą integracją z samochodem, nic więcej nie oferuje. Poza tym, ma zielone podświetlenie, a O2 Tour ma już białe.
Z markowych zainteresowało mnie: JVC KW-XR811.
Opis, czego tak naprawdę oczekuję:
1. Ucho mam niestety wrażliwe z tym, że w muzyki porządnie to się słucha w domu, a nie w aucie. Nie mam pojęcia, jakie głośniki standardowo wstawia Skoda (w aucie testowym był chyba SWING, który grał strasznie biednie), więc nie oczekuję w samochodzie niewiadomo, czego. Zamówiłem pakiet OPTIMUM, w sumie będzie w aucie 8 głośników.
2. Chciałbym żeby radio było 2 DIN (IMO - lepiej się prezentuje)
3. Z funkcji BT nie zrezygnuję - mam dość słuchawek BT, kabelków, i innych bajerów, chcę mieć radio z obsługą telefonu i kropka.
4. GPS i to świetna sprawa, ale jeżeli już to tylko radio z WinCE i możliwością odpalenia Automapy. Z GPS mogę zrezygnować, bo mam w telefonie AM i jakoś przeżyję.
5. Dobrze żeby radio miało białe podświetlenie przycisków.
Szanowni forumowicze, proszę o Wasze sugestie i rekomendacje.
PS
Odbiór autka na koniec marca, do tego czasu radio muszę mieć już w ręku, bo umówiłem się (w ramach rabatu) na montaż radia w ASO.
-
-
Nowa Octavia Tour ma białe podświetlenie, ale zegarów. Pokrętła od nawiewu i przyciski od opuszczania szyb, 'gałka' regulacji lusterek i ryglowanie drzwi świecą na zielonoO2 Tour Kombi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47273
Komentarz
-
-
Kermit128, mysle ze nie ma co wymyslac tylko odrazu udezaj tu. Radio oryginalne, swietnie sie komponuje i naprawde bardzo funkcjonalne. A cena prawie jak za Bluesa w ASO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3Witajcie.
Będę w posiadaniu 10 szt radia Bolero do OII FL jak na zdjęciu poniżej.
Każdy kto się tym troszkę interesuje wie jakie to radio.
Wspomnę tylko że jest dotykowe ze zmieniarką na 6 CD, MP3 i karta SD.
Gorąco polecam.
Sam takie posiadam na swoim pokładzie.
Cena dla OCP 1350 zł Nówka sztuka z PIN-em
Jak ktoś zainteresowany to pw lub 504-388-867; 609-423-753
Dla informacji. Radia są z Czech. Nie mam możliwości wystawienia faktury czy paragonu. Radia są nowe z Pin-em, gwarancja rozrochowa jak najbardziej
Instrukcja obsługi jak coś na maila.
Zapraszam
Lista:
1. pawelz84 (paczkę dziś wyślę)
2. piramida (odbiór osobisty)
3. arturozory (odbiór osobisty)
4. MeFFisto
5. Spili
6.POZDRAWIAM ARTUR
moja octavka
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074
Komentarz
-
-
Propozycja BOLERO jest kusząca, wygląda świetnie i pasuje designem do reszty pojazdu.
Czy BOLERO obsługuje telefon przez bluetooth od ręki czy trzeba dokupić jakiś moduł?
Czy do BOLERO jest dodatkowy mikrofon do telefonu?
Jak z jakością dźwięku BOLERO?
Kupując BOLERO muszę zrezygnować nawigacji. A skoro rezygnować z GPS to dlaczego nie JVC KW-XR811 koszt około 800 PLN. Czy ktoś widział/słyszał to radio w działaniu?
Czy ktoś używa tego chińczyka Peiying?
A to może w takim razie zaszaleć i kupić COLUMBUSa?
Wiem, COLUMBUS nie obsługuje Automapy...
Czy COLUMBUS obsługuje telefon przez bluetooth od ręki czy trzeba dokupić jakiś moduł? (na allegro COLUMBUSY są od 1350)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kermit128Czy BOLERO obsługuje telefon przez bluetooth od ręki czy trzeba dokupić jakiś moduł?
Czy do BOLERO jest dodatkowy mikrofon do telefonu?
Zamieszczone przez Kermit128Jak z jakością dźwięku BOLERO?
Zamieszczone przez Kermit128Czy ktoś używa tego chińczyka Peiying?
Zamieszczone przez Kermit128A to może w takim razie zaszaleć i kupić COLUMBUSa?
Wiem, COLUMBUS nie obsługuje Automapy...
Czy COLUMBUS obsługuje telefon przez bluetooth od ręki czy trzeba dokupić jakiś moduł? (na allegro COLUMBUSY są od 1350)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauPAOLO ESCO on ma Peiyinga
tutaj pisałem troche o + i - tego radia
tutaj są fotki:
wprawdzie model troche inny ale pewnie się przyda
za 1149 zł to jest dobra cena http://allegro.pl/radio-dvd-tv-ipod-...451746110.html
ja bym sie na to zdecydował ponownie :P
Tutaj masz JVC KW-XR811 cena jakieś 780 zł za fajne radio które ładnie gra i dobrze trzyma stacje (sam miałem JVC z DVD ale zostało u ojca w poprzedniej skodzince) - jak do słuchania TYLKO MUZYKI dobre będzie JVC w przypadku posiadania dzieci i korzystania z navigacji Peiying się sprawdzi o niebo lepiej .... ile spokoju mam w aucie :P
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Ten 9903 nie jest modelem dedykowanym do Skody tylko uniwersalnym. Dlatego nie będzie działał z MAXIdotem, multi kierownicą, czujnikami cofania i climatronikiem.
Ale skoro zdecydowałem się na O2 Tour to tracę tylko wizualizację czujników cofania - przeżyję.
Ten model radia jest osiągalny za 1200 PLN. Podejrzewam, że ma wnętrze i soft 95% te same co w 9933. Różnią się chyba tylko obudową, przyciskami i detalami oprogramowania (choćby do tych przycisków). Tak wynika przynajmniej z opisu technicznego na stronie producenta.
Szukam kogoś kto używa tego radia. Znalzłem w mojej okolicy sklep, zadzwoniłem, sprzedawca powiedział, że ma ten model na sklepie, podłączoy i że mogę przyjechać go obejrzeć.
Pojechałem i okazało się, że zepsuł się STAND i nie można było posłuchać jak radio gra, po za tym gość nie miał żadnej aplikacji NAVI i ogólnie nic nie wiedział o tym radiu.
Komentarz
-
-
Ja używam 9933 - navi działa super - wystarczy karta z dobrym oprogramowaniem , nie ma blokad... :wink: wkładasz kartę do gniazda SD i masz Auto Mapę lub inne oprogramowanie - zależy co sobie kupisz...
Masz też karte 8GB na filmy , teledyski itd..u mnie działają wszystkie w odpowiednim formacie :P dzieciaki siedzą na tylnych siedzeniach i ogladają bajki...a jak ich nie ma to ja ogladam teledyski :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez Kermit128Ale skoro zdecydowałem się na O2 Tour to tracę tylko wizualizację czujników cofania - przeżyję.
Coś w tym stylu http://allegro.pl/kamera-cofania-kol...425672570.html
podłączasz pod radio (ma pewnie wyjście bo moje też ma) i po sprawie.
Ew poszukaj innej markiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Nie chcę dublować postów, więc w sprawie czujników napisałem tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=673477#673477Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
DVM SKODA OCTAVIA II Nawigacja DVD TV Blutooth
A co sądzicie o tym wynalazku?
link
Zna ktoś? Używał? Widział w działaniu?
Komentarz
-
Komentarz