Było o tym pisane już wielokrotnie na forum:
Transmitter FM dla iPoda. Doswiadczenia?
Zwiń
X
-
Transmitter FM dla iPoda. Doswiadczenia?
Witam,
Mysle jak tu uzyc mojego starego iPoda 5G (30gb), ktory lezy od roku w szufladzie. Nie mam wejscia aux w podlokietniku, ani w schowku. Radio Stream.
Pomyslalem ze moze sprobowac takiego transmittera na ukf, uzywal ktos? Jakosc znosna?
myslalem o czyms takim:
Pozdrawiam.
-
-
kross12
dwaoka, dlaczego nie założysz auxa w podłokietniku, jeśli nie chce Ci się rozbierać podłokietnika i robić dziury zawsze możesz pociągnąć kabelek do schowka
Komentarz
-
Możesz kupić TAKIEGO "oszusta", którego podpina się pod złącze zmieniarki i wtedy zamiast zmieniarki podpinasz przez Jack 3,5mm zewnętrzne źródło audio ( np. Ipod-a ). Ta z aukcji jest akurat do starszego radia, ale pamiętam, że ten sprzedawca miał też kiedyś takie do Stream-a ( wtyczka Fakra / Quadlock ).
Dużo droższy ( 350 - 400 pln ) interes to urządzenie podpinane tez pod złącze zmieniarki, ale posiadające już czytnik USB / SD, wtedy mp3 możesz wrzucać bezpośrednio na kartę/pendraka ( max 594 utwory ).
EDIT.
Wygląda, że można to kupić taniej np. TUTAJ ale też musiał byś spytać o wersję do Stream-a.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002, czyli ta "zmieniarka" jest za radiem, a przedluzke usb i przedluzke 3.5jack wyciagam w schowku, albo za popielniczka np?
a przeprasZam, teraz doczytalem - w nia wpina sie karte z utworami i to dziala z poziomu radia jak zmieniarka 6cd (6 folderow), a aux jest osobno, takze urzadzenie musi byc na zewnatrz...
Komentarz
-
-
witam wszystkich
chciałbym odświeżyć temat ipoda w OII - linki do aukcji niestety już nieaktualne.
pytanie moje jest takie: czy można podpiąć pod zwykłego streama (nie stream mp3) w miejsce zmieniarki kabelek do ipoda (najlepiej jeszcze żeby od razu ładował akumulator w ipodzie) ??
pytam dlatego że takie rozwiązanie zastosowałem w OI tylko że tam zamiast fabrycznego radia był zamontowany pioneer deh 3600mp i udało mi się znaleźć pasujący kabel który odpowiednio podłączony przy okazji ładował ipoda - kabel kosztował ok 40-50 zł
teraz w OII szukam podobnego rozwiązania czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie i może zaproponować coś sensownego?? oczywiście fm transmiter nie wchodzi w grę
pozdrawiam
edit:
po przeszukaniu forum znalazłem sporo tematów odnośnie ipodów ale większość z nich niewiele podpowiada
z tego co zrozumiałem są 2 opcje:
- wyprowadzenie auxa
- droższe rozwiązanie MDI / czy innego typu urządzenia podpinane pod radio
gdzie szukać takich rozwiązań jakie koszty itp?, podobno któryś z użytkowników handluje tymi urządzeniami? - linki w istniejących tematach prowadzą do aukcji dawno już zakończonych
dodam że nie zależy mi na sterowaniu ipodem z poziomu radia ale najważniejsze to żeby było ładowanie
Komentarz
-
-
rufus, ja też mam STREAMa (bez mp3) i u mnie prawdopodobnie nie ma AUXa (tzn. nie da się go wyprowadzić, pomimo istnienia w systemie opcji aux), jedyne co rozważałem to zakup emulatora zmieniarki, wejdź na allegro w car audio - zmieniarki i wpisz emulator, powinno ci wyskoczyć kilkanaście pozycji...
Komentarz
-
-
wiem że jako takiego wejścia aux w streamie nie ma ale tak jak pisałem chodzi mi o to żeby wyprowadzić kabel z wejścia na zmieniarkę jednocześnie podłączając zasilanie
(z jednej strony wchodzi wtyczka do gniazda zmieniarki w stream i od tego dodatkowy kabelek który podpina się pod dowolne zasilanie, na drugim końcu wtyczka do ipoda)
takie rozwiązanie zastosowałem w pioneer deh 3600 kupiłem kabel który został podpięty pod wejście do zmieniarki i pod zasilanie - w ten sposób podłączałem ipoda do radia bez możliwości sterowania z poziomu radia ale przynajmniej ładowanie było.
chodzi mniej więcej o coś takiego jak tutaj http://www.piloty.pl/TRACK66.html tylko z końcówką do ipoda i możliwością podpięcia do zasilania.
emulator zmieniarki o którym piszesz jest to dużo bardziej kosztowne rozwiązanie które dodatkowo daje ci możliwość sterowania ipodem z poziomu radia czego ja akurat nie potrzebuje - ale widzę że chyba nie ma innego wyjścia
gdyby ktoś był zainteresowany mogę wstawić foto tego kabla który mam podpięty w OI
Komentarz
-
Komentarz