podłaczenie radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • edamian86
    Classic
    • 2012
    • 6

podłaczenie radia

Czy ktoś jest może zorientowany czym różnią się te kierownice i czy przy wymianie poduszka będzie pasowała bez problemu?
    oryginalna
    do golfa
    podobno z golfa do octy pasują P&P ,ale nie wiem czy to nie chodzi tylko o takie bo ta z drugiego linka ma inną blachę i rant pod zaślepkę..Będzie to miało jakiś wpływ?blachę pewno można zamienić?
  • To_mar
    Drive
    • 2010
    • 74

podłaczenie radia

witam
    chciałbym podłączyć radio (zasilanie). problem w tym ze w ISO są trzy kable z napięciem. normalnie to powinno być tak że jeden z nich jest podłączony do ACC+ a drugi to podtrzymanie.
    problem: wszystkie maja dokładnie takie samo napięcie po jak i przed przekręceniem kluczyka w stacyjce.
    pytanie: jak podłączyć radio aby działało tylko po przekręceniu kluczyka w stacyjce i jednocześnie nie traciło pamięci po wyjęciu kluczyka?

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jakie auto? W OII i innych kilkuletnich i nowszych autach grupy VW informacja o przekręceniu kluczyka idzie po CANie, a nie napięciem. Jak chcesz napięcie po przekręceniu kluczyka to musisz je sobie dociągnąć np stąd:
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• To_mar
        Drive
        • 2010
        • 74

dzieki wlasnie o to mi chodziło
        dodatkowe pytanie (nie wiazace sie bezpośrednio z tematem) to podłaczenie kamerki cofania. masz moze jakis szkic co i gdzie trzeba rozebrac aby sie dostac do korytek z kablami itd. az do wymiany oswietlenia tablicy na kamerkę (gdzieś czytalem ze robiłes cos takiego).

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kable do kamerki ciągnąłem progami, a potem rozbierałem tapicerkę klapy, żeby pociągnąć kamerkę, podłączyć ją do zasilania i przykręcić zamiast światełka w tablicy. W zimie nie polecam tego robić, bo wszystkie możliwe plastiki popękają w czasie demontażu (dużo jest zatrzaśnięta na wsuwkach).

Komentarz

• To_mar
            Drive
            • 2010
            • 74

mam garaż wiec nie powinno być tak źle, jednak zabierajac si za to muszę wiedzeć co i gdzie sie odpina. masz może jakieś fotki z instalacji?

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie mam, bo akurat byłem po coś w ASO i poprosiłem, żeby mi ściągnęli plastiki tylnej klapy. Mimo, że nie było jeszcze zimy to i tak im jeden zaczep pękł. Z tego co pamiętam to musisz zacząć od górnego plastiku tylnej klapy, który jest na zaczepach. Dół jest na 2 śrubach i zatrzaskach.

Komentarz

Pracuję...