GSMII - obsługa wielu telefonów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kociniak
    Classic
    • 2012
    • 1

mozesz
  • agrezd
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam

Zastanawiam się czy do zamówienia dorzucić pakiet Biznes (Bolero+GSMII) i byłbym wdzięczny gdyby jakiś użytkownik mógłby odpowiedzieć na poniższe trapiące mnie wątpliwości:
    - czy fabryczny zestaw obsługuje multipoint (więcej niż jeden telefon sparowany w tym samym czasie)
    - czy istnieje możliwość sparowania wielu telefonów z zestawem i czy tenże będzie w stanie połączyć się z tym, który aktualnie będzie dostepny.

Pytam bo samochodem na zmianę jedździmy z żonką (a czasem nawet razem) i miłoby było gdyby bez zbędnego grzebania w ustawienia zestaw automatycznie łączył się z naszymi telefonami (już o multipoint podczas wspólnej podróży nie wspomnę).

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
    Marek

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

agrezd, nie odpowiem teraz na pytania, jak nie zapomnę to wieczorkiem spróbuje sprawdzić. Jedno wiem na 100% dopłata do Bolero+GSMII to po ksenonach mój najlepszy "zakup" w OIIFL. Nawet jeśli nie będzie miał multipoint to myślę, że warto dopłacić, no chyba, że bez tych dwóch fonów "na raz" nie przeżyjesz...

BTW. Zestaw działa na tyle dobrze jakościowo, że rozmówcy często nie wierzą, że gadam przez zestaw głośnomówiący...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• agrezd
        Classic
        • 2011
        • 3

kowal 2002, tak jak pisałem multipoint to taki "nice to have". Minimum jakie potrzebuję to scenariusz:
        - wsiadam ja, odpalam auto, bolero/gsmII paruje się automatycznie z moim telefonem,
        - wsiada żona, odpala auto, bolero/gsmII paruje się automatycznie z jej telefonem.

Tak dopytuję bo mam złe doświadczenia ze słuchawkami BT gdzie zawsze jeden z telefonów była jako domyślny i wyszukiwany automatycznie. Jesli chciałem połaczyć drugi to musiałem to połaczenie wymusić ręcznie z telefonu.

Bedę dozgonnie wdzięczny za test.

Pozdrawiam
        Marek

Komentarz

• jakubd
          Ambiente
          • 2009
          • 165

GSMII na pewno nie ma multipointa - na raz aktywne połączenie z zestawem będzie miał tylko jeden telefon. W każdej chwili można przełączyć aktywny telefon, ale trzeba to zrobić w menu, więc raczej nie w czasie jazdy (do sprawdzenia, czy można do tego menu wejść przy prędkości>0).
          Natomiast nie ma problemu ze sparowaniem kilku telefonów (ja mam w tej chwili połączone dwa - do sprawdzenia ile można mieć, ale pewnie nie więcej, niż 3-5). Po uruchomieniu zapłonu samochód wyszukuje ostatnio połączonego, potem (jak nie znajdzie) następnych. Ale to precyzyjnie sprawdzę jeszcze - wezmę kilka telefonów i zobaczymy.
          Ogólnie: na pewno jak będziecie jeździć osobno, zestaw GSMII się sprawdzi i będzie działał "jak zareklamowano". Zabawa się zacznie, jak wsiądziecie na raz z telefonami z aktywnym BT. To właśnie potwierdzę: czy nawiązane zostanie połączenie z ostatnio połączonym, czy ostatnim sparowanym. Na pewno w menu będzie zawsze można sobie zmienić aktywny telefon.

I pliz pliz pliz nie myl pojęć: jak używasz anglicyzmu "parowanie" jako odpowiednika angielskiego "pair" to pamiętaj, że to znaczy wykonanie powiązania pomiędzy dwoma urządzeniami Bluetooth, które umożliwia późniejsze nawiązanie połączenia.
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

jakubd,
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

chłopaki żaden skodowski zestaw nie ma multipointu
              GSM II i III moga obsłużyć max 3 uzytkowników(tyle profili możecie sobie zainstalować)
              zestaw łaczy się najpierw z tym tel który był podłączony ostatnio, później szuka innych
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

agrezd, zamawiam ten pakiet, ja właśnie przerabiam GSMIII i trochę srania z tym mam. Jakbyś chciał później dołożyć BT to GSMII kosztuje ok 900-950zł + 1300 za bolero czyli razem mamy 2200zł vs. 1600zł bez dłubania. W ogóle nie zastanawiaj

Komentarz

• agrezd
                  Classic
                  • 2011
                  • 3

Panowie wielkie dzięki za pomoc. Opisane zachowanie GSMII + inne plusy Bolero przekonują że zakup ma sens.

A tak na marginesie - to forum - ta społeczność. Coś pięknego.

Pozdrawiam
                  Marek

Komentarz

• jakubd
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 165

Nie zapomnij o spotach - tam też się można dużo dowiedzieć
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

Pracuję...