Kodowanie Columbus

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • breaksmafija
    Classic
    • 2012
    • 10

Kodowanie Columbus

Ja jade na akumulatorkach ale tylko sony eneloop
    I to chyba wychodzi najtaniej
  • zamlynny
    Drive
    • 2011
    • 81

Kodowanie Columbus

Proszę o podanie właściwego kodowania do radia Columbus, nigdzie nie mogę znaleźć na necie kodów.
    Obecnie kodowanie:
    04 00 04 00 04 01 00 03 00 00
    Moje auto:
    O2 Tour, produkcja 12.2010
    Dane do kodowania:
    -AUX: brak,
    -MaxiDOT: brak,
    -Kiera multi: brak,
    -Głośniki: 8 szt.,
    -Nadwozie: combi,
    -Instalacja radiowa: pojedyńcza,
    -Koła: 195/65/15,
    -Czujniki cofania: brak.

Niewiem co jeszcze będzie potrzebne do podania właściwego kodowania?

Z góry dzięki za pomoc.

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 815

Niewiem co jeszcze będzie potrzebne do podania właściwego kodowania?
      "columbusa"kodujesz poprzez zaznaczenie w vcds-ie lub vag-u w grupie 09(centralny zespół elektryki),17(instruments),że taki sprzęt masz,potem wystarczy w nawigacji zaznaczyć ilość głośników,na końcu twardy reset poprzez odłączenie "-" klemy akumulatora i odczekania paru sekund(15 wystarczy) i po sprawie,
      pisałem z głowy na szybkiego jak ktos może wrzucić screeny to by koledze ułatwiło,zresztą zobacz w temacie o rns-ie(to jest to samo co columbus)
      Jacek

Komentarz

• ali7
        Ambiente
        • 2008
        • 179

Re: Kodowanie Columbus

Zamieszczone przez zamlynny
        Proszę o podanie właściwego kodowania do radia Columbus, nigdzie
        Najlepiej wrzuc caly autoscan. Na pewno musisz zaznaczyc navigacje w 19: CAN Gateway.
        @200KM

Komentarz

• zamlynny
          Drive
          • 2011
          • 81

Re: Kodowanie Columbus

Najlepiej wrzuc caly autoscan. Na pewno musisz zaznaczyc navigacje w 19: CAN Gateway.
          1. Możesz mi podpowiedzieć jaki to bajt i bit?? Mam dostęp tylko do VASa z końca 2008 roku, który czyta i może edytować moje auto tylko w trybie ręcznym, bez podpowiedzi...

2. Czy czynność kodowania radia jest aż tak skomplikowana, że trzech miejscowych elektroników samochodowych i dwa okoliczne ASO nie wiedzą za bardzo o co chodzi i jak się do tego zabrać??

3. Może jest ktoś na forum kto ma, lub wie kto ma VCDSa w woj. lubelskim i chciałby zakodować mi tą navi?

[ Dodano: Sro 09 Mar, 11 18:45 ]
          Byłem dzisiaj w ASO Skoda CRH Auto Żagiel w Lublinie. Radyjko zostało zakodowane bez żadnego problemu, co więcej nie zapłaciłem za usługę ani 1 zł, została wykonana GRATIS. :lol: Jak widać, czasami nie warto samemu kombinować :-)

Komentarz

Pracuję...