No spoko dzięki ale out nic nie będzie raczej ale bardzo dziękuje za rady a dokładka do zderzaka to od Rs by nie starczyła i czemu antena się meczy
RNS-310 Amundsen
Zwiń
X
-
Chyba bym chyba myslal nad czyms takim: http://allegro.pl/nawigacja-gps-tv-d...484743134.html albo ta tansza wersja.
Bo przeciez ten Amundsen tani nie jest, a tak naprawde nic w nim ciekawego nie ma, wzgledem Columbusa albo wlasnie jakiegos zamiennika
Komentarz
-
-
Ja mam Amundsena i spełnia moje oczekiwania.
Można podłączyć kamerę cofania, ale nie poprzez wpięcie byle czego do wejścia AV, lecz musi to być ori kamera wraz ze sterownikiem. Mapy są dostępne, nie ma za to update firmwaru. Gra o wiele lepiej od Swinga, więc dokładając 4-5 stówek nie ma się nad czym zastanawiać. Drażni trochę fortepianowy kolor panela, ale ja mam chyba radio wyciągnięte z Superba.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
watpie zebys za tysiaka dostal skoro Bolero chodzi po 1300. A Columbusa mozna juz ponizej 2 tys kupic
Komentarz
-
-
A prosze bardzo jesli chodzi o BT:
I paid approximately $480 including shipping for the 9W7. I got it from a VW dealer who gives VW employee prices to forum members. List price is $625, IIRC. (snip) So is the module (aforementioned module: part 7P6 035 730 C) the only thing needed to be changed out on, for example, a 2010 Golf...
Najbardziej polecany modul to 3C8 035 730A.
Jesli montaz pod siedzeniem pasazera to 1K0 919 737 M - koszt ok. 28,00 zł w ASO (twarda obudowa ze steropianu). Mozna tez montowac za schowkiem, ale nie wiem dokladnie jak.
Oprocz powyzszych potrzebujesz jeszcze:
- anteny (np. http://cgi.ebay.de/GSM-Antenne-fur-B...item27b0ccac76)
- zestaw okablowania
Z MFA+ bedzie dzialac ok (nie wiem jaka nazwa jest w Skodzie :P).
A tutaj na przyszlosc roznice (niestety nie wiem jak te nazwy mapuja sie na Skode):
Ja stoje na stanowisku, ze nie warto doplacac do RNS-510 (tak naprawde to tylko ta mozliwosc odtwarzania DVD brzmi jakos kuszaco, a reszta niezbyt).
To co mnie zastanawia to:
- czy da rade jakos zmienic kolory na wyswietlaczu?
- czy da rade sterowac temperatura w Climatronicu z przyciskow na kierownicy?VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Odgrzewam kotleta w związku z dylematem w postaci dosyć starego Amundsena. A więc mam możliwość zakupu czegoś takiego, niestety w wersji z softem 0227. W necie pełno informacji o problemach ze współpracą Amundsena z BT przy sofcie poniżej 0351. A że jednocześnie myślę o "retrofitowaniu" oryginalnego zestawu głośnomówiącego, interesuje mnie konkretnie: jak taki stary Amundsen potrafi obsłużyć moduł BT. Niektórzy piszą, że w ogóle i że przycisk PHONE tylko wycisza radio, inni że po jego naciśnięciu rozmowa idzie na głośniki, ale wybierać numer i odbierać przychodzącą rozmowę trzeba w telefonie. A z kolei instrukcja od Amundsena z 04.2010 (czyli o ile mi wiadomo, sprzed wersji 0351 softu) opisuje wszystko: książkę telefoniczną pobieraną z telefonu, z edycją w samym radiu, wybieranie numeru na ekranie itp. To jak to w końcu do ciasnej jest? :roll: Wiem, że to zależy od wersji modułu BT, ale jak się to ma do softu w Amundsenie?
Bo z racji tego BT myślę alternatywnie o Bolero (które podobno obsługuje BT w całej rozciągłości). Wiem, najlepszy byłby Columbus, ale takiej inwestycji nie biorę pod uwagę - max. to 1000 zł, oczywiście na używanych gratach.:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
Komentarz