Porada dla nowicjusza :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miras1973
    Classic
    • 2012
    • 4

Porada dla nowicjusza :)

tatko, to w końcu się wkurzy wszędzie na Niego titają
  • Omnibs
    Classic
    • 2011
    • 12

Porada dla nowicjusza

Witam Serdecznie,

W maju dołączę do klubu Skody już w pełni ... odbieram OII po FL.
    Zamówiłem autko bez radia ale z instalacją radiową 8 głośników ... i ty mam pytanie. Chce kupić Bolero tylko nie wiem czy w aucie będą dwie anteny czy tylko jedna, jak uważacie?
    Jak będzie jedna to warto brać Bolero? bo czytałem że wtedy źle stroi

Pozdrawiam

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jak zamówiłeś samochód bez radia to będziesz miał jedną antenę ale na jednej antenie powinno chyba bez większych problemów odbierać.
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Bedzie jedna antena i brak wejscia AUX in w schowku podlokietnika
        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• fermik
          Ambiente
          • 2010
          • 157

Ja to zamówiłem z radiem i później sprzedałem po to by mieć dwie anteny odbiór dalekich stacji które słucham idealny :lol: Nie wiedziałem że tak dalekie stacje mogę ściągnąć u siebie,+ nie ma zakłóceń blisko nadajnika(jedna stacja na drugie nie wcina się) :wink:

Komentarz

• Omnibs
            Classic
            • 2011
            • 12

Witam;

Mam już autko Octavie II FL z zamontowanym Bolerkiem ... w Łodzi gra wyśmienicie ... złapałem ze 30 stacji ... za to na trasie do Radomia miałem jedną na krzyż ... i tu pytanie czy koledzy też tak maja na trasie? Czy może to wina braku jednej anteny?

Pozdrawiam

Komentarz

Ja przychcyle się do opini Mihau'a która zresztą jest zbieżna z moją kilkakrotnie wcześniej wyrażaną: wystarcza jedna a dobra czyli ta na dachu (którą zresztą u siebie wywaliłem z innych niż techniczne powodów)

Klucz do do satysfakcjonującego dobioru jest we właściwym podłączeniu (z należytą dbałością o szczegóły). W takim przypadku stacje ogólnopolskie powinny odbierać na obszarze całego kraju. Ja miałem sposobność przetestowania poza miastem mojego rozwiązania opartego o dwa druty (sumowane od razu w jeden tor antenowy) schowane pod uszczelkami. Na trasie Wa-wa Toruń RMF się utrzymał bez problemu (z drobnymi chwilowymi szumami w dołkach oraz na granicach obszarów obsługiwanych przez poszczególne stacje retransmitujące.

Komentarz

Pracuję...